Modeli
Path 2@2x

TOUR DE FRANCE 2020 PONOSNI SPONZOR DIRKE SMO OD LETA 2004.

Več
k

Olimpijske igre so prestavljene za eno leto, dirka po Franciji pač ne! Slovitega Toura vse od leta 1903, ko je bil na sporedu prvič, na športnem koledarju ni bilo le med obema svetovnima vojnama.

Med tritedensko dirko, katere sponzor je ŠKODA letos že 17. leto zapored, bo 176 kolesarjev odpeljalo 21 zahtevnih etap in do ciljne črte na pariških Elizejskih poljanah prevozilo skupaj kar 3470 kilometrov. Tam bo najboljši lahko dvignil v zrak pokal, ki ga tudi tokrat v sodelovanju s češkimi mojstri kristala oblikujejo dizajnerji znamke ŠKODA, najboljši šprinter dirke pa bo oblekel zeleno ŠKODA majico. 

Primož Roglič (Jumbo Visma), Tadej Pogačar in Jan Polanc (oba UAE), Luka Mezgec (Mitchelton Scott) in Matej Mohorič (Bahrain McLaren) so Slovenci, ki letos nastopajo na za nas najtežje pričakovani dirki v zgodovini slovenskega kolesarstva. In kar dve železi v ognju oziroma kolesi na asfaltu imamo za sam vrh, za zmago na dirki vseh dirk: Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja.

V članku na povezavi spodaj preverite vozila znamke ŠKODA, ki sodelujejo na Touru, na čelu z rdečim direktorjevim avtomobilom, modelom SUPERB iV; spoznajte pomen majic, za katere se na tej dirki borijo kolesarji; ter skupaj z nami preštejte kalorije in litre, ki jim pomagajo preživeti te naporne 3 tedne!

 

ŠKODA predstavlja: Aplikacija Tour de France 2020

Bodite del družine. Z aplikacijo TDF 2020 v realnem času sledite svojim najljubšim kolesarjem! 

DEL KOLESARSKE DRUŽINE SMO od leta 1895

Tour de France pa sponzoriramo od leta 2004

ŠKODA se je pred 125 leti "rodila" na dveh kolesih in vse odtlej skrbimo za veliko svetovno kolesarsko družino. To nam je v krvi. V našem dednem zapisu. Sponzorstvo dirk Tour de France, L'Etape du Tour, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, La Fleche Wallone, Paris-Nice, Criterium du Dauphine in La Vuelta a España je odraz naše strasti do športa in poklon naši dediščini. Poklon največji družini, kar jih je: kolesarjem.

Odkrijte, kaj nas povezuje

Ni pomembno, od kod prihajate. Če ste radi na dveh kolesih, smo v sorodu. Ste torej del naše družine?

Pozor: kolesarji na cesti!

Nevarnosti ne prežijo le na profesionalne kolesarje med vrtoglavimi spusti na Touru ali na kronometrih na Vuelti. Nevarna je tudi vsakdanja pot v službo. Preverite, kako lahko na dveh kolesih ostanete varni - in katera pravila morate za varnost kolesarjev upoštevati, ko ste za volanom.

Kolesa ŠKODA 2020

Če so vam všeč naša vozila na štirih kolesih, kliknite tukaj in preverite še dvokolesno ponudbo ŠKODA. Navdušeni boste!