Modeli

Varnosti sistemi

FRONT ASSIST S PREDVIDEVALNO ZAŠČITO PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na nevarnost trka. Če sistem zazna neizogiben trk, aktivira zavore, da ublaži posledice. Izvede lahko tudi nenadno zaviranje, če ugotovi, da bo pešec nevarno zaprl pot avtomobilu.

 

Varnosti sistemi

OPOZARJANJE NA MRTVI KOT

Ta sistem pomaga vozniku varno menjati vozni pas, saj zazna vsako vozilo v t.i. mrtvem kotu. Dve radarski tipali, nameščeni v spodnjem delu odbijača, nadzirata območje 20 metrov za avtomobilom ŠKODA OCTAVIA RS 245.

Varnosti sistemi

OPOZARJANJE NA PREČNI PROMET ZADAJ (REAR TRAFFIC ALERT)

Pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je prikazana najprej z rumenim, potem pa še z rdečim poljem na osrednjem zaslonu. Sistem lahko tudi sam sproži zavore, če je to potrebno.

Varnosti sistemi

SISTEM NENAMERNE MENJAVE VOZNEGA PASU (LANE ASSIST)

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno menjavo voznega pasu, na kar voznika opozarja z vizualnim sporočilom, hkrati pa izvede popravek smeri z volanom. Sistem je aktiven od hitrosti 65 km/h, aktiven pa je, če so cestne oznake prepoznavne in voznik ni vklopil smernika.

Varnosti sistemi

PREPOZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA (FATIGUE DETECTION)

Ta sistem zmanjšuje tveganje za nastanek nevarnih situacij zaradi preutrujenosti voznika. Sistem namreč spremlja obnašanje voznika in na ta način oceni stopnjo utrujenosti ter mu, če je to potrebno, svetuje počitek.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran