Modeli

NAPOLNITE ŽIVLJENJE S ČISTO ENERGIJO eMobilnost znamke ŠKODA

Več
k

Za znamko ŠKODA so električna vozila več kot le avtomobili s pogonom na alternativni vir energije. Odpirajo povsem novo poglavje 125-letne zgodovine znamke. Naj vam predstavimo svet okolju prijaznih modelov podznamke iV in njihovega popolnoma povezanega ekosistema, s čimer bo postala e-mobilnost za vse nas bolj preprosta in udobna. In to je šele začetek. Do leta 2025 vam bomo predstavili pet popolnoma električnih vozil ŠKODA. Pričakujte še več zabave, manj emisij, več možnosti in manj omejitev. Pridružite se nam na našem potovanju v prihodnost!

NAPOLNITE SVOJE ŽIVLJENJE S ČISTO ENERGIJO - S POVSEM ELEKTRIČNO GNANIM MODELOM ŠKODA ENYAQ iV.

ŠKODA IV

"i" v imenu nove podznamke nakazuje, da so modeli ŠKODA iV "inovativni" in "inteligentni", saj ponujajo prilagojene rešitve za mobilnost. Modeli ŠKODA iV so prav tako "ikonični" in "inspirativni" oziroma "navdihujoči" s svojo čustveno zasnovo. So povsem "individualni" pri ravneh opreme in možnostih osbnih prilagoditev. Vsi modeli ŠKODA iV se odlikujejo po "intuitivnem" delovanju. In kaj pomeni "V"? Seveda - "vozilo".

NAPOLNITE SVOJE ŽIVLJENJE S ČISTO ENERGIJO

Dnevi brezumne in prekomerne porabe so mimo. Prišel je čas za presenetljive, pametne ideje, ki vsakdanji rutini dodajo še kanček čarobnega. Bodimo bolj človeški in se hkrati v življenju tudi zabavajmo. Čas je, da napolnimo svoje življenje s čisto energijo. Ste za?

ZA ZELENO PRIHODNOST

Vstop v dobo e-mobilnosti je ključni steber naše strategije trajnostnega razvoja "GreenFuture". V skladu s to strategijo smo postavili posebne okoljske cilje za naše izdelke in proizvodnjo vozil. Eden od primerov je 30-odstotno zmanjšanje emisij CO2 našega voznega parka med letoma 2015 in 2025. Preoblikovanje pogonskih sklopov iz motorjev na notranje zgorevanje v električne  pogonske sisteme je ključno orodje za dosego tega cilja.

NAJVEČJA NALOŽBA V NAŠI ZGODOVINI

Vlagamo v alternativne pogonske sisteme in nove mobilnostne storitve, kot so platforme za delitev avtomobilov. Do konca leta 2022 bomo predstavili več kot deset elektrificiranih modelov družine ŠKODA iV. Več kot 11.000 naših zaposlenih je že usposobljenih za izdelavo električnih avtomobilov.

DRUŽINA ŠKODA IV

Priključnohibridna ŠKODA OCTAVIA iV in ŠKODA SUPERB iV ter električni ENYAQ iV omogočajo Simply Clever e-mobilnost s hitrim polnjenjem, dolgim dosegom, dostopnimi cenami in spretno dinamiko. Kažejo, kako vas bomo premaknili v prihodnost: inteligentno, učinkovito in zabavno.

ŠKODA SUPERB iV

SUPERB iV je prvi serijski priključnohibridni model znamke ŠKODA. S kombinacijo učinkovitega bencinskega motorja in elektromotorja ponuja še posebej prijazno mobilnost brez kompromisov pri zmogljivosti. Prvo ime znamke ŠKODA ponuja sistemsko moč do 160 kW. Izpusti CO2 so manjši od 33 g/km, električni doseg pa znaša do 62 km.

ŠKODA OCTAVIA iV

Popolnoma nova OCTAVIA iV je drugi model znamke ŠKODA, ki je na voljo kot priključni hibrid. Ta pogonski sklop ima bencinski motor 1.4 TSI, ki zmore skupno moč 150 kW in največji navor 350 Nm. Z zmogljivostjo 13 kWh (kar ustreza neto zmogljivosti 10,4 kWh) pa visokonapetostna litij-ionska baterija omogoča električni doseg do 60 km v ciklu WLTP.

ŠKODA OCTAVIA RS iV

OCTAVIA RS iV je prvi priključni hibrid v družini RS, ki se osredotoča na zmogljivosti. Opremljena je z bencinskim motorjem 1.4 TSI in z električnim motorjem s 85 kW, ki zagotavljata kombinirano izhodno moč 180 kW. Največja hitrost znaša 225 km/h. V načinu Sport od 0 do 100 km/h pospeši v samo 7,3 sekunde. Poleg tega lahko avtomobil 60 km prevozi samo s pomočjo električnega motorja. 

ŠKODA ENYAQ iV

ŠKODA ENYAQ iV: To je ime prvega serijskega električnega SUV modela znamke ŠKODA. "E" na začetku imena simbolizira elektromobilnost, 'Q' na koncu pa ustvarja jasno povezavo z SUV družino ŠKODA. ŠKODA ENYAQ iV je najnovejši predstavnik iz serije več kot desetih elektrificiranih modelov, ki jih bo znamka pod oznako ŠKODA iV poslala na trg do konca leta 2022.

ŠKODA VISION iV

V celoti električno gnan koncept VISION iV je omogočil dobro predstavo o tem, kakšen bo naš novi model ENYAQ iV. Štirivratni kupe sodi med t.i. križance in navdušuje s športnimi, emocionalnimi linijami ter izžareva prostornost. Dinamično vozniško izkušnjo zagotavljajo pogon na vsa kolesa in dva električna motorja z močjo 225 kW. Avtomobil ima v WLTP ciklu največji doseg 500 km.

ŠKODA VISION E

S konceptnim avtomobilom VISION E smo pri znamki prvič utelesili svojo vizijo vožnje brez emisij z najvišjo stopnjo vozne dinamike. Narejen na platformi MEB skupine Volkswagen se VISION E ponaša z inovativnimi lastnostmi tako v notranjosti kot zunanjosti. Poganja ga pozitivna energija.

VEČ O NAŠIH ELEKTRIFICIRANIH MODELIH

ENYAQ iV

Več o modelu

OCTAVIA iV

OCTAVIA COMBI iV

SUPERB iV

SUPERB COMBI iV

POLNI VZNEMIRLJIVIH REŠITEV

Kako je živeti v iV slogu? Oglejte si kratek pregled glavnih značilnosti naših elektrificiranih modelov in spoznajte, kako vam lahko olajšajo vaše vsakdanje življenje.

Polnilna postaja ŠKODA iV

Stenska polnilna postaja ŠKODA iV je namenjena polnjenju elektrificiranih modelov ŠKODA doma ali v službi. Ta stenska polnilna postaja je trenutno na voljo v treh različicah, vse pa se opirajo na izmenični tok za polnjenje avtomobila z močjo do 11 kW. Bolj izpopolnjene različice imajo internetno povezavo, tako da jih je mogoče upravljati denimo prek mobilne aplikacije. Najnaprednejša različica ima tudi števec električne energije, tako da lahko hitro in enostavno zaračunate porabljeno energijo različnim voznikom. Samoumevno je, da se pred vgradnjo preveri možnost namestitve v vašem domu, temu pa sledi tudi namestitev in zagotavljanje nadaljnjih storitev.

PRIMERJAVA POLNILNIH POSTAJ

ŠKODA 𝗶V ŠKODA 𝗶V CONNECT ŠKODA 𝗶V CONNECT+
Moč polnjenja ŠKODA 𝗶V 3.6 – 11 kW ŠKODA 𝗶V CONNECT 3.6 – 11 kW ŠKODA 𝗶V CONNECT+ 3.6 – 11 kW
Dolžina kabla ŠKODA 𝗶V 4.5 / 7.5 m ŠKODA 𝗶V CONNECT 4.5 / 7.5 m ŠKODA 𝗶V CONNECT+ 4.5 / 7.5 m
Povezljivost ŠKODA 𝗶V ŠKODA 𝗶V CONNECT LAN, Wi-Fi ŠKODA 𝗶V CONNECT+ LAN, Wi-Fi, LTE
Certificiran merilnik ŠKODA 𝗶V Ne ŠKODA 𝗶V CONNECT Ne ŠKODA 𝗶V CONNECT+ Da

POLNJENJE ŠE NIKOLI NI BILO BOLJ ENOSTAVNO

Naj vam polnilna postaja ŠKODA iV olajša življenje. Napolnite svoje življenje in svoj avto s čisto energijo s pomočjo naše preproste in priročne rešitve za polnjenje doma.

ŠKODA E-PREVERJANJE

Bi radi možnosti polnjenja doma dvignili na višjo raven? ŠKODA iV polnilna postaja je najboljša rešitev. Vodili vas bomo skozi postopek nakupa, od nezavezujočega spletnega predhodnega preverjanja (spodaj) do končne namestitve in ustrezne skrbi za stranke.

PREDHODNO PREVERJANJE

Cilj spletnega predhodnega preverjanja je pridobiti oceno, ali je na vašem domu možna namestitev stenske polnilne postaje. Spletni predpregled lahko kadar koli opravite s katere koli naprave in za to ni potrebno nobeno posebno znanje.

PREVERJANJE NA DOMU – HOMECHECK

Vas zanima nakup in namestitev polnilne postaje za električno vozilo, hranilnika električne energije ali lastne sončne elektrarne? Naš pooblaščeni svetovalec na vašem domu naredi in dokumentira pregled stanja električne napeljave, vam tehnično svetuje o komponentah sistema ter načrtuje inštalacijske poti do gospodinjstva, da ugotovi, ali je vaš dom primeren za izbrano storitev. Na podlagi ugotovitev dobite ponudbo za vgradnjo, prilagojeno na zahteve vaše lokacije. Seveda lahko ponudbo za dodatne storitve sprejmete ali zavrnete.

Rezervirajte svoj termin

VGRADNJA

Vse namestitvene storitve izvaja pooblaščeni električar pri našem lokalnem inštalacijskem partnerju. Fiksna cena standardnega namestitvenega paketa se razlikuje med posameznimi trgi.

SKRB ZA STRANKE

Odgovore na vaša vprašanja boste našli med odgovori na pogosta vprašanja (FAQ). Če imate težave ali vprašanja, ki tam niso zajeta, pa lahko pokličete telefonsko številko, namenjeno strankam znamke ŠKODA.

ČAS POLNJENJA

HIŠNA POLNILNICA

2.3 Kw
Običajna hišna vtičnica (AC - izmenični tok)

ČAS POLNJENJA
(0-80 % zmogljivosti baterije)
CITIGOᵉ iV - 12h 43min SUPERB iV - 3h 45 min

HITRO POLNJENJE

40 kW
Javna hitra polnilna postaja (DC)
MODE 4 polnilni kabel (del polnilnice)

ČAS POLNJENJA
(0⁠-80 % zmogljivosti baterije)
CITIGOᵉ iV - 1h

STENSKA JAVNA POLNILNA POSTAJA

7.2 kW/3.6 kW
Stenska polnilnica (AC)
MODE 3 polnilni kabel

ČAS POLNJENJA
(0-80 % zmogljivosti baterije)
CITIGOᵉ iV - 4h 15min
SUPERB iV - 2h 33min

Vse na enem mestu

Naša misija je omogočiti, da postane električna mobilnost del vašega vsakdanjika. Že dolgo govorimo o njej kot o »mobilnosti prihodnosti« - ta prihodnost je tukaj, zdaj. Proizvajanje, shranjevanje in gospodarska raba energije iz obnovljivih virov so osrednje teme prihodnosti.

Znamka MOON zasebnim in poslovnim strankam ponuja individualne rešitve za vstop v e-mobilnost. S ponudbo, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom do postaj za hitro polnjenje - po želji z vgrajenim sistemom za shranjevanje energije ali brez njega - pokrivamo celotno področje električne mobilnosti. 

Celovit pristop pa zagotavlja optimalno oskrbo z električno energijo ter poskrbi za trajnost in učinkovitost. 

TEHNOLOGIJA BATERIJ

Vse elektrificirane modele znamke iV odlikuje vrhunska tehnologija litij-ionskih baterij z najvišjo možno gostoto energije, razvita z mislijo na vašo varnost kot našo največjo prioriteto. Naš sistem za upravljanje baterije zagotavlja optimalno delovanje tudi po več kot tisoč ciklih polnjenja.

BATERIJSKO ELEKTRIČNO VOZILO (BEV)

Električna vozila se za pogon zanašajo izključno na električne motorje. Električno energijo pridobivajo predvsem na polnilnih mestih in jo nato shranijo v baterijah. Ključne prednosti električnih vozil so, da ne ustvarjajo emisij, so tiha, ponujajo izredno vozno dinamiko, njihovo servisiranje pa ni zahtevno.

PRIKLJUČNI HIBRIDI (PHEV)

Kar priključnohibridna vozila razlikuje od BEV vozil, je kombinacija klasičnega motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja, ki se polni z baterijo, to pa je mogoče napolniti iz električne vtičnice. Tudi PHEV vozilo lahko vozi v povsem električnem načinu, pri čemer je doseg omejen na 50 do 60 kilometrov. Rezultat tega je majhna poraba goriva in tih električni pogon, še posebej po mestu

PREDNOSTI E-MOBILNOSTI

Življenjski slog e-mobilnosti se ponaša s številnimi prednostmi. Ko bo električna revolucija bolj intenzivno prodrla v družbo, bodo te prednosti le še bolj izrazite.

ZDRAVO OKOLJE

Okoljske koristi e-mobilnosti niso sporne: s tem zmanjšujemo odvisnost od fosilnih goriv, hkrati pa med vožnjo manj onesnažujemo ozračje. Ljudje v mestih z večjim številom električnih avtomobilov uživajo v veliko nižji stopnji onesnaženosti s hrupom in trdimi delci.

PREDNOSTI ELEKTRIČNE E-MOBILNOSTI

Pri e-mobilnosti ne gre samo za varstvo okolja, temveč tudi za prihranke v denarnici. Z nižjimi stroški za gorivo in vzdrževanje kot pri avtomobilih z motorji na notranje zgorevanje ter s številnimi finančnimi ugodnostmi predstavljajo električna vozila zelo privlačno izbiro za lastnike.

PELJITE SE KAMORKOLI

Onesnaževanje ozračja in podnebne spremembe postajajo vse bolj pereči, zato številna mesta vzpostavljajo območja z nizkimi emisijami (LEZ), ki za večino vozil s konvencionalnim pogonom niso več dosegljiva. V naslednjih letih bodo takšna območja le še bolj razširjena.

KAJ VAS ŠE ZANIMA? TU SO ODGOVORI NA POGOSTO ZASTAVLJENA VPRAŠANJA

Preberite tudi to

PRIHODNOST E-MOBILNOSTI

Električni pogon v avtomobilu seveda ni nič novega. Pravzaprav bi bili presenečeni, kako daleč nazaj segajo njegovi prvi razvojni koraki. Seveda pa ponuja prihodnost še bistveno več zanimivih možnosti!

KAKO DELUJE ELEKTRIČNI MOTOR? ODGOVARJAMO NA 10 VPRAŠANJ!

Na kakšnem principu pravzaprav deluje električni motor v avtomobilu? V čem so električni motorji drugačni od motorjev z notranjim izgorevanjem? Kako zanesljivi so? Strokovnjaki znamke Škoda odgovarjajo na vsa ta in druga vroča vprašanja na preprost in razumljiv način.

PET STOPENJ AVTONOMNE VOŽNJE

Avtonomna vožnja. Dve besedi, ki sta sinonim za prihodnost transportne panoge in osebne mobilnosti. Kaj natančno pa to sploh pomeni?