Modeli

Eleganten družinski avto z veliko prostora in udobja

NOVA ŠKODA OCTAVIA

Posamezni podatki se lahko glede na tržišče razlikujejo od navedenih.

Posamezni podatki se lahko glede na tržišče razlikujejo od navedenih.

Posamezni podatki se lahko glede na tržišče razlikujejo od navedenih.

Eleganten, kristalast dizajn je vedno v modi.

Povsem nova ŠKODA OCTAVIA je še bolj dinamičnega videza kot njena izjemno uspešna predhodnica.

ca.

Svoje vozilo ŠKODA OCTAVIA lahko opremite s platišči do velikosti 19 palcev.

Popolnoma uravnoteženo razmerje dimenzij in še večji prtljažni prostor kot doslej.

Sprednja maska in ostro oblikovani, ozki žarometi poskrbijo za pravi vizualni užitek.

Posamezni podatki se lahko glede na tržišče razlikujejo od navedenih.

Posamezni podatki se lahko glede na tržišče razlikujejo od navedenih.

V sodobno zasnovani notranjosti pritegnejo pogled odlično razporejeni zasloni, enostaven nadzor in veliko prostora.

Vašemu hrbtu še posebej prijazni sedeži s certifikatom AGR so prvič na voljo v kakšnem modelu znamke ŠKODA.

Projicirni zaslon vozniku prikazuje vse pomembne informacije, in to neposredno na vetrobranskem steklu. 

Uživajte v delovanju samodejnega menjalnika s tehnologijo shift-by-wire, ki ga lahko upravljate z enim prstom.

Izjemno velik potniški prostor še naprej viša letvico v svojem razredu. Tu je OCTAVIA COMBI v povsem svoji ligi.

Prtljažnik je zdaj še večji, saj ponuja 600 litrov prostora in se poveča na kar 1.555 litrov.

INFORMATIVNI IZRAČUN FINANCIRANJA

Vas zanimajo konkretni zneski mesečnega obroka in ostanka vrednosti ob izbranem pologu v primeru financiranja 1 %*, ki velja za vse modele znamke ŠKODA? Na povezavi spodaj lahko preverite, kako se glede na višino pologa spreminjajo posamezne vrednosti za plačilo, prav tako pa lahko z enim klikom pridobite informativno ponudbo za nakup želenega vozila pri izbranem trgovcu ŠKODA. 

*Izračun mesečnega obroka velja v primeru sklenitve pogodbe o finančnem leasingu pri družbi Porsche Leasing SLO firma za leasing Ljubljana. Več na www.porscheleasing.si in hudobro.si. Akcija velja do preklica. Uvoznik si pridržuje pravico do sprememb cen, opreme in ostalih podatkov brez predhodnega obvestila. 

ŠKODA OCTAVIA

EDINSTVEN DIZAJN

V modelu OCTAVIA nove generacije sta prostorna notranjost in izjemna praktičnost ponovno združeni z brezčasnim dizajnom. Full LED žarometi in full LED zadnje luči zagotavljajo popolno vidljivost v vseh vremenskih razmerah, kar je še eden od zaščitnih znakov tega avtomobila. Vam pa po odločitvi za full LED matrične žaromete ne bo nikoli več potrebno skrbeti za preklapljanje med dolgim in kratkim svetlobnim snopom.

ŠKODA OCTAVIA

SODOBNA NOTRANJOST

Dobrodošli v potniški kabini nove generacije, ki spet postavlja mejnik v svojem razredu. Zaradi projicirnega zaslona ima voznik vse ključne informacije na vetrobranskem steklu v višini oči, zato mu ne bo treba pogleda nikoli umakniti s ceste. Aktivni informacijski zaslon (10.25'') in prosto stoječi zaslon infotaiment sistema pa poskrbita za vse informacije, ki jih potrebujete oziroma si jih želite. Minimalistične linije in ambientalna osvetlitev so pika na i prostorne in elegantne notranjosti.

ŠKODA OCTAVIA

EDINSTVENO UDOBJE

Zagotavljamo vam, da boste zaradi masažne funkcije sprednjih sedežev in posebnih naslonov za glavo zadaj na cilj vedno prispeli sveži. Oprema za udobje vključuje vse od asistenčnega sistema Travel Assist do tripodročne klimatske naprave Climatronic.

ŠKODA OCTAVIA

DOVOLJ PROSTORA ZA DRUŽINO IN POSLOVNO RABO

Povsem nova, še bolj prostorna OCTAVIA bo poskrbela za vso vašo prtljago. V 600-litrski prtljažni prostor lahko enostavno shranite vse, kar potrebujete, hkrati pa vam bo ostalo še več kot dovolj prostora za voznika in sopotnike na sprednjih in zadnjih sedežih.

ŠKODA OCTAVIA

VARNOST

Vozite brez skrbi, in to tako takrat, ko se prebijate skozi polne mestne ulice, kot tudi po avtocesti. OCTAVIA ima več novih sistemov za pomoč vozniku. Ti skupaj z devetimi varnostnimi zračnimi blazinami dvigujejo zaščito potnikov na najvišjo raven. To potrjuje tudi najvišja varnostna ocena, 5 zvezdic po Euro NCAP.

ŠKODA OCTAVIA

EKONOMIČNO DELOVANJE

Zagotovite si prostoren družinski ali službeni avtomobil, ki bo prijazen do okolja in ga hkrati ne bo predrago vzdrževati. V širokem naboru motorjev se lahko odločate med bencinskimi in dizelskimi, na voljo pa so tudi elektrificirane različice modela OCTAVIA.

NAJNAPREDNEJŠI SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU

Asistenčni sistem Travel Assist delno prevzame nadzor nad avtomobilom, s tem pa sta vožnja in nadzor nad prometom za vas precej lažja.
OCTAVIA je opremljena s številnimi asistenčnimi sistemi, tudi številnimi novimi in najsodobnejšimi sistemi.
Full LED osvetlitev prinaša boljše zmogljivosti, manjšo porabo energije in nove varnostne funkcije.
Naj vas parkiranje ne skrbi več – z enim samim pritiskom na gumb boste obvladali tudi najmanjši parkirni prostor.

OSTANITE POVEZANI TUDI NA POTI

Infotainment sistemi nove generacije z vgrajeno eSIM kartico vključujejo funkcije, kot so prometne informacije ali Wi-Fi povezava za naprave sopotnikov.

Dimenzije

Podrobnosti

Katalogi ŠKODA Octavia

Vse podrobne informacije o novem modelu ŠKODA OCTAVIA najdete v katalogu, ki si ga lahko prenesete s povezave spodaj. 

VARNOST BREZ KOMPROMISOV

ŠKODA OCTAVIA je na neodvisnem preizkusnem trčenju Euro NCAP dosegla najvišjo oceno 5 zvezdic.  

OCTAVIA SKOZI ČAS

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Sodobna OCTAVIA si ime deli z zgodovinskim modelom, predstavljenim davnega leta 1959. Njeno ime izhaja iz latinske besede »octa«, osma. Gre namreč za osmi model, izdelan v tovarni ŠKODA po drugi svetovni vojni, pa tudi za osmi model ŠKODA z najsodobnejšimi posamičnimi kolesnimi obesami.

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Zaradi prostorne notranjosti in robustnosti je kmalu postala zelo priljubljena, v limuzinski in nato v karavanski različici pa so jo izdelovali vse do leta 1971.

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Za predhodnico modela OCTAVIA iz leta 1959 v oblikovnem in tehničnem smislu velja ŠKODA 440 oziroma 445 Spartak.

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Novodobna OCTAVIA, ki je pred kupce zapeljala leta 1996, je prva ŠKODA, v celoti razvita pod okriljem koncerna Volkswagen, hkrati pa tudi prvi povsem novi model znamke ŠKODA po padcu železne zavese. Začela je razmeroma skromno: kot 5-vratna kombilimuzina z omejeno ponudbo motorjev in menjalnikov. Vendar pa je že v tistem času za svojo ceno ponujala odličen paket sodobne mehanike, izjemne prostornosti in dobrih materialov. Z leti to samo še vedno znova dokazuje in nadgrajuje. Leta 1988 se je kombilimuzinski različici pridružila še karavanska s prostornejšim prtljažnikom.

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

OCTAVIA je imela tudi svoje dirkalno poglavje: v razredih od 1150 do 1300 kubičnih centimetrov je v šestdesetih letih minulega stoletja na relijih dosegala vidne uspehe. A šele s sodobnim modelom OCTAVIA je ŠKODA začela meriti na res najvišja mesta. Zato so iz nje najprej pripravili t.i. Kit Car s pogonom na prednji par koles, ki je bil odličen dirkalnik, a v svoji kategoriji preprosto prevelik. Končni cilj je bila najvišja kategorija WRC. Leta 1999 je v njej nastopila OCTAVIA, nato pa je ŠKODA vse sile usmerila v razred manjši, sodobnejši model FABIA WRC.

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Prav poseben rokord je OCTAVIA dosegla leta 2011. Takrat je z 2.0-litrskim turbomotorjem na slanem jezeru Bonneville v ameriški zvezni državi Utah dosegla najvišjo hitrost 365 km/h. 

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Na preverjeni osnovi modela OCTAVIA COMBI je na Novi Zelandiji leta 1965 nastala nekakšna predhodnica vseh današnjih SUV modelov znamke ŠKODA: TREKKA. Bila je avtomobil, ki je utelešal uporabnost in praktičnost, narejena je bila na vzdržljivi osnovi, imela je nizke stroške vzdrževanja in dostopno ceno. Zveni znano?

ŠKODA OCTAVIA

ZGODBA, DOLGA VEČ KOT 60 LET

Od predstavitve leta 1959 je z montažne linije pripeljalo skupno več kot sedem milijonov primerkov modela ŠKODA OCTAVIA. Če bi ta vozila postavili v vrsto enega za drugim, bi bila kolona dolga 32.200 kilometrov, kar ustreza razdalji od »domače« Mlade Boleslav na Češkem vse do avstralskega Sydneyja - in nazaj.

REVIJA SIMPLY CLEVER

Zanimivo branje za vso družino.

Prenesi revijo