Modeli
Meni

Škoda Scala Monte Carlo Varnostni asistenčni sistemi

Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema, nameščenima na zadku avtomobila, SIDE Assist zazna vozilo, ki se približuje od zadaj, ali vozilo, ki je v mrtvem kotu. Voznika o tem obvesti preko LED signala v ohišju vzvratnega ogledala. Side Assist lahko zazna vozilo, ki je oddaljeno do 70 metrov, in lahko tako voznika pravočasno obvesti o nevarnosti na cesti.

Škoda Scala Monte Carlo Varnostni asistenčni sistemi

Lane Assist

Ta sistem zaznava in preprečuje nenamerno zapuščanje voznega pasu. Voznika o tem obvesti z vizualnim sporočilom, hkrati pa sproži popravek smeri s krmilnim mehanizmom. Sistem je aktiven pri hitrosti nad 65 km/h, pod pogojem, da so cestne oznake vidne in da voznik ni vklopil smernika.

Škoda Scala Monte Carlo Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s predvidevalno zaščito pešcev

Ta sistem zaznava možnost trka, in če oceni, da je trk neizogiben, sproži zavorni sistem, da zmanjša posledice. Hkrati lahko sistem sproži zaustavitev vozila, če zazna, da se pešec nevarno prbližuje avtomobilu in obstaja možnost, da bi prečkal cesto.

Škoda Scala Monte Carlo Varnostni asistenčni sistemi

Sistem pomoči potnikom (Crew Protect Assist)

Ta funkcija koordinira dejavnosti varnostnih sistemov vozila, da čim bolj zmanjša posledice izrednih dogodkov, na primer trka. Sistem zategne prednja varnostna pasova v primeru neposrednega trčenja ali v nestabilnih voznih razmerah, kot je hudo pre- ali podkrmiljenje, poleg tega pa skupaj s sistemom ESC zapre stranska stekla skoraj v celoti, da tako prepreči vdor zunanjih predmetov v vozilo.

Škoda Scala Monte Carlo Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora (Multi-Collision Brake)

Ko je Scala Monte Carlo udeležena v nesreči in se aktivirajo zračne blazine, bi se lahko gibala še naprej in tako povzročila še kakšno nesrečo. Zato se v tem primeru aktivira večnaletna zavora, vključena v delovanje sistema ESC, ki zaustavi vozilo in prepreči morebitnen dodaten trk.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran