Modeli
Meni
Path 2@2x

NAPOLNITE ŽIVLJENJE Z ENERGIJO e-mobilnost znamke ŠKODA

k

Za znamko ŠKODA so električna vozila več kot le avtomobili s pogonom na alternativni vir energije. Odpirajo povsem novo poglavje naše več kot 125-letne zgodovine. Naj vam predstavimo svet okolju prijaznih modelov podznamke iV in njihov popolnoma povezani ekosistem. A to je šele začetek. Do leta 2025 vam bomo predstavili pet popolnoma električnih vozil ŠKODA. Pričakujte še več zabave, manj emisij, več možnosti in manj omejitev. Pridružite se nam na našem potovanju v prihodnost!

DRUŽINA ŠKODA IV

Priključnohibridni ŠKODA OCTAVIA iV, ŠKODA OCTAVIA RS iV in ŠKODA SUPERB iV ter povsem električni ŠKODA ENYAQ iV omogočajo Simply Clever e-mobilnost s hitrim polnjenjem, dolgim dosegom, dostopnimi cenami in spretno dinamiko. Kažejo, kako vas bomo premaknili v prihodnost: inteligentno, učinkovito in zabavno.

ŠKODA ENYAQ 𝗶V

ŠKODA ENYAQ iV: to je ime prvega serijskega električnega SUV modela znamke ŠKODA. "E" na začetku imena simbolizira elektromobilnost, 'Q' na koncu pa ustvarja jasno povezavo z SUV družino ŠKODA. ŠKODA ENYAQ iV je na voljo tudi v različicah ŠKODA ENYAQ SPORTLINE RS in ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV.

ŠKODA SUPERB 𝗶V

SUPERB iV je prvi serijski priključnohibridni model znamke ŠKODA. S kombinacijo učinkovitega bencinskega motorja in elektromotorja ponuja še posebej prijazno mobilnost brez kompromisov pri zmogljivosti. Prvo ime znamke ŠKODA ponuja sistemsko moč do 160 kW. Izpusti CO2 so manjši od 33 g/km, električni doseg pa znaša do 62 km.

ŠKODA OCTAVIA 𝗶V

Popolnoma nova OCTAVIA iV je drugi model znamke ŠKODA, ki je na voljo kot priključni hibrid. Ta pogonski sklop ima bencinski motor 1.4 TSI, ki zmore skupno moč 150 kW in največji navor 350 Nm. Z zmogljivostjo 13 kWh (kar ustreza neto zmogljivosti 10,4 kWh) pa visokonapetostna litij-ionska baterija omogoča električni doseg do 60 km v ciklu WLTP.

ŠKODA OCTAVIA RS 𝗶V

OCTAVIA RS iV je prvi priključni hibrid v družini RS, ki se osredotoča na zmogljivosti. Opremljena je z bencinskim motorjem 1.4 TSI in z električnim motorjem s 85 kW, ki zagotavljata kombinirano izhodno moč 180 kW. Največja hitrost znaša 225 km/h. V načinu Sport od 0 do 100 km/h pospeši v samo 7,3 sekunde. Poleg tega lahko avtomobil 60 km prevozi samo s pomočjo električnega motorja. 

VEČ O NAŠIH ELEKTRIČNIH IN ELEKTRIFICIRANIH MODELIH

ENYAQ iV

Spoznajte ga in si s pomočjo posebega vizualizatorja sestavite takšnega, ki vam bo najbolj ustrezal - po dosegu in zmogljivosti baterije, po dizajnu, dopolnilni in dodatni opremi, izberete pa lahko tudi ustrezno domačo polnilnico. Podrobno konfiguracijo s cenami si lahko seveda tudi shranite, da vam bo v pomoč pri naročilu.

Več o modelu

OCTAVIA iV

Nova generacija legendarnega modela zdaj tudi s priključnohibridno tehnologijo. 

OCTAVIA COMBI iV

Elektrificirani Combi za vse, ki potrebujete več.

OCTAVIA RS iV

OCTAVIA RS iV združuje odlično dinamiko in električno vožnjo.

OCTAVIA COMBI RS iV

Športni Combi s priključnohibridno tehnologijo. 

SUPERB iV

Osvežena admiralska ladja znamke ŠKODA tudi s priključnohibridno tehnologijo. 

SUPERB COMBI iV

Prostoren priključnohibridni Combi za posel in družino. 

ŽIVLJENJE V 𝗶V SLOGU

To je kratek pregled glavnih značilnosti naših elektrificiranih modelov. Preverite, kako vam lahko olajšajo vsakdanje življenje!

POLNJENJE ŠE NIKOLI NI BILO BOLJ ENOSTAVNO

Naj vam polnilna postaja ŠKODA iV olajša življenje. Napolnite svoje življenje in svoj avto s čisto energijo s pomočjo naše preproste in priročne rešitve za polnjenje doma.

Stenska polnilna postaja ŠKODA iV je namenjena polnjenju elektrificiranih modelov ŠKODA doma ali v službi. Trenutno je na voljo v treh različicah, vse pa za polnjenje avtomobila z močjo do 11 kW uporabljajo izmenični tok. Bolj izpopolnjene različice imajo internetno povezavo, tako da jih je mogoče upravljati denimo prek mobilne aplikacije. Najnaprednejša različica ima tudi števec električne energije, tako da lahko hitro in enostavno zaračunate porabljeno energijo različnim voznikom. Samoumevno je, da se pred vgradnjo preveri možnost namestitve v vašem domu, temu pa sledi tudi sama namestitev in zagotavljanje nadaljnjih storitev.

PRIMERJAVA POLNILNIH POSTAJ ŠKODA IV

ŠKODA 𝗶V ŠKODA 𝗶V CONNECT ŠKODA 𝗶V CONNECT+
Moč polnjenja ŠKODA 𝗶V 3.6 – 11 kW ŠKODA 𝗶V CONNECT 3.6 – 11 kW ŠKODA 𝗶V CONNECT+ 3.6 – 11 kW
Dolžina kabla ŠKODA 𝗶V 4.5 / 7.5 m ŠKODA 𝗶V CONNECT 4.5 / 7.5 m ŠKODA 𝗶V CONNECT+ 4.5 / 7.5 m
Povezljivost ŠKODA 𝗶V ŠKODA 𝗶V CONNECT LAN, Wi-Fi ŠKODA 𝗶V CONNECT+ LAN, Wi-Fi, LTE
Certificiran merilnik ŠKODA 𝗶V Ne ŠKODA 𝗶V CONNECT Ne ŠKODA 𝗶V CONNECT+ Da

E-PREVERJANJE

Bi radi možnosti polnjenja doma dvignili na višjo raven? ŠKODA iV polnilna postaja je najboljša rešitev. Vodili vas bomo skozi postopek nakupa, od nezavezujočega spletnega predhodnega preverjanja (spodaj) do končne namestitve in ustrezne skrbi za stranke.

PREDHODNO PREVERJANJE

Cilj spletnega predhodnega preverjanja je pridobiti oceno, ali je na vašem domu možna namestitev stenske polnilne postaje. Spletni predpregled lahko kadar koli opravite s katere koli naprave in za to ni potrebno nobeno posebno znanje.

PREVERJANJE NA DOMU – HOMECHECK

Vas zanima nakup in namestitev polnilne postaje za električno vozilo, hranilnika električne energije ali lastne sončne elektrarne? Naš pooblaščeni svetovalec na vašem domu naredi in dokumentira pregled stanja električne napeljave, vam tehnično svetuje o komponentah sistema ter načrtuje inštalacijske poti do gospodinjstva, da ugotovi, ali je vaš dom primeren za izbrano storitev. Na podlagi ugotovitev dobite ponudbo za vgradnjo, prilagojeno na zahteve vaše lokacije. Seveda lahko ponudbo za dodatne storitve sprejmete ali zavrnete.

Rezervirajte svoj termin

VGRADNJA

Vse namestitvene storitve izvajajo naši pooblaščeni strokovnjaki. 

SKRB ZA STRANKE

Odgovore na vaša vprašanja boste našli spodaj, med odgovori na pogosta vprašanja (FAQ). Če imate težave ali vprašanja, ki tam niso zajeta, pa lahko pokličete telefonsko številko, namenjeno strankam znamke ŠKODA: 080 18 95

ČAS POLNJENJA

OBIČAJNA (ŠUKO) VTIČNICA (AC)

2.3 kW


ČAS POLNJENJA
(0-80 % zmogljivosti baterije)

CITIGOᵉ iV - 12h 43min

SUPERB iV - 3h 45 min

OCTAVIA iV - 3h 45 min

OCTAVIA RS iV - 3h 45 min

ENYAQ iV

STENSKA POLNILNA POSTAJA (AC)

7.2 kW/3.6 kW
MODE 3 polnilni kabel

ČAS POLNJENJA
(0-80 % zmogljivosti baterije)
CITIGOᵉ iV - 4h 15min

SUPERB iV - 2h 33min

OCTAVIA iV - 2h 33min

OCTAVIA RS iV - 2h 33 min

 

11kW

ENYAQ iV - 6 do 8 ur do 100 %, odvisno od zmogljivosti baterije (na voljo so baterije z zmogljivostjo 55, 62 in 82 kWh)

 

JAVNE HITRE POLNILNICE (DC)

40 kW
MODE 4 polnilni kabel (del polnilne postaje)

ČAS POLNJENJA
(0⁠-80 % zmogljivosti baterije)
CITIGOᵉ iV - 1h

 

125 kW

(5-80% zmogljivosti baterije)

ENYAQ iV - 38 minut (velja za najzmogljivejšo baterijo - 82 kWh)

Brezskrbno polnjenje električnih vozil v Sloveniji in tujini

Sistem MOON charge za polnjenje električnih vozil omogoča uporabo več kot 150 polnilnih postaj v Sloveniji, ki so vključene v mrežo MOON charge in partnerske mreže.

V mreži MOON chargeje trenutno več kot 150 hitrih DC polnilnih postaj ter klasičnih AC polnilnih postaj, ki zagotavljajo optimalno pokritost za brezskrbno vožnjo po Sloveniji. V kratkem načrtujemo vklop dodatnih 200 polnilnic v Sloveniji in več kot 100 polnilnih postaj na Hrvaškem. Sledijo ostale evropske države, skupaj več kot 150.000 polnilnih postaj. 

Storitev omogočata Porsche Slovenija in Porsche Finance Group Slovenija. Na voljo je članom programa ugodnosti Porsche Group Card, ki imajo plačilno kartico PGC. 

Plačevanje poteka preko mesečnih obračunov. 

V program se lahko včlani kdorkoli, ne glede na znamko vozila. Članstvo je brezplačno in ga lahko uredite z nekaj kliki:

Včlanite se v program ugodnosti Porsche Group Card > 

Tudi pridobitev plačilne PGC kartice je brezplačna, ravno tako zanjo ni potrebno plačevati članarine. 

Več o plačilni kartici PGC >

Mobilna aplikacija omogoča enostavno iskanje in uporabo električnih polnilnic ter transparentno spremljanje vaših preteklih polnjenj. Plačevanje poteka preko mesečnih obračunov, nad katerimi imate prav tako pregled v mobilni aplikaciji.

 

Vse na enem mestu

Že dolgo govorimo o električni mobilnosti kot o »mobilnosti prihodnosti« - in ta prihodnost je tukaj, zdaj. Znamka MOON zasebnim in poslovnim strankam ponuja individualne rešitve za vstop v e-mobilnost.

S ponudbo, ki obsega vse od stenskih polnilnih postaj - vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom - do postaj za hitro polnjenje - po želji z vgrajenim sistemom za shranjevanje energije ali brez njega - pokrivamo celotno področje električne mobilnosti. 

TEHNOLOGIJA BATERIJ

Vse elektrificirane modele znamke iV odlikuje vrhunska tehnologija litij-ionskih baterij z najvišjo možno gostoto energije, razvita z mislijo na vašo varnost kot našo največjo prioriteto. Naš sistem za upravljanje baterije zagotavlja optimalno delovanje tudi po več kot tisoč ciklih polnjenja.

BATERIJSKO ELEKTRIČNO VOZILO (BEV)

Električna vozila se za pogon zanašajo izključno na električne motorje. Električno energijo pridobivajo predvsem na polnilnih mestih in jo nato shranijo v baterijah. Ključne prednosti električnih vozil so, da ne ustvarjajo emisij, so tiha, ponujajo izredno vozno dinamiko, njihovo servisiranje pa ni zahtevno.

PRIKLJUČNI HIBRIDI (PHEV)

Kar priključnohibridna vozila razlikuje od BEV vozil, je kombinacija klasičnega motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja, ki se polni z baterijo, to pa je mogoče napolniti iz električne vtičnice. Tudi PHEV vozilo lahko vozi v povsem električnem načinu, pri čemer je doseg omejen na 50 do 60 kilometrov. Rezultat tega je majhna poraba goriva in tih električni pogon, še posebej pri mestni vožnji. 

KAJ VAS ŠE ZANIMA? TU SO ODGOVORI NA VAŠA VPRAŠANJA!

PREBERITE TUDI TO

E-vozila za podjetja brez DDV in brez bonitet

Podjetje je ob nakupu električnega vozila upravičeno do odbitka DDV, prav tako lahko uveljavlja 40 % davčno olajšavo, zaposleni, ki službeno vozilo uporablja v zasebne namene, pa ne plačuje bonitete.

Zmagovalna kombinacija

Če popolnoma električen avtomobil zaradi različnih razlogov še ni pravi odgovor na vaše potrebe, razmislite o priključnem hibridu.  Naj vam pomagamo s povsem konkretnimi podatki in cenami.

E-MOBILNOST KOT ŽIVLJENJSKI SLOG

ZDRAVO OKOLJE

Okoljske koristi e-mobilnosti niso sporne: s tem zmanjšujemo odvisnost od fosilnih goriv, hkrati pa med vožnjo manj onesnažujemo ozračje. Ljudje v mestih z večjim številom električnih avtomobilov uživajo v veliko nižji stopnji onesnaženosti s hrupom in trdimi delci.

PRIHRANKI

Pri e-mobilnosti ne gre samo za varstvo okolja, temveč tudi za prihranke v denarnici. Z nižjimi stroški za gorivo in vzdrževanje kot pri avtomobilih z motorji na notranje zgorevanje ter s številnimi finančnimi ugodnostmi predstavljajo električna vozila zelo privlačno izbiro za lastnike.

BREZ OMEJITEV

Številna mesta vzpostavljajo območja z nizkimi emisijami (LEZ), ki za večino vozil s konvencionalnim pogonom niso več dosegljiva. V naslednjih letih bodo takšna območja le še bolj razširjena.

Morda niste vedeli ...

ŠKODA IV

"i" v imenu nove podznamke nakazuje, da so modeli ŠKODA iV "inovativni" in "inteligentni", saj ponujajo prilagojene rešitve za mobilnost, prav tako pa so tudi "ikonični" in "inspirativni" oziroma "navdihujoči" s svojo čustveno zasnovo. So povsem "individualni" pri ravneh opreme in možnostih osebnih prilagoditev. Vsi modeli ŠKODA iV se odlikujejo po "intuitivnem" delovanju. In kaj pomeni "V"? Seveda - "vozilo".

NAPOLNITE SVOJE ŽIVLJENJE S ČISTO ENERGIJO

Dnevi brezumne in prekomerne porabe so mimo. Prišel je čas za presenetljive, pametne ideje, ki vsakdanji rutini dodajo še kanček čarobnega. Bodimo bolj človeški in se hkrati v življenju tudi zabavajmo. Čas je, da napolnimo svoje življenje s čisto energijo. Ste za?

ŠKODA ZA ZELENO PRIHODNOST

Vstop v dobo e-mobilnosti je ključni steber naše strategije trajnostnega razvoja "GreenFuture". V skladu s to strategijo smo postavili posebne okoljske cilje za naše izdelke in proizvodnjo vozil. Eden od primerov je 30-odstotno zmanjšanje emisij CO2 našega voznega parka med letoma 2015 in 2025. Preoblikovanje pogonskih sklopov iz motorjev na notranje zgorevanje v električne  pogonske sisteme je ključno orodje za dosego tega cilja.

NAJVEČJA NALOŽBA V NAŠI ZGODOVINI

Vlagamo v alternativne pogonske sisteme in nove mobilnostne storitve, kot so platforme za delitev avtomobilov. Do konca leta 2022 bomo predstavili več kot deset elektrificiranih modelov družine ŠKODA iV. Več kot 11.000 naših zaposlenih je že usposobljenih za izdelavo električnih avtomobilov.