Modeli
Meni

Škoda Octavia Combi RS Travel Assist

Pomoč pri vožnji (Travel Assist)

Asistenca Travel Assist združuje funkcije številnih različnih asistenčnih sistemov, ki jih bomo ločeno predstavili v nadaljevanju. Ker so sistemi medsebojno povezani, vam omogočajo varnejšo in udobnejšo vožnjo. Travel Assist lahko ob aktivaciji samodejno ustavi in ponovno zažene vozilo, ga ohrani v voznem pasu, sledi premikanju ostalih vozil v prometnem zamašku ali vam na zaslonu pred vami prikaže promet v okolici.

Škoda Octavia Combi RS Travel Assist

Predvidljivi tempomat

S pomočjo radarskih senzorjev, kamere s prepoznavanjem prometnih znakov, GPS-tehnologije in podrobnih podatkov z zemljevida lahko predvidljivi tempomat PCC predvideva vozne razmere za naslednji 1 do 2 km poti.  Na podlagi tega lahko sistem po potrebi prilagodi hitrost vožnje - na primer pred zavojem ali krožiščem ali ob vstopu v območje z zmanjšano hitrostjo.  

Škoda Octavia Combi RS Travel Assist

Prepoznavanje prometnih znakov

Modul za obdelavo fotografij pregleda skenirane fotografije znanih prometnih znakov in rezultate primerja s podatki z navigacije. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepovedan promet, prav tako pa tudi znake za omejitev na posameznih odsekih, ki jih nato prikaže vozniku.

Škoda Octavia Combi RS Travel Assist

Adaptive Lane Assist

Funkcija Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zavijete ali nameravate zaviti s svojega voznega pasu. Ta sistem deluje skupaj s kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med cestnimi deli, prometnimi stožci ipd. Izboljšana "prilagodljiva" različica (na voljo samo kot del sistema Travel Assist) pomeni, da sistem pripomore k zadržanju vozila v sredini pravilnega voznega pasu in tako avtomobil ne vijuga.

Škoda Octavia Combi RS Travel Assist

Pomoč pri vožnji v zastojih (Traffic Jam Assist)

Pomoč v zastoju omogoča lažjo vožnjo med prometnimi zamaški. Z upravljanjem motorja, zavor in krmiljenja posnema speljevanje, zaviranje in zavijanje okoliških vozil (pri hitrostih do 60 km/h).

Škoda Octavia Combi RS Travel Assist

Asistenca v nujnih primerih (Emergency Assist)

Emergency Assist zmanjšuje nevarnost nezgode, če se voznikovo zdravstveno stanje nenadno poslabša. Če asistenca pri preprečevanju nenadzorovane menjave voznega pasu zazna, da voznikove roke tudi po opozorilnem alarmu niso na volanu, se aktivira Emergency Assist, ki začne upočasnjevati avtomobil, ga hkrati zadrži v voznem pasu in aktivira varnostne utripalke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran