Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

VARČNI MOTORJI

Sodobni prisilno polnjeni bencinski motorji TSI z neposrednim vbrizgom so varčni in imajo nizke izpuste, ne da bi to vplivalo na dinamično vožnjo.

Motorji s prisilnim polnjenjem in neposrednim vbrizgom goriva imajo ravno navorsko krivuljo v širokem območju vrtljajev. Prisilno polnjenje zagotavlja veliko moč pri nizkih vrtljajih, torej v najpogostejšem območju vrtenja. V nizkem območju vrtljajev je motor tudi tišji, porabi manj goriva in ima nižje izpuste.

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

SISTEM START&STOP

Ko vozilo miruje, delujoč motor še vedno porablja gorivo in ustvarja izpuste. Sistem Start-Stop samodejno izlkjuči motor, ko je avtomobil ustavljen, s čimer prispeva k prihranku goriva.

Sistem ne zahteva sodelovanja voznika in ne moti voznega udobja, ker ponovno brez zamude zažene motor, ko nastopi čas za speljevanje. Sistem Start-Stop se aktivira samodejno po zagonu motorja.

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

REKUPERACIJA ZAVORNE ENERGIJE

Med zaviranjem se kinetična energija pretvori v toplotno, ki se nekoristno izgublja v okolju. Za ohranjanje te energije smo razvili sistem, ki s pomočjo inteligentnega alternatorja shranjuje energijo v akumulator med upočasnjevanjem vožnje in jo potem uporablja za zmanjšanje potrebe po energiji iz alternatorja, kar zmanjšuje porabo goriva.

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

PRIPOROČILO ZA PRESTAVLJANJE

Pravilna izbira prestavnega razmerja lahko hkrati vpliva na porabo goriva in na vozno udobje. Vrtenje motorja v nižjem območju ima za posledico nižjo porabo goriva in tišje delovanje.

Priporočilo za prestavljanje se prikaže na zaslonu na instrumentni plošči. Simbol v desnem zgornjem kotu zaslona potrjuje pravilnost izbire prestave oziroma priproča prestavljanje navzgor ali navzdol.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran