Modeli
Meni

Izkušnja iV vožnje

NAJBOLJŠE IZ OBEH SVETOV

Z združevanjem prednosti električnega in klasičnega pogona boste vsakič doživeli popolno vožnjo. Za mestno in primestno vožnjo v tišini in udobju uporabite električni pogon z WLTP preverjenim dosegom do 62 km, in to popolnoma brez emisij. Pri daljših poteh, izletih ali počitnicah pa boste cenili bencinski motor in 50-litrski rezervoar. SUPERB iV vam omogoča doseg do 930 km.

Izkušnja iV vožnje

POLNJENJE

Že izraz »priključni hibrid« pove, da je mogoče baterijo modela SUPERB iV napolniti iz električnega omrežja z uporabo polnilnega kabla, pa naj bo to doma, na delovnem mestu ali v nakupovalnem središču, bodisi preko gospodinjske vtičnice ali preko močne stenske polnilnice za hitrejše polnjenje. Prazno baterijo je z 3,6 kW domačo stensko polnilno postajo in na javnih polnilnicah mogoče napolniti v 3 urah in 30 minutah. Na običajni gospodinjski vtičnici polnjenje traja nekoliko dlje, in sicer pet ur.

A to še ni vse: SUPERB iV lahko baterijo polni ali ohranja raven njene napolnjenosti tudi med vožnjo  s pomočjo bencinskega motorja in spreminjanjem zavorne energije v električno (regeneracija).

Izkušnja iV vožnje

IZBERITE SVOJ NAČIN

Na izbiro so vam trije programi vožnje: športni, hibridni in električni. S pritiskom na gumb E, bo deloval izključno elektromotor, SUPERB iV pa bo do 60 km/h pospešil v 5 sekundah.

V hibridnem načinu bo računalnik samodejno uravnaval optimalno interakcijo med bencinskim in elektromotorjem. Poraba bencina je pri tem 1,5 litra na 100 kilometrov, elektrike pa 14-14,5 kWh na 100 km. Povprečni izpust ogljikovega dioksida je pri tem pod 35 grami na kilometer.

Če pritisnete na gumb SPORT, pa vam SUPERB iV pokaže vso svojo razpoložljivo moč, in sicer 160 kW (218 KM), ter do 100 km/h pospeši v 7,7 sekunde. Najvišja hitrost znaša 224 km/h. 

Izkušnja iV vožnje

ZARES VELIK

Kljub namestitvi baterije pred zadnjo osjo ostaja SUPERB  iV impresivno veliko vozilo z izjemnim udobjem za vse potnike in z velikim prtljažnim prostorom. Prostor za zadnja kolena je odmerjen velikodušno in znaša 157 mm. Prostornina izjemno uporabnega in enostavno dostopnega prtljažnika znaša 485 litrov v limuzinski in 510 litrov v različici Combi.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran