Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli

WLTP Informacije za stranke

Več
k

Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za vaše zanimanje za vozilo družbe ŠKODA AUTO a.s.

Kot previdnostni ukrep bi vas želeli obvestiti, da zaradi prihodnje modelske prenove vozilo, za kakršnega se trenutno zanimate, ob predvidenem času dobave morda ne bo več na voljo.

Če se boste odločili za naročilo vozila, bomo morda morali vaše naročilo brezplačno nadgraditi na primerljivo naročilo. Tako bo vaše novo vozilo izpolnjevalo najsodobnejše emisijske standarde za osebna vozila, ki bodo začeli veljati 1. septembra 2018. Prejšnje vrednosti porabe goriva so temeljile na aktualnem preizkusnem ciklu NEVC, nove vrednosti porabe pa ustrezajo novo uvedenemu preizkusnemu ciklu WLTP, ki je bliže realnim voznim pogojem. Poleg tega vozila opravijo preizkuse emisij po t. i. kriterijih RDE (Real Drive Emissions), ki se izvajajo v realnih voznih pogojih.

Iz tega razloga vam želimo posredovati naslednje informacije:

  • Vsa vozila bodo odobrena v skladu z novim zakonskim preizkusnim postopkom, imenovanim WLTP. V skladu z novim okvirom bodo uradni dokumenti navajali vrednosti porabe goriva in emisij CO2 tako za stari preizkusni postopek (NEVC) kot za novi preizkusni postopek (WLTP).

  • Za vozila s homologacijo WLTP se bodo vrednosti NEVC navajale na podlagi vrednosti porabe goriva in emisij CO2, pridobljenih pod pogoji preizkusnega cikla WLTP. Zaradi osnovnih pogojev novega preizkusnega postopka se bodo nove vrednosti najverjetneje razlikovale od vrednosti, ki so trenutno navedene v katalogih.

  • Po postopku WLTP izmerjene vrednosti porabe goriva in emisij CO2 za vozilo, za katerega se zanimate in ga boste morda naročili, se bodo najverjetneje razlikovale od vrednosti, ki so bile za isto vozilo izmerjene po postopku NEVC.

  • Na žalost vam za vozilo, za katero se zanimate in ga boste morda naročili, še ne moremo posredovati uradnih vrednosti, pridobljenih v skladu s postopkom WLTP. Namesto tega vam lahko ponudimo le trenutno znane vrednosti po postopku NEVC.

  • V primeru, da se odločite za naročilo vozila, bo specifikacija primerljivega naročila morda nekoliko drugačna od prvotnega naročila, vendar bo dodana oprema za vas brezplačna.

  • Vaše vozilo bo izpolnjevalo najnovejše zakonske mejne vrednosti onesnaževal v skladu z novim laboratorijskim preizkusnim postopkom in preizkusi RDE na cesti.

V primeru, da se odločite za naročilo vozila, vas bomo takoj, ko bomo za vaše vozilo od pristojnih organov prejeli potrditev glede vrednosti porabe goriva in emisij CO2 v skladu z novim voznim ciklom WLTP, o tem nemudoma obvestili. Prav tako bomo te vrednosti javno objavili.