Modeli
Meni

Škoda Kamiq Monte Carlo varnostni asistenčni sistemi

Zaznavanje mrtvega kota (Side Assist)

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila zazna sistem Side Assist vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v t.i. mrtvem kotu ob strani avtomobila. O tem obvesti voznika s pomočjo LED signala na notranji strani ohišja bočnega ogledala. Side Assist lahko zazna vozila, oddaljena do 70 metrov, in tako učinkovito opozori voznika na nevarnosti denimo na avtocesti in na večpasovnicah.

Škoda Kamiq Monte Carlo varnostni asistenčni sistemi

Sistem za ohranjanje vožnje v svojem pasu (Lane Assist)

Lane Assist prepozna nenamerno zapuščanje voznega pasu. V tem primeru sproži vizualno sporočilo in korektivno krmiljenje. Aktivira se pri hitrostih nad 65 km/h, pod pogojem, da so na cestišču prepoznavne oznake voznega pasu in da smernik ni vklopljen.

Škoda Kamiq Monte Carlo varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s predvidevalno zaščito pešcev

Front Assist je varnostni sistem, ki opozarja na trčenje. Ko je sistem avtomobila soočen z neizogibnim trčenjem, sproži zaviranje, da zmanjša posledice. Izvede pa lahko tudi zasilno zaustavitev, če pešec poskuša nevarno prečkati pot pred avtomobilom.

Škoda Kamiq Monte Carlo varnostni asistenčni sistemi

Sistem pomoči potnikom (Crew Protect Assist)

Ta funkcija koordinira dejavnosti varnostnih sistemov vozila, da čim bolj zmanjša posledice izrednih dogodkov, na primer trka. Sistem zategne prednja varnostna pasova v primeru neposrednega trčenja ali v nestabilnih voznih razmerah, kot je hudo pre- ali podkrmiljenje, poleg tega pa skupaj s sistemom ESC zapre stranska stekla skoraj v celoti, da tako prepreči vdor zunanjih predmetov v vozilo.

Škoda Kamiq Monte Carlo varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora (Multi-Collision Brake)

Ko je Kamiq Monte Carlo udeležen v nesreči in se aktivirajo zračne blazine, bi se lahko gibal še naprej in tako povzročil še kakšno nesrečo. Zato se v tem primeru aktivira večnaletna zavora, vključena v delovanje sistema ESC, ki zaustavi vozilo in prepreči morebitnen dodaten trk.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran