Modeli

ŠKODA OCTAVIA

FRONT ASSIST S PREDVIDEVALNO ZAŠČITO PEŠCEV

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje na nevarnost trka. Če sistem ugotovi, da se trku ne bo mogoče izogniti, aktivira zavore, da ublaži posledice. Izvede lahko tudi nenadno zaviranje, če ugotovi, da bo pešec nevarno zaprl pot avtomobilu.

ŠKODA OCTAVIA

OPOZARJANJE NA MRTVI KOT (BLIND SPOT DETECT)

Ta sistem pomaga vozniku varno menjati vozni pas, saj zazna vsako vozilo v t.i. mrtvem kotu. Dva radarska senzorja, nameščena v spodnjem delu zadnjega odbijača, nadzirata področje 20 metrov za avtomobilom.

ŠKODA OCTAVIA

REAR TRAFFIC ALERT

Pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta ta sistem zaznava vozila, ki se približujejo avtomobilu s strani. Zvočni signal opozori voznika na možnost naleta. Kritična stran je prikazana najprej z rumenim, potem pa še z rdečim poljem na osrednjem zaslonu. Sistem lahko tudi sam sproži zavore, če je to potrebno.

ŠKODA OCTAVIA

LANE ASSIST

Sistem Lane Assist zaznava nenamerno zapuščanje voznega pasu, na kar voznika opozarja z vizualnim sporočilom, hkrati pa izvede popravek smeri z volanom. Sistem je aktiven od hitrosti 65 km/h, aktiven pa je le, če so cestne oznake prepoznavne in voznik ni vklopil smernika.

ŠKODA OCTAVIA

PREPOZNAVANJE UTRUJENOSTI VOZNIKA (FATIGUE DETECTION)

Ta sistem zmanjšuje tveganje za nastanek nevarnih situacij zaradi preutrujenosti voznika. Sistem namreč nadzoruje obnašanje voznika in na ta način oceni stopnjo utrujenosti ter mu, če je to potrebno, svetuje počitek.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran