Modeli
Meni

Podrobnosti

Škoda Kamiq

Dimenzije

Varnost

Varnostne funkcije

Škoda Kamiq ponuja varnost brez kompromisov. Naslednje funkcije so na voljo kot del serijske opreme ali kot dodatna možnost:

 • Isofix in pritrdišča Top tether za pritrditev otroškega sedeža na zunanje sedeže druge vrste. Isofix je na voljo tudi za sovoznikov sedež.
 • Za razliko od tempomata, ki ohranja nastavljeno hitrost, omejevalnik hitrosti vozniku omogoča vožnjo s katero koli hitrostjo do nastavljene vrednosti - vendar ne z večjo.
 • ABS preprečuje blokiranje koles med zasilnim zaviranjem ali pri zaviranju na spolzkih površinah.
 • EDL pomaga pri pospeševanju ali vožnji po hribu z nizkim oprijemom pod enim od gnanih koles.
 • MSR prepreči blokiranje pogonskih koles, do katerega lahko pride, ko voznik hitro popusti plin na gladki površini.
 • XDS + pomaga vozniku pri ostrih zavojih in zagotavlja, da se vozilo med dinamičnim zavijanjem obnaša kar se da nevtralno. Krmilna elektronika v bistvu simulira prisotnost samozapornega diferenciala za izboljšanje oprijema in vozne dinamike med zavoji. Posledično bo vozilo zavijalo veliko bolj zanesljivo in naravno.
 • S povečanjem zavornega tlaka zavorni pomočnik BAS pomaga voznikom v situacijah, ko je potrebno zaviranje v sili. To lahko privede do bistvenega skrajšanja zavorne poti.
 • ASR zagotavlja nemoteno speljevanje in pospeševanje brez vrtenja koles v prazno na spolzkih površinah.
 • Nadzor tlaka v pnevmatikah TPM + voznika ves čas obvešča o tlaku v pnevmatikah.
 • Izbirni pomočnik Hill-Hold Control pomaga voznikom varno speljevati navkreber. Sistem se aktivira na naklonih pet odstotkov ali več in zagotavlja enostavno in varno speljevanje navkreber brez uporabe ročne zavore. Sistem preprečuje, da bi se avtomobil premaknil nazaj ali da bi pomotoma ugasnil motor.
 • Utripajoče zavorne luči zmanjšujejo tveganje za trčenje od zadaj, še posebej pri približevanju in zaviranju pred prometnim zamaškom na avtocesti ali pri nenadnem zaviranju pred nepričakovano oviro.
Rezervno kolo

Standardni komplet za popravilo pnevmatik lahko poljubno zamenjate z:

 • Začasnim rezervnim kolesom (6J × 16" ET 35 in pnevmatiko 195/60 R16).
 • Zasilnim rezervnim kolesom (3,5J × 18" ET 38 in pnevmatiko 125/70 R18), namenjeno za uporabo z vozili s Škoda zvočnim sistemom.

Zelene tehnologije

Start-Stop sistem

Ideja sistema Start-Stop je, da sistem motor izklopi vedno, ko ni potrebe, da bi deloval. Kar je še posebej praktična lastnost v mestnem okolju, kjer znatno zmanjša porabo goriva. Sistem Start-Stop se samodejno aktivira po zagonu motorja in ga je mogoče ročno izklopiti kadar koli.

Regeneracija zavorne energije

Kaj se zgodi, ko se regenerira energija? Kinetična energija se pretvori v uporabno električno energijo, ki je shranjena v bateriji ali uporabljena v električnih sistemih. Med zaviranjem motorja alternator dovaja električno energijo napravam in napolni baterijo. Tako prihranimo gorivo, ki bi ga sicer motor porabil za te naloge.

Vozni način Eco Mode (Driving Mode Select)

Eden od načinov, ki jih ponuja sistem Driving Mode Select, je Eco - način za okolju prijazne voznike, ki jim je ekološko varčna vožnja prednost. Posebnost Eco načina je t.i. način jadranja pri izbranih avtomobilih s samodejnim menjalnikom DSG, ko je prenos moči povsem odklopljen. Način jadranja se uporablja, kadar vozite brez noge na stopalki za plin.

Priporočilo za prestave

Prava izbira prestavnega razmerja lahko prihrani gorivo in poveča udobje med vožnjo. Nižji vrtljaji motorja pomenijo manjšo porabo goriva in tišje delovanje motorja. Simboli v zgornjem desnem kotu zaslona bodisi potrjujejo, da je trenutna prestava pravilno, ali priporočajo prestavljanje navzgor ali navzdol.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran