Za najboljšo izkušnjo uporabniške strani
Ta stran uporablja piškotke za najboljšo uporabniško izkušnjo. Z nadaljnjo uporabo naše strani sprejemate uporabo naših piškotkov (nujno potrebni piškotki). Piškotki, za katere potrebujemo soglasje (analitični in funkcionalni piškotki ter piškotki za personalizirane vsebine) bodo nameščeni šele po njihovi aktivaciji. Če se strinjate z uporabo piškotkov, bodo naši partnerji (ponudniki piškotkov in izvajalci storitev na področju informatike) obdelovali identifikacijske podatke. Za to spletno stran in piškotke je odgovorna družba Porsche Slovenija d.o.o.. Nadaljnje informacije o uporabljenih piškotkih in njihovi deaktivaciji najdete v naših
Aktiviraj vse piškotke
Modeli

E-MOBILNOST ŠKODA

Več
k

Za znamko ŠKODA so električna vozila več kot le avtomobili s pogonom na alternativni vir energije. Odpirajo povsem novo poglavje 125-letne zgodovine znamke. To je tudi priložnost, da vam predstavimo svet okolju prijaznih modelov podznamke iV in njihovega popolnoma povezanega ekosistema, s čimer bo postala e-mobilnost bolj preprosta in udobna. In to je šele začetek. Do leta 2025 vam bomo ponudili pet popolnoma električnih vozil. Pričakujte še več zabave, manj emisij, več možnosti in manj omejitev. Pridružite se nam na našem potovanju v prihodnost!

ŠKODA IV

"i" v imenu nove podznamke nakazuje, da so modeli ŠKODA iV "inovativni" in "inteligentni", saj ponujajo prilagojene rešitve za mobilnost. Modeli ŠKODA iV so prav tako "ikonični" in "inspirativni" oziroma "navdihujoči" s svojo čustveno zasnovo. So povsem "individualni" pri ravneh opreme in možnostih osbnih prilagoditev. Vsi modeli ŠKODA iV se odlikujejo po "intuitivnem" delovanju. In kaj pomeni "V"? Seveda - "vozilo".

NAPOLNITE ŽIVLJENJE

Časi se spreminjajo. Zdaj je napočil trenutek, ko morajo nove tehnologije v prvi vrsti služiti človeku. Doba nespametne in čezmerne porabe vseh virov je mimo. Čas je za pametne ideje, ki dodajo kanček čarovnije v vsakodnevno rutino. Povedano preprosto, čas je, da NAPOLNITE ŽIVLJENJE. Ste z nami?

PODPORA OKOLJSKIM NAPOROM

Vstop v dobo e-mobilnosti je ključni steber naše strategije trajnostnega razvoja "GreenFuture". V skladu s to strategijo smo postavili posebne okoljske cilje za naše izdelke in proizvodnjo vozil. Eden od primerov je 30-odstotno zmanjšanje emisij CO2 našega voznega parka med letoma 2015 in 2025. Preoblikovanje pogonskih sklopov iz motorjev na notranje zgorevanje v električne  pogonske sisteme je ključno orodje za dosego tega cilja.

NAJVEČJA INVESTICIJA V NAŠI ZGODOVINI

V naslednjih petih letih bomo vložili približno dve milijardi evrov v alternativne pogonske sisteme in nove mobilnostne storitve, kot so platforme za delitev avtomobilov. Do konca leta 2022 bomo predstavili več kot deset elektrificiranih modelov družine ŠKODA iV. Prav tako izčrpno pripravljamo vse zaposlene na zahteve e-mobilnosti. Trenutno je več kot 11.000 zaposlenih že usposobljenih za proizvodnjo električnih avtomobilov.

DRUŽINA ŠKODA IV

Priključnohibridna ŠKODA OCTAVIA iV in ŠKODA SUPERB iV omogočata Simply Clever e-mobilnost s hitrim polnjenjem, dolgim dosegom, dostopnimi cenami in spretno dinamiko. Oba kažeta, kako vas bomo premaknili v prihodnost: inteligentno, učinkovito in zabavno.

ŠKODA OCTAVIA iV

Naša prodajna uspešnica je zdaj na voljo tudi s priključno hibridnim pogonom. Ponuja veliko prostora, povsem električen pogon v mestu in izjemen doseg za poslovne poti

 

ŠKODA SUPERB iV

SUPERB iV je prvi serijsko izdelan priključnohibridni model znamke ŠKODA. S kombinacijo učinkovitega bencinskega motorja in elektromotorja ponuja še posebej prijazno mobilnost brez negativnega vpliva na zmogljivosti. Ta model ponuja sistemsko moč 160 kW. Izpusti CO2 so manjši od 35 g/km, električni doseg pa znaša do 62 km.

ŠKODA VISION iV

V celoti električno gnan koncept VISION iV daje dobro predstavo o tem, kakšen bo naš prihajajoči nov model. Štirivratni kupe sodi med t.i. križance in navdušuje s športnimi, emocionalnimi linijami ter izžareva prostornost. Dinamično vozniško izkušnjo zagotavljajo pogon na vsa kolesa in dva električna motorja z močjo 225 kW. Avtomobil ima v WLTP ciklu največji doseg 500 km.

ŠKODA VISION E

S konceptnim avtomobilom VISION E smo pri znamki prvič utelesili svojo vizijo vožnje brez emisij z najvišjo stopnjo vozne dinamike. Narejen na platformi MEB skupine Volkswagen se VISION E ponaša z inovativnimi lastnostmi tako v notranjosti kot zunanjosti. Poganja ga pozitivna energija.

Več o naših elektrificiranih modelih

OCTAVIA iV

OCTAVIA COMBI iV

SUPERB iV

SUPERB COMBI iV

POLNI VZNEMIRLJIVIH REŠITEV

Kako je živeti v iV slogu? Oglejte si kratek pregled glavnih značilnosti naših elektrificiranih modelov in spoznajte, kako vam lahko olajšajo vaše vsakdanje življenje.

TEHNOLOGIJA BATERIJ

Vse elektrificirane modele znamke iV odlikuje vrhunska tehnologija litij-ionskih baterij z najvišjo možno gostoto energije, razvita z mislijo na vašo varnost kot našo največjo prioriteto. Naš sistem za upravljanje baterije zagotavlja optimalno delovanje tudi po več kot tisoč ciklih polnjenja.

PRIKLJUČNI HIBRIDI (PHEV)

Kar priključnohibridna vozila razlikuje od BEV vozil, je kombinacija klasičnega motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja, ki se polni z baterijo, to pa je mogoče napolniti iz električne vtičnice. Tudi PHEV vozilo lahko vozi v povsem električnem načinu, pri čemer je doseg omejen na 50 do 60 kilometrov. Rezultat tega je majhna poraba goriva in tih električni pogon, še posebej po mestu

PREDNOSTI E-MOBILNOSTI

Življenjski slog e-mobilnosti se ponaša s številnimi prednostmi. Ko bo električna revolucija bolj intenzivno prodrla v družbo, bodo te prednosti le še bolj izrazite.

ZDRAVO OKOLJE

Okoljske koristi e-mobilnosti niso sporne: s tem zmanjšujemo odvisnost od fosilnih goriv, hkrati pa med vožnjo manj onesnažujemo ozračje. Ljudje v mestih z večjim številom električnih avtomobilov uživajo v veliko nižji stopnji onesnaženosti s hrupom in trdimi delci.

PREDNOSTI ELEKTRIČNE E-MOBILNOSTI

Pri e-mobilnosti ne gre samo za varstvo okolja, temveč tudi za prihranke v denarnici. Z nižjimi stroški za gorivo in vzdrževanje kot pri avtomobilih z motorji na notranje zgorevanje ter s številnimi finančnimi ugodnostmi predstavljajo električna vozila zelo privlačno izbiro za lastnike.

PELJITE SE KAMORKOLI

Onesnaževanje ozračja in podnebne spremembe postajajo vse bolj pereči, zato številna mesta vzpostavljajo območja z nizkimi emisijami (LEZ), ki za večino vozil s konvencionalnim pogonom niso več dosegljiva. V naslednjih letih bodo takšna območja le še bolj razširjena.

NAUČITE SE VEČ IZ POGOSTO ZASTAVLJENIH VPRAŠANJ

300 polnilnih mest

Za prihodnost električne mobilnosti niso pomembni le električni avtomobili. Električni avtomobili potrebujejo polnjenje. Zato znamka ŠKODA že dela v tej smeri in preizkuša 300 polnilnic v svojih čeških tovarnah.

Finančne ugodnosti in brezplačna vožnja

Z razmahom e-mobilnosti tudi oblasti številnih držav iščejo načine, kako podpreti ta trend. Določajo pravila, ki bodo s subvencijami pocenila nakup električnih avtomobilov ali vplivala na odločanje potencialnih kupcev za električna vozila.

Polnjenje namesto točenja

Pri razvoju eMobilnosti ne gre samo za električne avtomobile. Gradnja povezane infrastrukture je ključnega pomena za njen razvoj. Vozniki električnih avtomobilov bodo morali vložiti nekoliko več truda v načrtovanje daljših potovanj in to bo postopoma spremenilo njihove vozne navade.

PRIHODNOST E-MOBILNOSTI

Električni pogon v avtomobilu seveda ni nič novega. Pravzaprav bi bili presenečeni, kako daleč nazaj segajo njegovi prvi razvojni koraki. Seveda pa ponuja prihodnost še bistveno več zanimivih možnosti!

KAKO DELUJE ELEKTRIČNI MOTOR? ODGOVARJAMO NA 10 VPRAŠANJ!

Na kakšnem principu pravzaprav deluje električni motor v avtomobilu? V čem so električni motorji drugačni od motorjev z notranjim izgorevanjem? Kako zanesljivi so? Strokovnjaki znamke Škoda odgovarjajo na vsa ta in druga vroča vprašanja na preprost in razumljiv način.

PET STOPENJ AVTONOMNE VOŽNJE

Avtonomna vožnja. Dve besedi, ki sta sinonim za prihodnost transportne panoge in osebne mobilnosti. Kaj natančno pa to sploh pomeni?

Vse na enem mestu

Naša misija je omogočiti, da električna mobilnost postane del vsakdanjika. Že dolgo govorimo o njej kot o »mobilnosti prihodnosti« - ta prihodnost je zdaj. Proizvajanje, shranjevanje in gospodarska raba energije iz obnovljivih virov so osrednje teme prihodnosti. 

MOON zasebnim in poslovnim strankam ponuja individualne rešitve za vstop v e-mobilnost. S ponudbo, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom do postaj za hitro polnjenje - po želji z vgrajenim sistemom za shranjevanje energije ali brez njega - pokrivamo celotno področje električne mobilnosti. Celovit pristop zagotavlja optimalno oskrbo z električno energijo ter poskrbi za trajnost in učinkovitost. MOON je sistemski ponudnik, ki omogoča vključevanje e-mobilnosti v vsakdanjik.