Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

ŠKODA KAROQ

LANE ASSIST

Ta sistem zaznava nenamerno zapuščanje voznega pasu, o čemer obvesti voznika z vizualnim sporočilom in sproži popravek smeri preko krmilnega sistema. Sistem je aktiven nad hitrostjo 65 km/h, pod pogojem, da so na cesti jasno vidne oznake, in da voznik pred tem ni vklopil smernika. 

ŠKODA KAROQ

FRONT ASSIST S PREDVIDEVALNO ZAŠČITO PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem, ki opozarja na nevarnost trka in v primeru, ko ugotovi, da se trku ne bo moč izogniti, aktivira zavore, da bi vsaj omilil posledice. Če zazna, da bo pešec nevarno prečkal cesto in križal pot avtomobilu, pa zmore to prepoznati in samodejno zavreti. 

ŠKODA KAROQ

PREPOZNAVA MRTVEGA KOTA (BLIND SPOT DETECT)

Ta sistem pomaga vozniku varno menjati vozne pasove na cesti, saj zaznava vozila v tako imenovanem mrtvem kotu. Dva radarska senzorja, ki sta nameščena v spodnjem delu odbijača, nadzorujeta do 20 metrov okolice za vašim vozilom.

ŠKODA KAROQ

REAR TRAFFIC ALERT

Ko voznik začne z manevrom vzvratnega speljevanja iz parkirnega mesta, sistem Rear Traffic Alert zazna vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal posvari voznika pred bližajočo se nevarnostjo trka. Dodatno pa se vklopi še oranžna in kasneje rdeča opozorilna luč na "kritični strani" infotainment sistema. Če je potrebno, sistem sproži tudi zavore.

ŠKODA KAROQ

POMOČNIK ZA VOŽNJO V GNEČI (TRAFFIC JAM ASSIST)

V primeru počasnega prometa in zastojev pomaga ta sistem zagotoviti več varnosti in udobja. Sistem za vožnjo v gneči tako deluje s prilagodljivim tempomatom in sistemom Lane Assist, saj se na nek način združi z njima v celovit sistem.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran