Modeli

Varnostni asistenčni sistemi

OHRANJANJE SMERI (LANE ASSIST)

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno menjavo voznega pasu in na to opozori voznika z vizualnim sporočilom ter hkrati posreduje s korekcijo volana. Aktivira se pri hitrosti nad 65 km/h, v primerih, ko so vidne črte voznih pasov in ni vključen smerni kazalec.

Varnostni asistenčni sistemi

AKTIVNO ZAVIRANJE Z ZAZNAVANJEM PEŠCEV (FRONT ASSIST)

Sistem aktivnega zaviranja (Front Assist) je varnostni sistem za opozarjanje in preprečevanje naleta. V primeru neizogibnega naleta aktivira zavore, da bi tako ublažil posledice trčenja. Prav tako izvede zaustavljanje v sili v primeru, ko pešec neprevidno prečka cesto in se iznenada pojavi pred avtomobilom.

Varnostni asistenčni sistemi

SIDE ASSIST

Zahvaljujoč dvema radarskim senzorjem na zadnjem delu avtomobila Side Assist zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v tako imenovnem mrtvem avtomobila. O tem sistem obvesti  voznika s pomočjo LED signala na notranji strani ohišij bočnih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila oddaljena do 70 m in s tem tudi učinkovito opozori voznika na nevarne situacije na avtocestah in večpasovnicah.

Varnostni asistenčni sistemi

OPOZARJANJE NA PREČNI PROMET ZADAJ (REAR TRAFFIC ALERT)

Pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je na osrednjem zaslonu prikazana najprej z rumenim, potem pa še z rdečim poljem. Sistem lahko tudi sam sproži zavore, če je to potrebno.

Varnostni asistenčni sistemi

ASISTENT ZA PROMETNE ZASTOJE (TRAFFIC JAM ASSIST)

Ta sistem zagotavlja več varnosti in udobja v prometnih zastojih in zgoščenem prometu z zaustavljanjem in speljevanjem. Sistem sodeluje z aktivnim tempomatom (Adaptive Cruise Control - ACC) in sistemom za ohranjanje smeri (Lane Assist system).

 

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran