Modeli

Kdo vas varuje na poti?

Cela vrsta varnostnih in asistenčnih sistemov, ki so bili doslej rezervirani za razred višje, vam je zdaj na voljo za vašo večjo varnost. ŠKODA Superb je serijsko opremljen s sistemom proti zanašanju (ESP) z dodano večnalentno zavoro (MCB). 

V državah Evropske unije je serijsko vključenih še več varnostnh sistemov: opozorilni sistem za pomoč pri preprečevanju trka z vgrajeno mestno zavorno funkcijo, nadzor tlaka v pnevmatikah, sedem varnostnih zračnih blazin, XDS + kot napredna verzija elektronske zapore diferenciala.

Front Asist

Front Assist je sistem, ki opozarja voznika na možnost naleta. Če oceni, da je nalet neizogiben, začne z zaviranjem, da zmanjša posledice trka.  

Ta sistem deluje z radarskim senzorjem, ki je vgrajen v masko hladilnika in vseskozi nadzoruje razdaljo do prometa pred vozilom.      

Če postane razlika med prometom spredaj in vozilom premajhna ali vozilu grozi nalet, voznik pa ne reagira, sistem samodejno posreduje.

Sprednje zračne blazine

Voznika ščiti sprednja zračna blazina, ki je nameščena v volanskem obroču. Za zaščito sovoznika skrbi zračna blazina v armaturni plošči pred njim.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran
Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj