Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

VARČNI MOTORJI

Sodobni prisilno polnjeni bencinski TSI motorji z neposrednim vbrizgom imajo nizko porabo goriva in izpuste, ne da bi to vplivalo na dinamično vožnjo.

Motorji s prisilnim polnjenjem in neposrednim vbrizgom goriva imajo ravno navorno krivuljo v širokem območju vrtljajev. Prisilno polnjenje zagotavlja veliko moč pri nizkih vrtljajih, torej v najpogostejšem območju vrtenja. V nizkem območju vrtljajev je motor tudi tišji, porabi manj goriva in ima nižje izpuste.

SISTEM START&STOP

Ko vozilo miruje, delujoč motor še vedno porablja gorivo in ustvarja izpuste, in to brez kakršnega koli učinka. Sistem Start&Stop samodejno izklopi motor, ko je avtomobil ustavljen, s čimer prispeva k prihranku goriva.

Sistem ne zahteva sodelovanja voznika in ne moti voznega udobja, ker ponovno brez zamude zažene motor, ko nastopi čas za speljevanje. Sistem se aktivira samodejno po zagonu motorja.  

REKUPERACIJA ZAVORNE ENERGIJE

Med zaviranjem se kinetična energija pretvori v toploto, ki se nekoristno izgublja v okolju. Zato smo razvili sistem za rekuperacijo zavorne energije, ki s pomočjo inteligentnega alternatorja shranjuje energijo v akumulator med upočasnjevanjem vožnje in jo potem uporablja za zmanjšanje potrebe po delu alternatorja, kar znižuje porabo goriva. 

PRIPOROČILO ZA PRESTAVLJANJE

Pravilna izbira prestavnega razmerja lahko hkrati vpliva tako na porabo goriva kot na vozno udobje. Vrtenje motorja v nižjem območju se kaže v nižji porabi goriva in tišjem delovanju.

Priporočilo za prestavljanje se prikaže na zaslonu na instrumentni plošči. Simbol v desnem zgornjem kotu zaslona potrjuje pravilnost izbire prave prestave ali priproča prestavljanje navzgor oziroma navzdol.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran