Modeli

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

FRONT ASSIST S PREDVIDEVALNO ZAŠČITO PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na nevarnost trka. Če sistem zazna neizogiben trk, aktivira zavore, da ublaži poseldice. Izvede lahko tudi panično zaviranje, če ugotovi, da bo pešec nevarno prečkal pot avtomobilu.

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

OPOZARJANJE NA MRTVI KOT (BLIND SPOT DETECT)

Ta sistem pomaga vozniku varno menjavati vozni pas, saj zazna vsako vozilo v t.i. mrtvem kotu. Dva radarska senzorja, nameščena v spodnjem delu zadnjega odbijača, nadzirata območje 20 metrov za avtomobilom.

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

REAR TRAFFIC ALERT

Pri vožnji vzvratno s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je prikazana najprej z rumenim, potem pa še z rdečim poljem na osrednjem zaslonu. Sistem lahko tudi sam sproži zavore, če je to potrebno. 

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

LANE ASSIST

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno menjavo voznega pasu, na kar voznika opozarja z vizualnim sporočilom, hkrati pa izvede popravek smeri z volanom. Sistem je aktiven od hitrsti 65 km/h, in sicer, če so cestne oznake prepoznavne in voznik ni vklopil smernika. 

ŠKODA OCTAVIA COMBI SCOUT

PREPOZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA (FATIGUE DETECTION)

Ta sistem zmanjšuje tveganje za nastanek nevarnih situacij zaradi preutrujenosti voznika. Sistem namreč spremlja obnašanje voznika in na ta način oceni stopnjo njegove utrujenosti ter mu, če je to potrebno, svetuje počitek.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran