Modeli
Meni

Škoda Octavia RS Varnostni asistenčni sistemi

Opozarjanje na nevarnost naleta s predvidljivo zaščito pešcev

Opozarjanje ob nevarnosti naleta je zasnovano za vzdrževanje varne razdalje do spredaj vozečih vozil, vključno s funkcijo zaviranja v sili. Dopolnjuje ga predvidljiva zaščita pešcev, ki voznika opozori na pešce z zvočnim/optičnim signalom in nežnim zaviranjem. Sistem zaznava pešce in kolesarje, ki se gibajo vzporedno z vozilom ali pravokotno nanj. 

Škoda Octavia RS Varnostni asistenčni sistemi

Asistenca za preprečitev odvzema prednosti pri zavijanju levo (Turning Assist)

Sistem spremlja nasprotni promet pri zavijanju v levo z nizko hitrostjo med 2 in 15 km/h. V kritičnih situacijah lahko ustavi vozilo in vklopi varnostne utripalke.

Škoda Octavia RS Varnostni asistenčni sistemi

Asistenca Side Assist

Side Assist s pomočjo dveh radarskih senzorjev v zadnjem odbijaču nadzira področje za avtomobilom in zraven njega in na razdalji do 70 metrov zaznava druga vozila in tudi manj zaznavne udeležence v prometu, denimo kolesarje. Sistem upošteva hitrost in oddaljenost vozil v okolici in z optičnimi in zvočnimi signali po potrebi opozori voznika.  

Škoda Octavia RS Varnostni asistenčni sistemi

Opozorilo ob izstopu

Ta nova varnostna funkcija je dodatni element sistema Side Assist. Opozorilo ob izstopu tako vizualno in zvočno opozori vas in druge potnike, ko na primer izstopate iz vzporedno parkiranega avtomobila, če bi odpiranje vrat lahko povzročilo trčenje z drugim avtomobilom, kolesarjem ali denimo električnim skuterjem. Opozorilo uporablja radarske senzorje Sistema Side Assist in spremlja območje za avtomobilom in ob straneh do razdalje 35 metrov.

Škoda Octavia RS Varnostni asistenčni sistemi

Pomoč za zaščito potnikov (Crew Protect Assist)

Sistem v primeru neizogibnega trka ali ob nestabilnih voznih razmerah zategne varnostni pas na sprednjem sedežu in vključi ESC, skoraj do konca zapre stranska okna ter tako prepreči, da bi v vozilo prileteli neželeni tujki. Sistem deluje s sprednjimi in stranskimi radarskimi senzorji.

Škoda Octavia RS Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna (Multi-Collision) zavora

V primeru, da je Octavia RS vpletena v nesrečo, pri čemer se v njej sprožijo tudi zračne blazine, je zelo verjetno, da bi se avtomobil tudi po trku še lahko premikal in povzročil novo nesrečo. Tukaj nastopi večnaletna zavora, saj vozilo popolnoma zaustavi.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran