Modeli
Meni

Škoda Kamiq Enostavno parkiranje

Parkirni pomočnik (Park Assist)

Park Assist polavtomatsko vodi avtomobil na pravokotna ter vzporedna parkirna mesta (gledena potek ceste) in iz njih. Sistem pomaga vozniku s samodejnim izvajanjem optimalnih premikov volana. Voznik mora samo dodajati plin in/ali zavirati.

Škoda Kamiq Enostavno parkiranje

Opozarjanje na prečni promet zadaj (Rear Traffic Alert)

Pri vzvratni vožnji iz parkirnih prostorov sistem Rear Traffic Alert prepozna vozila, ki se približujejo s strani. Zvočni signal opozarja na skorajšnje trčenje. "Kritična stran" je na osrednjem zaslonu najprej prikazana v rumeni, nato pa v rdeči barvi. Zavore se po potrebi sprožijo samodejno.

Škoda Kamiq Enostavno parkiranje

Pomoč pri tesnih manevrih (Manoeuvre Assist)

Da bi se izognili situacijam, ko pri parkiranju ne zavirate pravočasno, ne glede na opozorila spredaj ali zadaj, ima Kamiq vključen tudi sistem Manoeuvre Assist, funkcijo, ki zaustavi avtomobil, da prepreči trk z oviro.

Škoda Kamiq Enostavno parkiranje

Vzvratna kamera

Vzvratna kamera vam ponuja udobje in orientacijo med parkiranjem. Pri tem uporablja lečo, ki je nameščena na ročaju zadnjih vrat. Za projekcijo slike uporablja sistem osrednji zaslon in na njem prikazuje prostor za avtomobilom, hkrati pa glede na širino vozila označuje linijo vožnje.

Škoda Kamiq Enostavno parkiranje

Pomoč pri parkiranju (Park Distance Control)

Sistem opozarja na potencialno nevarnost trka z ovirami med parkiranjem z risanjem podatkov oddaljenosti, ki jih pridobiva s pomočjo senzorjev, voznih parametrov in kota volana.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran