Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

Paralelno parkiranje

SUPERB lahko med iskanjem primernega parkirnega prostora z vključenim Park Assistom pelje s hitrostjo do 40 km/h. Ko senzorji na avtomobilu najdejo primeren prostor (dolžina avtomobila + 80 cm), sistem ponudi pomoč pri parkirnem manevru.

Speljevanje iz parkirnega prostora

Tudi speljevanje iz tesnih parkirnih mest je lažje. V tem načinu sistem pomaga z manevri naprej in nazaj, dokler ni mogoče enostavno speljati iz vrste parkiranih vozil.

Prečno parkiranje vzvratno

Sistem s pomočjo senzorjev najde parkirno mesto in lahko skoraj samodejno prične s parkiranjem. Avtomobilova elektronika prevzame nadzor nad vrtenjem volana, medtem ko voznik nadzoruje le pedalo plina in zavore.

Prečno parkiranje naprej

Polsamodejno parkiranje s Park Assistom vodi avtomobil na željeno parkirno mesto tudi naprej na prečna parkirna mesta. Sistem pomaga vozniku z optimalnimi premiki volana, s čimer postavi avtomobil med označevalne črte parkirnega prostora. Voznik nadzoruje le pedalo plina in zavore.

Vzvratna kamera

Gre za mini kamero, ki je nameščena v prtljažnih vratih. Ko voznik prestavi v vzvratno prestavo, se kamera samodejno vklopi in pokaže sliko na zaslonu. Dinamične črte parkiranja nakazujejo smer, v katero se bo vozilo premaknilo s trenutnim položajem volanskega obroča, nakazujejo pa tudi spremembo smeri ob njegovem vrtenju.

Opozarjanje na promet zadaj (Rear Traffic Alert)

Ob speljevanju iz parkirnega prostora ob cesti sistem zazna prihajajoče vozilo s strani. Zvočni signal potem opozori voznika na morebitni trk. Dodatno pa lahko sistem na t.i. kritični strani opozori voznika tudi z rumenim in rdečim barvnim signalom na zaslonu infotainment sistema. Sistem lahko v nadaljevanju aktivira tudi zavore, če je to potrebno.  

Prednji in zadnji parkirni senzorji

Novi parkirni senzorji za nadzor okolice odlično dopolnjujejo 'parkirnega pomočnika'. Ti senzorji pomagajo vozniku pri parkiranju in delujejo z vsemi infotainment sistemi modela SUPERB.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran