Modeli
Meni

Škoda Kodiaq Pomoč pri vožnji

POMOČ PRI VOŽNJI - TRAVEL ASSIST

Travel Assist vključuje več sistemov in funkcij. Ko je sistem aktiviran, lahko ustavi avto in samodejno znova spelje, zadrži avto na voznem pasu ali sledi drugim vozilom v počasnem prometu.

Škoda Kodiaq Pomoč pri vožnji

PREDVIDLJIVI TEMPOMAT - PREDICTIVE CRUISE CONTROL

Novi predvidljivi tempomat razširja funkcije prilagodljivega tempomata. Poleg sledenja prometu naprej obdeluje tudi prepoznane potovalne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu, kar mu omogoča pravočasno prilagoditev hitrosti, na primer, ko se avto približuje ovinku, krožišču ali križišču, ali kot odziv na omejitve hitrosti.

Škoda Kodiaq Pomoč pri vožnji

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV - TRAFFIC SIGN RECOGNITION

Modul za obdelavo slik išče v optično prebranih slikah prometne znake in rezultate primerja z navigacijskimi podatki. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za preprečevanje prehitevanja, znake za prepoved vstopa v enosmerne ulice in morebitna dodatna navodila ter pripadajoče znake za varnostno omejitev in jih nato prikaže vozniku.

Škoda Kodiaq Pomoč pri vožnji

VOŽNJA ZNOTRAJ SVOJEGA PASU - ADAPTIVE LANE ASSIST

Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zavijete z voznega pasu. Izboljšana različica "Adaptive" pomeni, da sistem poseže v dogajanje, da bi vozilo zadržal na izbrani liniji znotraj prometnega pasu, in avto ne zavija med črtami. Sistem Adaptive Lane Assist deluje skupaj s kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med deli na cesti, prometnimi stožci in drugimi obcestnimi ali pasovnimi mejami.

Škoda Kodiaq Pomoč pri vožnji

POMOČ PRI VOŽNJI V ZASTOJIH - TRAFFIC JAM ASSIST

Traffic Jam Assist olajša vožnjo avtomobila v zastojih. Zažene, zavira in obrača avto, da sledi premikanju ostalih vozil v zastoju.

Škoda Kodiaq Pomoč pri vožnji

ASISTENCA V NUJNIH PRIMERIH - EMERGENCY ASSIST

Pomoč v sili zmanjša tveganje za nesrečo, če se voznik ne počuti dobro. Če Adaptive Lane Assist zazna, da voznik niti po opozorilu nima rok na volanu, se vklopi asistenca za pomoč v sili, ki upočasni avtomobil do zaustavitve, medtem ko ga zadržuje v voznem pasu in aktivira opozorilne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran