Modeli
Meni

Škoda Kamiq Monte Carlo Dirkaška dediščina

Rojstvo modelov Monte Carlo

Leta 1936 je Škoda prvič poskrbela za senzacijo na reliju Monte Carlo, ki so ga sicer organizirali vse od leta 1911. Posadka Zdeněk Pohl/Jaroslav Hausman je model Škoda Popular popeljala na drugo mesto v razredu avtombilov z motorjem do 1.500 kubičnih centimetrov, Škoda pa je prav zato začela ponujati cestno različico tega modela (na sliki). Tako se je rodila družina modelov Monte Carlo.

Škoda Kamiq Monte Carlo Dirkaška dediščina

Škoda 130 RS dvojna zmaga

Naslednji velik dosežek je znamka Škoda dosegla na reliju Monte Carlo leta 1977. Za volanom modela Škoda 130 RS sta posadki znamke Škoda dosegli prvo in drugo mesto v razredu avtomobilov s prostornino motorja do 1.300 ccm. Ta podvig je 40 let pozneje (2017) znamki Škoda spet uspel v kategoriji WRC2 s prvim in drugim mestom za model Fabia R5, prav tako izjemen reli avtomobil.

Škoda Kamiq Monte Carlo Dirkaška dediščina

Izreden poklon

Družina modelov Škoda nadaljuje to dolgoletno tradicijo, saj ponuja tri kompaktne modele - Fabia, Scala in Kamiq - v različici Monte Carlo, ki je prežeta s slogom in dirkaškim duhom. Zdaj lahko torej tudi vi postanete del dolgoletne dirkaške tradicije znamke Škoda.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran