Modeli

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

FRONT ASSIST S PREDVIDEVALNO ZAŠČITO PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na nevarnost trka. Če sistem zazna neizogiben trk, aktivira zavore, da ublaži poseldice. Izvede lahko tudi panično zaviranje če ugotovi, da bo pešec nevarno prečkal pot avtomobilu.

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

OPOZARJANJE NA MRTVI KOT (BLIND SPOT DETECT)

Ta sistem pomaga vozniku varno menjavati vozni pas, saj zazna vsako vozilo v t.i. mrtvem kotu vozila. Dva radarska senzorja nameščena v spodnjem delu zadnjega odbijača nadzirata območje 20 metrov za avtomobilom.

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

REAR TRAFFIC ALERT

Pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je prikazana najprej z rumenim, potempa še z rdečim poljem na osrednjem zaslonu. Sistem lahko tudi sam sproži zavore, če je to potrebno. 

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

LANE ASSIST

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno menjavo voznega pasu, na kar voznika opozarja z vizualnim sporočilom, hkrati pa izvede popravek smeri z volanom. Sistem je aktiven od hitrsti 65 km/h, aktiven pa je, če so cestne oznake prepoznavne in voznik ni vklopil smernika. 

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

PREPOZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA (FATIGUE DETECTION)

Ta sistem zmanjšuje tveganje za nastanek nevarnih situacij, ki nastanejo zaradi preutrujenosti voznika. Sistem namreč nadzoruje obnašanje voznika in na ta način oceni stpnjo utrujenosti ter mu, če je to potrebno, svetuje počitek na poti.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj