Modeli
Meni

Napolnite življenje z energijo E-mobilnost pri znamki Škoda

o

Družina Škoda

Priključnohibridni električni Škoda Enyaq omogoča Simply Clever e-mobilnost s hitrim polnjenjem, dolgim dosegom, dostopnimi cenami in spretno dinamiko. Kažejo, kako vas bomo premaknili v prihodnost: inteligentno, učinkovito in zabavno.

Škoda Enyaq

Škoda Enyaq: to je ime prvega serijskega električnega SUV modela znamke Škoda. "E" na začetku imena simbolizira elektromobilnost, 'Q' na koncu pa ustvarja jasno povezavo z SUV družino Škoda. Škoda Enyaq je na voljo tudi v različicah Škoda Enyaq Sportline RS in Škoda Enyaq Coupé RS.

Vse na enem mestu

Celota izdelkov in storitev znamke MOON obsega tako raznoliko ponudbo polnilnic za domačo in poslovno rabo kot razvejeno mrežo javnih polnilnic MOON charge, pa tudi sončne elektrarne, hranilnike električne energije in sistem za optimalno upravljanje energije optiMOON.

Skupaj z električnimi vozili Škoda in drugih znamk pod okriljem podjetja PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. najdete celotno ponudbo izdelkov in storitev za vašo e-mobilnost in energetsko samooskrbo odslej na enem mestu: na naslovu Vrhunskaemobilnost.SI

Vse na enem mestu tudi v PDF obliki

E-mobilnost za dom

E-mobilnost in energetska samooskrba za dom. 

E-mobilnost za poslovne uporabnike

Octavia RS združuje odlično dinamiko in električno vožnjo.

Več o naših električnih in elektrificiranih modelih

Enyaq

Spoznajte ga in si s pomočjo posebega vizualizatorja sestavite takšnega, ki vam bo najbolj ustrezal - po dosegu in zmogljivosti baterije, po dizajnu, dopolnilni in dodatni opremi, izberete pa lahko tudi ustrezno domačo polnilnico. Podrobno konfiguracijo s cenami si lahko seveda tudi shranite, da vam bo v pomoč pri naročilu.

Več o modelu

Življenje v električnem slogu

To je kratek pregled glavnih značilnosti naših elektrificiranih modelov. Preverite, kako vam lahko olajšajo vsakdanje življenje!

Polnjenje še nikoli ni bilo bolj enostavno

Naj vam polnilna postaja Škoda iV olajša življenje. Napolnite svoje življenje in svoj avto s čisto energijo s pomočjo naše preproste in priročne rešitve za polnjenje doma.

Stenska polnilna postaja Škoda iV je namenjena polnjenju elektrificiranih modelov Škoda doma ali v službi. Trenutno je na voljo v treh različicah, vse pa za polnjenje avtomobila z močjo do 11 kW uporabljajo izmenični tok. Bolj izpopolnjene različice imajo internetno povezavo, tako da jih je mogoče upravljati denimo prek mobilne aplikacije. Najnaprednejša različica ima tudi števec električne energije, tako da lahko hitro in enostavno zaračunate porabljeno energijo različnim voznikom. Samoumevno je, da se pred vgradnjo preveri možnost namestitve v vašem domu, temu pa sledi tudi sama namestitev in zagotavljanje nadaljnjih storitev.

Primerjava polnilnih postaj Škoda 𝗶V

Polnilna postaja Škoda je na voljo v treh različicah.

Škoda 𝗶V Škoda 𝗶V Connect Škoda 𝗶V Connect+
Moč polnjenja Škoda 𝗶V 3.6 – 11 kW Škoda 𝗶V Connect 3.6 – 11 kW Škoda 𝗶V Connect+ 3.6 – 11 kW
Dolžina kabla Škoda 𝗶V 4.5 / 7.5 m Škoda 𝗶V Connect 4.5 / 7.5 m Škoda 𝗶V Connect+ 4.5 / 7.5 m
Povezljivost Škoda 𝗶V Škoda 𝗶V Connect LAN, Wi-Fi Škoda 𝗶V Connect+ LAN, Wi-Fi, LTE
Certificiran merilnik Škoda 𝗶V Ne Škoda 𝗶V Connect Ne Škoda 𝗶V Connect+ Da

MOON charge za brezskrbno polnjenje e‑vozil

Brez mesečne naročnine: mreža polnilnic in polnilna storitev MOON charge omogočata preprost dostop do ultra-hitrih, hitrih in klasičnih polnilnic po vsej Sloveniji in v tujini. Neprestano dodajamo nove roaming partnerje in s tem tudi polnilnice, ki so na voljo uporabnikom MOON. Plačevanje poteka preko mesečnih obračunov. V program se lahko včlani kdorkoli, ne glede na znamko vozila. Članstvo je brezplačno.

 

Tehnologija baterij

Vse elektrificirane modele znamke iV odlikuje vrhunska tehnologija litij-ionskih baterij z najvišjo možno gostoto energije, razvita z mislijo na vašo varnost kot našo največjo prioriteto. Naš sistem za upravljanje baterije zagotavlja optimalno delovanje tudi po več kot tisoč ciklih polnjenja.

Baterijsko električno vozilo (BEV)

Električna vozila se za pogon zanašajo izključno na električne motorje. Električno energijo pridobivajo predvsem na polnilnih mestih in jo nato shranijo v baterijah. Ključne prednosti električnih vozil so, da ne ustvarjajo emisij, so tiha, ponujajo izredno vozno dinamiko, njihovo servisiranje pa ni zahtevno.

Priključni hibridi (PHEV)

Kar priključnohibridna vozila razlikuje od BEV vozil, je kombinacija klasičnega motorja z notranjim zgorevanjem in elektromotorja, ki se polni z baterijo, to pa je mogoče napolniti iz električne vtičnice. Tudi PHEV vozilo lahko vozi v povsem električnem načinu, pri čemer je doseg omejen na 50 do 60 kilometrov. Rezultat tega je majhna poraba goriva in tih električni pogon, še posebej pri mestni vožnji. 

Kaj vas še zanima? Tu so odgovori na vaša vprašanja!

Preberite tudi to

E-vozila za podjetja brez DDV in brez bonitet

Podjetje je ob nakupu električnega vozila upravičeno do odbitka DDV, prav tako lahko uveljavlja 40 % davčno olajšavo, zaposleni, ki službeno vozilo uporablja v zasebne namene, pa ne plačuje bonitete.

Zmagovalna kombinacija

Če popolnoma električen avtomobil zaradi različnih razlogov še ni pravi odgovor na vaše potrebe, razmislite o priključnem hibridu.  Naj vam pomagamo s povsem konkretnimi podatki in cenami.

E-mobilnost kot življenjski slog

Zdravo okolje

Okoljske koristi e-mobilnosti niso sporne: s tem zmanjšujemo odvisnost od fosilnih goriv, hkrati pa med vožnjo manj onesnažujemo ozračje. Ljudje v mestih z večjim številom električnih avtomobilov uživajo v veliko nižji stopnji onesnaženosti s hrupom in trdimi delci.

Prihranki

Pri e-mobilnosti ne gre samo za varstvo okolja, temveč tudi za prihranke v denarnici. Z nižjimi stroški za gorivo in vzdrževanje kot pri avtomobilih z motorji na notranje zgorevanje ter s številnimi finančnimi ugodnostmi predstavljajo električna vozila zelo privlačno izbiro za lastnike.

Brez omejitev

Številna mesta vzpostavljajo območja z nizkimi emisijami (LEZ), ki za večino vozil s konvencionalnim pogonom niso več dosegljiva. V naslednjih letih bodo takšna območja le še bolj razširjena.

Morda niste vedeli ...

Škoda 𝗶V

"i" v imenu nove podznamke nakazuje, da so modeli Škoda iV "inovativni" in "inteligentni", saj ponujajo prilagojene rešitve za mobilnost, prav tako pa so tudi "ikonični" in "inspirativni" oziroma "navdihujoči" s svojo čustveno zasnovo. So povsem "individualni" pri ravneh opreme in možnostih osebnih prilagoditev. Vsi modeli Škoda iV se odlikujejo po "intuitivnem" delovanju. In kaj pomeni "V"? Seveda - "vozilo".

Napolnite svoje življenje s čisto energijo

Dnevi brezumne in prekomerne porabe so mimo. Prišel je čas za presenetljive, pametne ideje, ki vsakdanji rutini dodajo še kanček čarobnega. Bodimo bolj človeški in se hkrati v življenju tudi zabavajmo. Čas je, da napolnimo svoje življenje s čisto energijo. Ste za?

Škoda za zeleno prihodnost

Vstop v dobo e-mobilnosti je ključni steber naše strategije trajnostnega razvoja "GreenFuture". V skladu s to strategijo smo postavili posebne okoljske cilje za naše izdelke in proizvodnjo vozil. Eden od primerov je 30-odstotno zmanjšanje emisij CO2 našega voznega parka med letoma 2015 in 2025. Preoblikovanje pogonskih sklopov iz motorjev na notranje zgorevanje v električne  pogonske sisteme je ključno orodje za dosego tega cilja.

Največja naložba v naši zgodovini

Vlagamo v alternativne pogonske sisteme in nove mobilnostne storitve, kot so platforme za delitev avtomobilov. Do konca leta 2022 bomo predstavili več kot deset elektrificiranih modelov družine Škoda iV. Več kot 11.000 naših zaposlenih je že usposobljenih za izdelavo električnih avtomobilov.