Modeli

Oblika

OBLIKOVALSKA NAGRADA RED DOT

ŠKODA FABIA je dobila eno od najbolj priznanih oblikovalskih nagrad "Red Dot", ki so jo tej majhni kombilimuzini podelili za produktno oblikovanje. Strokovna žirija to priznanje vsako leto podeljuje kot dokaz kakovosti zunanjega oblikovanja. Gre za eno največjih oblikovalskih tekmovanj na svetu. ŠKODA FABIA je že osmi model znamke ŠKODA, ki je prejel nagrado "Red Dot".

Oblika

ZAUPLJIV POGLED

Oblikovni elementi modela ŠKODA FABIA imajo nekatere značilne poudarke. Zato ta avtomobil s samozavestno držo privlači številne poglede. Maska hladilnika in žarometi bolj kot doslej vizualno tvorijo celoto. Maska hladilnika s pokončnimi režami je zdaj lahko elegantno obkrožena s kromiranim okvirjem.  

Oblika

IZRAZITI TRIKOTNIKI

Spodnji rob prtljažnih vrat je značilno usločen navznoter in poudarja kontrast svetlih in temnih odtenkov ter optično povečuje širino avtomobila. Zadnje luči v obliki črke C zaznamuje črn robni trak. Dva izrazita trikotnika na zadku povezujeta zadnje luči in prtljažna vrata.

Oblika

DRAMATIČNA PODOBA

Višina avtomobila odločno izrisuje bočno tornado linijo, ki se razteza preko avtomobila in na bokih ustvarja igro svetlih in temnih kontrastov. Ravne linije zaznamujejo obrobe stranskih stekel, ki učinkujejo kot samozadostni elementi. Strešna linija modela ŠKODA FABIA se zložno spušča proti zadku, kolesni izrezi in blatniki so poudarjeni. 

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj