Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

VARČNI MOTORJI

Sodobni prisilno polnjeni bencinski motorji TSI z neposrednim vbrizgom so varčni in imajo nizke izpuste, ne da bi to vplivalo na dinamično vožnjo.

Motorji s prisilnim polnjenjem in neposrednim vbrizgom goriva imajo ravno navorsko krivuljo v širokem območju vrtljajev. Prisilno polnjenje zagotavlja veliko moč pri nizkih vrtljajih, torej v najpogostejšem območju vrtenja. V nizkem območju vrtljajev je motor tudi tišji, porabi manj goriva in ima nižje izpuste.

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

SISTEM START&STOP

Ko vozilo miruje, delujoč motor še vedno porablja gorivo in ustvarja izpuste. Sistem Start-Stop samodejno izlkjuči motor, ko je avtomobil ustavljen, s čimer prispeva k prihranku goriva.

Sistem ne zahteva sodelovanja voznika in ne moti voznega udobja, ker ponovno brez zamude zažene motor, ko nastopi čas za speljevanje. Sistem Start-Stop se aktivira samodejno po zagonu motorja.

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

REKUPERACIJA ZAVORNE ENERGIJE

Med zaviranjem se kinetična energija pretvori v toplotno, ki se nekoristno izgublja v okolju. Za ohranjanje te energije smo razvili sistem, ki s pomočjo inteligentnega alternatorja shranjuje energijo v akumulator med upočasnjevanjem vožnje in jo potem uporablja za zmanjšanje potrebe po energiji iz alternatorja, kar zmanjšuje porabo goriva.

OKOLJU PRIJAZNA TEHNOLOGIJA

PRIPOROČILO ZA PRESTAVLJANJE

Pravilna izbira prestavnega razmerja lahko hkrati vpliva na porabo goriva in na vozno udobje. Vrtenje motorja v nižjem območju ima za posledico nižjo porabo goriva in tišje delovanje.

Priporočilo za prestavljanje se prikaže na zaslonu na instrumentni plošči. Simbol v desnem zgornjem kotu zaslona potrjuje pravilnost izbire prestave oziroma priproča prestavljanje navzgor ali navzdol.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran