Modeli
Meni

ŠKODA OCTAVIA iV Travel Assist

POMOČ PRI VOŽNJI (TRAVEL ASSIST)

Pomoč pri vožnji (Travel Assist) združuje številne sisteme in funkcije, ki jih bomo ločeno predstavili na naslednjih straneh. Ker so sistemi medsebojno povezani, vam omogočajo lahkotnejšo vožnjo in še večje udobje med njo. Pomoč pri vožnji (Travel Assist) se ob aktivaciji lahko samodejno ustavi in ponovno zažene, avto ohrani v voznem pasu, sledi ostalim vozilom v prometnem zamašku ali vam na zaslonu pred vami prikaže promet v okolici.

ŠKODA OCTAVIA iV Travel Assist

PREDVIDEVALNI TEMPOMAT

Novi tempomat (PCC) razširja funkcije prilagodljivega tempomata. Poleg spremljanja prometa hkrati obdeluje znake in omejitve hitrosti, shranjene v svojem navigacijskem sistemu. To omogoča prilagoditev hitrosti v primernem času, na primer, ko se približujete zavoju, krožišču ali križišču ter kot odziv na omejitve hitrosti.

ŠKODA OCTAVIA iV Travel Assist

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Modul za obdelavo fotografij pregleda skenirane fotografije znanih prometnih znakov in rezultate primerja s podatki z navigacije. Sistem obdeluje znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepovedan promet v eno smer in druga dodatna navodila, tako kot tudi znake za omejitev na odsekih, ki jih nato prikaže vozniku.

ŠKODA OCTAVIA iV Travel Assist

ADAPTIVE LANE ASSIST

Funkcija Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zavijete ali nameravate zaviti s svojega voznega pasu. Ta sistem deluje skupaj s kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med cestnimi deli, prometnimi stožci in drugimi obcestnimi ali voznimi mejami. Izboljšana "prilagodljiva" različica (na voljo samo kot del sistema Travel Assist) pomeni, da sistem poskuša zadržati vozilo v sredini voznega pasu in tako avtomobil ne vijuga.

ŠKODA OCTAVIA iV Travel Assist

POMOČ V ZASTOJU (TRAFFIC JAM ASSIST)

Pomoč v zastoju omogoča lažjo vožnjo med prometnimi zamaški. Zagon temelji na prilagodljivem menjalniku (ACC) in pomoči pri preprečevanju nenadzorovane menjave voznega pasu (Lane Assist), za zaustavitev in obrat pa posnema gibanje ostalih vozil v prometnem zamašku.

ŠKODA OCTAVIA iV Travel Assist

POMOČ V SILI (EMERGENCY ASSIST)

Pomoč v sili (Emergency Assist) zmanjšuje tveganje za nesrečo, ko se voznik ne počuti dobro. Če pomoč pri preprečevanju nenadzorovane menjave voznega pasu zazna, da voznikove roke tudi po opozorilnem alarmu niso na volanu, se aktivira pomoč v sili (Emergency Assist). Začne upočasnjevati avtomobil, ga hkrati zadrži v voznem pasu in aktivira utripajoče opozorilne luči.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran