Modeli
Meni

Škoda Octavia Varnost

Sistemi za pomoč vozniku

Družinsko vozilo ne more nikoli imeti preveč sistemov za pomoč vozniku, ki ga varujejo pred nevarnostmi. Povsem nova Octavia je sedaj lahko kos še dodatnim nevarnim situacijam: ko zavijate levo, nadzoruje promet z nasprotne strani in ob nevarnosti trka vozilo lahko tudi zaustavi (Turning Assist). Ko parkirate, nadzoruje območje za avtomobilom in vas opozori na morebitno tveganje ob odpiranju vrat, na primer na prihajajočega kolesarja ali drugo vozilo.

Škoda Octavia Varnost

10 varnostnih zračnih blazin

Do deset varnostnih zračnih blazin, ki so natančno usklajene z delovanjem tritočkovnih samodejnih varnostnih pasov in z varnostnimi nasloni za glavo, ščiti voznika in potnike pred poškodbami. Poleg tega sistem eCall v primeru nesreče reševalnim službam samodejno sporoči informacije, kot so lokacija in stanje avtomobila.

Škoda Octavia Varnost

Z odliko: Pet zvezdic

Euro NCAP je modelu Škoda Octavia podelil najvišjo možno oceno, pet zvezdic, in s tem potrdil, da ta avtomobil nudi optimalno zaščito za vse potnike v avtomobilu. V kategoriji "zaščita otrok" je Octavia prejela 88 odstotkov vseh možnih točk. To je ta model uvrstilo v sam vrh vseh preizkušenih avtomobilov. V kategoriji "zaščita odraslih potnikov" je Octavia dosegla 92 odstotkov točk.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran