Modeli

ŠKODA OCTAVIA FAMILY

OPOZORILNIK S PREDVIDEVANJEM ZAŠČITE PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na možnost trčenja. Ob soočenju z neizogibnim trčenjem aktivira zavore, da bi tako ublažil posledice. Prav tako sistem izvede zaustavitev v sili, in sicer v primerih, ko bi lahko prišlo do naleta v pešca. Sistem je na voljo proti doplačilu. 

ŠKODA OCTAVIA FAMILY

ZAZNAVANJE VOZIL V MRTVEM KOTU

Sistem pomaga vozniku pri menjavi voznih pasov z zaznavanjem vozil, ki se znajdejo v mrtvem kotu. Dve radarski tipali na spodnjem delu zadnjega odbijača zaznavata območje ob avtomobilu in 20 metrov za njim. Sistem je na voljo proti doplačilu. 

ŠKODA OCTAVIA FAMILY

OPOZORILNIK ZA PREČNI PROMET

Med vzvratno vožno s parkirišča sistem zaznava vozila, ki se približujejo s strani. Na neizogibnost trčenja opozarja zvočni signal. "Kritična stran" je prikazana najprej z rumenim, nato z rdečim signalom na informacijskem zalonu. Če je potrebno, se samodejno aktivirajo zavore. Sistem je na voljo proti doplačilu. 

ŠKODA OCTAVIA FAMILY

SISTEM ZA OHRANJANJE VOZNEGA PASU

Asistenčni sistem zaznava nenamerno zapuščanje voznega pasu in vozniku posreduje vizualno sporočilo ter začne uravnavati volan. Vključi se pri hitrosti nad 65 km/h v primerih, ko so na cesti razpoznavne oznake voznih pasov in smernik ni vključen. Sistem je na voljo proti doplačilu. 

ŠKODA OCTAVIA FAMILY

OPOZORILNIK ZA UTRUJENOST

Ta asistenčni sistem zmanjšuje možnost pojava nevarnih situacij, ki nastanejo zaradi voznikove utrujenosti. Z opazovanjem voznikovega ravnanja sistem vrednoti stopnjo utrujenosti in, če je potrebno, opozori na nujnost postanka. Sistem je na voljo proti doplačilu. 

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran