Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

Paralelno parkiranje

SUPERB lahko med iskanjem primernega parkirnega prostora z vključenim Park Assistom pelje s hitrostjo do 40 km/h. Ko senzorji na avtomobilu najdejo primeren prostor (dolžina avtomobila + 80 cm), sistem ponudi pomoč pri parkirnem manevru.

Speljevanje iz parkirnega prostora

Tudi speljevanje iz tesnih parkirnih mest je lažje. V tem načinu sistem pomaga z manevri naprej in nazaj, dokler ni mogoče enostavno speljati iz vrste parkiranih vozil.

Prečno parkiranje vzvratno

Sistem s pomočjo senzorjev najde parkirno mesto in lahko skoraj samodejno prične s parkiranjem. Avtomobilova elektronika prevzame nadzor nad vrtenjem volana, medtem ko voznik nadzoruje le pedalo plina in zavore.

Prečno parkiranje naprej

Polsamodejno parkiranje s Park Assistom vodi avtomobil na željeno parkirno mesto tudi naprej na prečna parkirna mesta. Sistem pomaga vozniku z optimalnimi premiki volana, s čimer postavi avtomobil med označevalne črte parkirnega prostora. Voznik nadzoruje le pedalo plina in zavore.

Vzvratna kamera

Gre za mini kamero, ki je nameščena v prtljažnih vratih. Ko voznik prestavi v vzvratno prestavo, se kamera samodejno vklopi in pokaže sliko na zaslonu. Dinamične črte parkiranja nakazujejo smer, v katero se bo vozilo premaknilo s trenutnim položajem volanskega obroča, nakazujejo pa tudi spremembo smeri ob njegovem vrtenju.

Opozarjanje na promet zadaj (Rear Traffic Alert)

Ob speljevanju iz parkirnega prostora ob cesti sistem zazna prihajajoče vozilo s strani. Zvočni signal potem opozori voznika na morebitni trk. Dodatno pa lahko sistem na t.i. kritični strani opozori voznika tudi z rumenim in rdečim barvnim signalom na zaslonu infotainment sistema. Sistem lahko v nadaljevanju aktivira tudi zavore, če je to potrebno.  

OPTIČNI PARKIRNI SISTEM 360°

"OPS 360" deluje na osnovi podatkov 12 ultrazvočnih tipal, voznih parametrov in kota zasuka volana ter opozarja na možnost trčenja v ovire med parkiranjem.

PARKIRNA TIPALA IN POMOČ PRI MANEVRIRANJU

Parkirna tipala pomagajo vozniku med parkiranjem in delujejo v povezavi z vsemi informacijskimi sistemi. V situacijah, ko z zaviranjem ne reagirate na opozorilo, je pri modelu SUPERB na voljo asistenčni sistem za pomoč pri manevriranju, ki zaustavi avtomobil in prepreči trčenje.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran