Modeli
Meni

ŠKODA KAROQ

LANE ASSIST

Ta sistem zaznava nenamerno zapuščanje voznega pasu, o čemer obvesti voznika z vizualnim sporočilom in sproži popravek smeri preko krmilnega sistema. Sistem je aktiven nad hitrostjo 65 km/h, pod pogojem, da so na cesti jasno vidne oznake, in da voznik pred tem ni vklopil smernika. 

ŠKODA KAROQ

FRONT ASSIST S PREDVIDEVALNO ZAŠČITO PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem, ki opozarja na nevarnost trka in v primeru, ko ugotovi, da se trku ne bo moč izogniti, aktivira zavore, da bi vsaj omilil posledice. Če zazna, da bo pešec nevarno prečkal cesto in križal pot avtomobilu, pa zmore to prepoznati in samodejno zavreti. 

ŠKODA KAROQ

SIDE ASSIST

Zahvaljujoč dvema radarskim senzorjem na zadnjem delu avtomobila Side Assist zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v tako imenovnem mrtvem avtomobila. O tem sistem obvesti  voznika s pomočjo LED signala na notranji strani ohišij bočnih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila oddaljena do 70 m in s tem tudi učinkovito opozori voznika na nevarne situacije na avtocestah in večpasovnicah.

ŠKODA KAROQ

REAR TRAFFIC ALERT

Ko voznik začne z manevrom vzvratnega speljevanja iz parkirnega mesta, sistem Rear Traffic Alert zazna vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal posvari voznika pred bližajočo se nevarnostjo trka. Dodatno pa se vklopi še oranžna in kasneje rdeča opozorilna luč na "kritični strani" infotainment sistema. Če je potrebno, sistem sproži tudi zavore.

ŠKODA KAROQ

POMOČNIK ZA VOŽNJO V GNEČI (TRAFFIC JAM ASSIST)

V primeru počasnega prometa in zastojev pomaga ta sistem zagotoviti več varnosti in udobja. Sistem za vožnjo v gneči tako deluje s prilagodljivim tempomatom in sistemom Lane Assist, saj se na nek način združi z njima v celovit sistem.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran