Modeli
Meni

Škoda Scala Varnostni asistenčni sistemi

Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema, nameščenima na zadku avtomobila, Side Assist zazna vozilo, ki se približuje od zadaj, ali vozilo, ki je v mrtvem kotu. Voznika o tem obvesti preko LED signala v ohišju vzvratnega ogledala. Side Assist lahko zazna vozilo, ki je oddaljeno do 70 metrov, in lahko tako voznika pravočasno obvesti o nevarnosti na cesti.

Oglejte si video

Škoda Scala Varnostni asistenčni sistemi

Lane Assist

Ta sistem zaznava in preprečuje nenamerno zapuščanje voznega pasu. Voznika o tem obvesti z vizualnim sporočilom, hkrati pa sproži popravek smeri s krmilnim mehanizmom. Sistem je aktiven pri hitrosti nad 65 km/h, pod pogojem, da so cestne oznake vidne in da voznik ni vklopil smernika.

Oglejte si video

Škoda Scala Varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s predvidevalno zaščito pešcev

Ta sistem zaznava možnost trka, in če oceni, da je trk neizogiben, sproži zavorni sistem, da zmanjša posledice. Hkrati lahko sistem sproži zaustavitev vozila, če zazna, da se pešec ali kolesar nevarno približuje avtomobilu in obstaja možnost, da bi prečkal cesto.

Oglejte si video

Škoda Scala Varnostni asistenčni sistemi

Sistem zaščite potnikov (Crew Protect Assist)

Ta funkcija koordinira dejavnosti in sisteme v vozilu, da v primeru trka čim bolj zmanjša posledice. Sistem prednapne sprednje varnostne pasove v primeru pričakovanega trka ali v nestabilnih voznih razmerah, kot je hudo pre- ali podkrmarjenje, poleg tega pa sodeluje s sistemom ESC in skoraj v celoti zapre stranska stekla, da prepreči vdor predmetov vozilo.

Škoda Scala Varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora (Multi-collision Brake)

Ko pride do nesreče in se aktivirajo zračne blazine, bi lahko avto ostal v gibanju in povzročil še eno nesrečo. Tu nastopi delovanje večnaletne zavore, ki zaustavi vozilo, da prepreči naknadne trke. ESC vključuje vačnaletno zavoro, torej varnostno funkcijo, ki po trčenju aktivira zavorni sistem, da prepreči nadaljnje poškodbe.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran