Modeli
Meni

ŠKODA OCTAVIA iV Varnostni asistenčni sistemi

SISTEM FRONT ASSIST Z INTUITIVNO ZAŠČITO PEŠCEV

Asistenčni sistem Front Assist je varnostni sistem z alarmom za opozarjanje na trk. Če se sooči z neizogibnim trkom, uporabi zavore ter tako zmanjša posledice. Če pešec ali kolesar poskuša nevarno prečkati pot avtomobilu, se lahko vozilo v sili tudi zaustavi.

ŠKODA OCTAVIA iV Varnostni asistenčni sistemi

POMOČ PRI ZAVOJU (TURN ASSIST)

Pomoč pri zavoju (Turn Assist), prav tako del sistema Front Assist, je oblikovana tako, da nadzoruje bližajoče se vozilo, ko zavijate levo, na primer, ko ste v križišču. Če se sreča z neposredno nevarnostjo, avto popolnoma zaustavi in sproži opozorilni znak.

ŠKODA OCTAVIA iV Varnostni asistenčni sistemi

ASISTENČNI SISTEM SIDE ASSIST

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na obeh straneh avtomobila ta sistem zazna vozila, ki se približujejo od zadaj, ali tista, ki so v mrtvem kotu vozila. O delovanju pomoči vas obvesti LED znak v ohišju stranskih ogledal. Sistem pomoči pri približevanju vozil s strani (Side Assist) lahko zazna vozila do razdalje 70 m, zato vas o nevarnih situacijah na avtocesti in ločenih dvopasovnicah tudi učinkovito opozori.

ŠKODA OCTAVIA iV Varnostni asistenčni sistemi

OPOZORILO OB IZSTOPU

Ta nova varnostna funkcija je dodatni element sistema Side Assist. Opozorilo ob izstopu tako vizualno in zvočno opozori vas in druge potnike, ko na primer izstopate iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi odpiranje vrat lahko povzročilo trčenje z drugim vozilom, kolesarjem ali električnim skuterjem. Opozorilo uporablja radarske senzorje Sistema Side Assist in spremlja območje za avtomobilom in ob straneh do razdalje 35 metrov.

ŠKODA OCTAVIA iV Varnostni asistenčni sistemi

POMOČ ZA ZAŠČITO POTNIKOV (CREW PROTECT ASSIST)

Sistem v primeru neizogibnega trka ali ob nestabilnih voznih razmerah predhodno zategne varnostni pas na sprednjem sedežu in vključi ESC, skoraj do konca zapre stranska okna ter tako prepreči, da bi v vozilo prileteli neželeni tujki. Sistem deluje s sprednjimi in stranskimi radarji ter s senzorjem.

ŠKODA OCTAVIA iV Varnostni asistenčni sistemi

VEČNALETNA (MULTI-COLLISION) ZAVORA

Če je OCTAVIA vpletena v nesrečo in se sprožijo zračne blazine, bi se avto še vedno lahko premikal in povzročil novo nesrečo. Tukaj nastopi večnaletna zavora, saj vozilo popolnoma zaustavi in prepreči verižno trčenje.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran