Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

Varnostni asistenčni sistemi

OHRANJANJE SMERI (LANE ASSIST)

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno menjavo voznega pasu in na to opozori voznika z vizualnim sporočilom ter hkrati posreduje s korekcijo volana. Aktivira se pri hitrosti nad 65 km/h, v primerih, ko so vidne črte voznih pasov in ni vključen smerni kazalec.

Varnostni asistenčni sistemi

AKTIVNO ZAVIRANJE Z ZAZNAVANJEM PEŠCEV (FRONT ASSIST)

Sistem aktivnega zaviranja (Front Assist) je varnostni sistem za opozarjanje in preprečevanje naleta. V primeru neizogibnega naleta aktivira zavore, da bi tako ublažil posledice trčenja. Prav tako izvede zaustavljanje v sili v primeru, ko pešec neprevidno prečka cesto in se iznenada pojavi pred avtomobilom.

Varnostni asistenčni sistemi

OPOZARJANJE NA MRTVI KOT (BLIND SPOT DETECT)

Ta sistem pomaga vozniku varno menjavati vozni pas, saj zazna vsako vozilo v t.i. mrtvem kotu. Dva radarska senzorja, nameščena v spodnjem delu zadnjega odbijača, nadzirata območje do 20 metrov za avtomobilom.

Varnostni asistenčni sistemi

OPOZARJANJE NA PREČNI PROMET ZADAJ (REAR TRAFFIC ALERT)

Pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je na osrednjem zaslonu prikazana najprej z rumenim, potem pa še z rdečim poljem. Sistem lahko tudi sam sproži zavore, če je to potrebno.

Varnostni asistenčni sistemi

ASISTENT ZA PROMETNE ZASTOJE (TRAFFIC JAM ASSIST)

Ta sistem zagotavlja več varnosti in udobja v prometnih zastojih in zgoščenem prometu z zaustavljanjem in speljevanjem. Sistem sodeluje z aktivnim tempomatom (Adaptive Cruise Control - ACC) in sistemom za ohranjanje smeri (Lane Assist system).

 

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran