Modeli
Meni

TOUR DE FRANCE 2022 GLAVNI PARTNER DIRKE PO FRANCIJI SMO ŽE OD LETA 2004

o

Med tritedensko dirko po Franciji, katere sponzor je letos že 19. leto zapored Škoda, bo 176 kolesarjev iz 22 ekip odpeljalo 21 zahtevnih etap in do ciljne črte na pariških Elizejskih poljanah prevozilo skupaj kar 3328 kilometrov. Tam bo najboljši lahko dvignil v zrak 60 cm visok in 4 kg težak pokal, ki ga tudi tokrat v sodelovanju s češkimi mojstri kristala oblikujejo dizajnerji znamke Škoda.

V članku na povezavi spodaj preverite vozila znamke Škoda, ki sodelujejo na Touru, na čelu z rdečim direktorjevim avtomobilom; spoznajte pomen majic, za katere se na tej dirki borijo kolesarji; ter skupaj z nami preštejte kalorije in litre, ki jim pomagajo preživeti te naporne 3 tedne!

Prvič pa bo letos na sporedu tudi ženska izdaja Dirke po Franciji, Tour de France Femmes. Dirka se začne le nekaj ur po zaključku "moškega" Toura, 24. julija 2022. Končala se bo po osmih etapah, 31. julija. 

 

 

Škoda predstavlja: Aplikacija Tour de France 2022

Bodite del družine. Z aplikacijo TDF 2022 v realnem času sledite svojim najljubšim kolesarjem! 

DEL KOLESARSKE DRUŽINE SMO od leta 1895

Tour de France pa sponzoriramo od leta 2004

Škoda se je pred več kot 125 leti "rodila" na dveh kolesih in vse odtlej skrbimo za veliko svetovno kolesarsko družino. To nam je v krvi. V našem dednem zapisu. Sponzorstvo dirk Tour de France, L'Etape du Tour, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, La Fleche Wallone, Paris-Nice, Criterium du Dauphine in La Vuelta a España je odraz naše strasti do športa in poklon naši dediščini. Poklon največji družini, kar jih je: kolesarjem.

Odkrijte, kaj nas povezuje

Ni pomembno, od kod prihajate. Če ste radi na dveh kolesih, smo v sorodu. Ste torej del naše družine?

Pozor: kolesarji na cesti!

Nevarnosti ne prežijo le na profesionalne kolesarje med vrtoglavimi spusti na Touru ali na kronometrih na Vuelti. Nevarna je tudi vsakdanja pot v službo. Preverite, kako lahko na dveh kolesih ostanete varni - in katera pravila morate za varnost kolesarjev upoštevati, ko ste za volanom.

Naj se vam nikar ne zgodi tole!

Raztresenost je nekaj, kar imamo skupnega vozniki, kolesarji in pešci. In ravno zato, ker nismo pozorni na dogajanje na cesti, pride do številnih prometnih nesreč. Kako bi se morali obnašati v prometu in kako nam lahko pri tem pomaga sodobna tehnologija?

 

Kolesa Škoda 2022

Če so vam všeč naša vozila na štirih kolesih, kliknite tukaj in preverite še dvokolesno ponudbo Škoda. Navdušeni boste!