Modeli
Meni
Path 2@2x

ŠKODA CONNECT Prijetnejša vožnja in lažje življenje - vsak dan.

k

Online storitve ŠKODA Connect vam zagotavljajo prijetnejšo vožnjo in lažje življenje - in to vsak dan! Izbira vseh ali le posameznih storitev, ki so na voljo, bo vašemu avtomobilu znamke ŠKODA dodala vrsto novih funkcij, kamor sodi takozabava na poti kot skrb za vozilo in za vašo varnost. Preverite podrobnosti ter spoznajte, kako delujejo v praksi in kako jih aktivirate.

Storitve ŠKODA Connect v praksi: kliknite na sliko in si oglejte video predstavitev!

INFOTAINMENT ONLINE

 

Storitve Infotainment Online vam bodo v pomoč pri varnem in udobnem potovanju do cilja. Na voljo so pri Infotainment sistemih Amundsen in Columbus, skupaj s periodičnimi posodobitvami.

SPLETNO IZRAČUNAVANJE POTI

Izberite idealno pot, in to vedno. Ko s pomočjo te storitve v navigacijski sistem vnesete cilj, zmogljivi Škodini strežniki na daljavo v trenutku izračunajo idealno pot, pri tem pa upoštevajo promet ter trenutne in napovedane razmere na cesti. Rezultat je hitro in natančno vodenje do cilja - pravočasno in brez težav.

UPRAVLJANJE Z GLASOM

Zaradi glasovnega upravljanja bo vaš avto poslušal vsako vašo besedo. Zdaj lahko svoj avto nadzorujete z Lauro, asistentko, ki razume običajen govor. Laura vam bo pomagala nadzorovati navigacijo, medije in tekstovna sporočila, vi pa se lahko pri tem bolje osredotočite na vožnjo.

INFOTAINMENT APLIKACIJE

Infotainment aplikacije vam omogočajo tudi prenos aplikacij, kot so Vreme, Novice in druge, prek Trgovine v infotainment sistemu. Te aplikacije se redno posodabljajo, v nabor pa se jih dodaja vedno več.

SPLETNE PROMETNE INFORMACIJE

S prejemanjem najnovejših prometnih informacij o nesrečah, zastojih in cestnih delih lahko vselej ustrezno reagirate in pravočasno pridete na cilj. Vse te informacije upošteva tudi navigacija in poišče za vas najustreznejšo pot.  

BENCINSKI SERVISI

Z uporabo storitve Bencinski servisi boste vedno seznanjeni s cenami goriva na bencinskih črpalkah v okolici. V informacijskem sistemu lahko vedno, kadar to želite, preverite seznam črpalk, njihovih lokacij in trenutnih cen. Vnesite jih v navigacijo ali preprosto preglejte črpalke, kjer je na voljo gorivo za vaš avtomobil.  

POLNILNICE

Na zemljevidu lahko udobno izberete določeno polnilno postajo ali začnete iskati najbližjo postajo na določeni lokaciji ali celo, ko ste svoj cilj že vnesli. Sistem vam ponuja posebne spletne informacije o izbrani polnilni postaji, ki vam lahko pomagajo izbrati najboljšo možnost za mesto polnjenja. Ta funkcija je na voljo izključno za SUPERB iV.

PARKIRNI PROSTORI

Ne zapravljajte časa z iskanjem parkirnega prostora. Namesto vas ga poišče storitev Parkirni prostori. Infotainment sistem posreduje podroben pregled parkirnih prostorov v bližini, vključno z delovnim časom, cenami in prostimi mesti. Do izbranega parkirišča boste prišli samo z enim klikom. Ne, parkiranje res ne bi moglo biti bolj priročno.

VREME

Vreme vas nikoli več ne bo ujelo nepripravljene. Infotainment prikazuje vreme na cilju vaše poti, na vaši trenutni lokaciji ali kjerkoli drugje, in to s trenutnimi podatki ali z napovedjo za več dni vnaprej, tudi opozorila. Izbrani modeli omogočajo prenos Vremena - tudi s podatki o sončnem vzhodu in zahodu - iz Trgovine.

NOVICE

Uporabite našo storitev Novice in bodite na tekočem z dogajanjem po svetu. Naj se vam novice prikažejo na zaslonu navigacijskega sistema. Priljubljene novičarske kanale dodajte v portal ŠKODA Connect in jih prenesite v svoje vozilo. Novice so pri nekaterih modelih ločeno na voljo tudi za prenos iz Trgovine. Omogočajo tudi predvajanje podcastov in novičarske kanale neposredno v infotainment sistemu.

GRACENOTE

Se sprašujete, kakšen je naslov pravkar predvajane pesmi? S funkcijo Gracenote bo vaš infotainment sistem vselej poznal odgovor. Sistem prepoznava pesem in neposredno prikazuje naslov, izvajalca, album in celo ovitek albuma. Podatki so shranjeni v bazi. Ta funkcija je na voljo le pri infotainment sistemu Columbus.

SPLETNO ISKANJE INTERESNIH TOČK (GLASOVNO)

Poiščite svoje interesne točke, denimo najboljša kopališča ali hotele, in to varno in enostavno z vašim glasom kar med vožnjo, brez ustavljanja. Najdeni rezultati se skupaj s kontaktnimi podatki, odpiralnimi časi in navigacijo prikažejo v obliki enostavno berljivega seznama. Ta funkcija je na voljo le pri infotainment sistemu Columbus.

SPLETNO ISKANJE INTERESNIH TOČK (BESEDILNO)

Poiščite svoje interesne točke, na primer najbližjo marino, enostavno z besedilnim iskanjem. Vpišite cilj in dobili boste pregleden seznam bližnjih točk, vključno z naslovi, kontaktnimi informacijami in navigacijo. Interesne točke lahko shranite ali razvrstite v seznam po lastni izbiri. 

MOJE INTERESNE TOČKE (POI)

S to storitvijo lahko enostavno prenesete svoje interesne točke v vozilo, in tako boste vselej hitro in enostavno našli denimo svoje priljubljene kavarne in restavracije. Seznam lahko ustvarite s pomočjo portala ŠKODA Connect kar od doma prek tablice ali računalnika. 

SPLETNO VNAŠANJE CILJEV

Dodajte svoje priljubljene ali še neraziskane cilje v informacijski sistem kar od doma, in to z enim samim klikom prek portala ŠKODA Connect, ali kar na poti prek pametnega telefona z uporabo aplikacije ŠKODA Connect. Izberite cilj z vpisom naslova, iskanjem po imenu ali z uporabo Google® zemljevida. Potrebujete več lokacij? Brez skrbi, vpišete lahko do 100 različnih ciljev.

SPLETNO VNAŠANJE POTI

Se morate peljati po zapleteni poti s številnimi postanki? Enostavno vnaprej pripravite načrt na portalu ŠKODA Connect. Vaša pot lahko vključuje do 10 postankov. Ko je načrt pripravljen, ga enostavno prenesite v informacijski sistem avtomobila.  

SPLETNO POSODABLJANJE ZEMLJEVIDOV

Za čimprejšnji prihod na cilj poleg prometnih informacij potrebujete tudi posodobljene zemljevide, ki jih lahko prenesete takoj, ko so na voljo. Za daljša potovanja lahko vnaprej prenesete lokalne podatke in si zagotovite, da se po tujih krajih ne boste vozili nepripravljeni. Ta funkcija je na voljo pri infotainment sistemu Columbus. 

GOOGLE EARTH™

Ko zaženete ta edinstveni sistem, zagledate realne posnetke okolice in se hitro "sprehodite" do interesnih točk, ki jih želite odkriti. Google Earth™ je na voljo pri infotainment sistemu Columbus, in sicer za vozila, izdelana do koledarskega tedna 31/2018 in s podaljšanjem do koledarskega tedna 45/2019.

CARE CONNECT: PROAKTIVNE STORITVE

Care Connect je pripravljen na posredovanje pomoči ob okvarah, nezgodah ali kakšnih koli drugih dogodkih, povezanih s stanjem avtomobila. V primeru nezgode avtomobil samodejno pokliče številko 112. Proaktivne storitve so združljive z večino infotainment sistemov in so lahko bodisi del serijske bodisi doplačljive opreme.

NAROČANJE NA SERVIS

S storitvijo naročanje na servis vam ni treba več skrbeti za to, kdaj je pravi čas za servis. Skrb za to bosta prevzela vaš servisni partner ŠKODA in vaš avtomobil. Vozilo samo sporoča potrebo po servisu, podrobnosti pa posreduje vašemu izbranemu servisnemu partnerju, ki vas bo kontaktiral in se z vami dogovoril za ustrezen termin.  

KLIC V PRIMERU OKVARE

Maksimalna sproščenost in udobje - to je naše načelo tudi, če se avtomobil pokvari. Pritisk na stikalo strešnega modula vas poveže s številko 112. Prav tako avtomobil klicnemu centru samodejno pošlje podatke o lokaciji in stanju, zato lahko z operaterjem hitro rešite težavo ali zagotovite vleko. 

INFORMATIVNI KLIC

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s storitvami ŠKODA Connect ali glede vašega vozila znamke ŠKODA, lahko ne glede na to, kje ste, zgolj pritisnete stikalo na strešnem modulu in vzpostavite stik s centrom za uporabnike. Naši operaterji so vam kadarkoli pripravljeni pomagati.  

POROČILO O STANJU AVTOMOBILA

Po želji v poročilu preverite "zdravje" avtomobila ali pridobivajte redna poročila podobno kot bančne izpiske. Tako boste vedno vedeli, kako je z vašim avtomobilom in kaj je treba zamenjati. Poročila so dostopna s ŠKODA Connect aplikacijo. Podatki vključujejo prevožene kilometre, izbrana opozorilna sporočila in zahteve po servisu.

SAMODEJNO OBVESTILO O NESREČI

Ste imeli manjšo nesrečo? Le brez strahu! Vaš avtomobil vam lahko pomaga s klicem na številko 112. Tam vam bodo glede na stanje avtomobila svetovali, kaj storiti, da se čim prej vrnete nazaj na cesto. Če avtomobil ni več vozen, lahko zanj poskrbi vlečna služba.

SPLETNA POSODOBITEV SISTEMA

Spletna posodobitev sistema omogoča posodobitve in izboljšave komponent programske opreme vašega avtomobila. Zahvaljujoč tej storitvi lahko prihranite čas in denar, saj vam ni treba več obiskati svojega servisnega partnerja. Pred posodobitvijo vas bomo vedno prosili, da v avtomobilu odobrite spletno posodobitev sistema. Vse ustrezne informacije so prikazane v pojavnih oknih v infotainment sistemu vašega avtomobila.

SPLETNA PERSONALIZACIJA

Ta storitev vam omogoča, da nastavite, shranite in obnovite nastavitve v vozilu (položaj sedeža, ogledal, prezračevanja itd.). Vse nastavitve so sinhronizirane z računom ŠKODA ID. To prinaša možnost enostavnega prenosa nastavitev med različnimi vozili. Ta funkcija je na voljo izključno za model SUPERB iV.

CARE CONNECT: ODDALJENI DOSTOP / STORITVE 𝗶V NA DALJAVO

Oddaljeni dostop je povsem nov način nadzora nad vašim avtomobilom s pomočjo povezave med vozilom in pametnim telefonom. Tako lahko svoj telefon uporabljate za nadzor nad avtomobilom ter na telefon tudi prejemate opozorila o statusu vozila. Nekatere storitve so na voljo le za električne avtomobile.

ZAKLEPANJE & ODKLEPANJE

Ste zaklenili svoj avto, ko ste zjutraj odhiteli v službo? S portalom ŠKODA Connect ali z aplikacijo ŠKODA Connect lahko enostavno preverite, ali je vaše vozilo zaklenjeno oziroma ga preprosto zaklenete. Na enak način ga lahko tudi odklenete - na primer, ko pridejo vaši sopotniki do avtomobila pred vami.

SPLETNO DODATNO OGREVANJE

Upravljajte dodatno ogrevanje avtomobila kjerkoli na svetu z uporabo aplikacije ŠKODA Connect na vašem pametnem telefonu. Ko se denimo vračate s poti ali preden odidete od doma, predhodno aktivirajte grelnik in tako segrejte avtomobil. Poleg aktivacije lahko tudi nastavite čas odhoda in izbirate med ogrevanjem in prezračevanjem. 

PREZRAČEVANJE NA DALJAVO

Ta storitev vam omogoča, da pred vožnjo kar prek aplikacije na mobilnem telefonu vključite prezračevanje. To vam bo prišlo prav v vročih poletnih dneh, saj bo takrat, ko boste sedli v avtomobil, parkiran na soncu, ta že prijetno ohlajen. Ta storitev je na voljo izključno za novi model ŠKODA OCTAVIA.

ODDALJEN VKLOP KLIMATSKE NAPRAVE

Zdaj lahko kabino avtomobila pred odhodom ohladite. Željeno temperaturo in čas zagona klimatske naprave lahko nastavite prek aplikacije ŠKODA Connect. Izberete lahko tudi, ali se klimatska naprava vklopi le, ko je vozilo priključeno na polnilno postajo. Poleg tega je mogoče aktivirati ogrevanje vetrobranskega stekla. Ta funkcija je na voljo izključno za modele iV.

ODDALJEN NADZOR POLNJENJA

Zdaj imate tudi možnost, da ročno vklopite polnjenje. Postopek polnjenja se izvaja optimalno, da se prihranijo stroški energije. To vključuje polnjenje ponoči ali zagon in ustavitev postopka polnjenja. To tudi podaljša življenjsko dobo baterije. Ta funkcija je na voljo izključno za modele iV.

SPLETNI PROTIVLOMNI ALARM

Obdržite nadzor nad vašim vozilom, tudi ko niste v bližini, da bi lahko slišali alarm. Ne glede na to,  kje ste, boste v primeru, da se bo aktiviral protivlomni alarm, o tem obveščeni z elektronskim opozorilom prek pametnega telefona ali pametne ure. Prejeli boste spročilo o času in vzroku sproženja alarma, tako da boste lahko takoj ukrepali. Ta storitev se aktivira vsakokrat, ko zaklenete avtomobil.

OBVESTILO O VOŽNJI V PREPOVEDANEM OBMOČJU

Za zaščito pred napačno uporabo avtomobila uporabljajte to funkcijo, saj boste tako obveščeni, ali je avtomobil zapustil označeno območje oziroma ali je zapeljal na prepovedano območje. V takšnih primerih boste prejeli elektronsko sporočilo ali opozorilo na pametni telefon in pametno uro. Portal ŠKODA Connect lahko uporabite za nastavitev do 10 različnih območij in tudi za nastavitev obdobij opazovanja avtomobila.  

OBVESTILO O HITROSTI

Aktivirajte obvestilo za primere, ko je hitrost vožnje večja od hitrosti, ki ste jo nastavili. Če vozilo preseže nastavljeno hitrostno omejitev, boste prejeli elektronsko sporočilo ali opozorilo na pametni telefon in pametno uro. Dostop, nastavitev in upravljanje omejitev hitrosti so vam kadarkoli na voljo prek portala ŠKODA Connect.

PODATKI O VOŽNJI

Če se želite seznaniti s parametri vaše zadnje vožnje in imeti nadzor nad porabo goriva ali pa bi preprosto radi povzetek prejšnjih poti, so Podatki o vožnji idealna rešitev. Preko portala ali aplikacije ŠKODA Connect lahko pridobivate trenutne podatke o uporabi vozila, kot so na primer povprečna poraba goriva, povprečna hitrost ali prevožena razdalja.

STATUS VOZILA

Prišli ste domov, vozilo pa parkirali na drugem koncu mesta: v tem primeru lahko status avtomobila preverite s pomočjo osebnega računalnika, pametnega telefona ali pametne ure. V trenutku lahko denimo preverite, ali je avtomobil zaklenjen, ali so luči izklopljene in okna zaprta, koliko je dodatka AdBlue … 

NAČRTOVANJE ODHODA

Čas odhoda lahko preko aplikacije ŠKODA Connect programirate in prenesete v vozilo. Vozilo se "zbudi" in izvede postopek polnjenja ali vklopi klimatsko napravo pred začetkom vožnje v zahtevanem času. Zato bo vaše vozilo vedno napolnjeno in pripravljeno na pot. Ta funkcija je na voljo izključno za modele iV.

POLOŽAJ PARKIRANEGA AVTOMOBILA

Ne skrbite, če ste pozabili, kje na velikem parkirišču ste pustili svoj avtomobil. S to funkcijo so te skrbi preteklost. Vozilo oddaja podatke o svojem položaju po vsaki vožnji. Po pridobitvi podatkov na pametni telefon ali pametno uro boste s pomočjo GPS položaja zlahka našli svoje vozilo. 

POTROBI & POSVETI

Veste, kje ste parkirali, toda iskanje avtomobila je sredi vseh teh parkiranih vozil podobno iskanju igle v kopici sena? Na pametnem telefonu uporabite funkcijo Potrobi & posveti in zaslišali boste zvok hupe in zagledali utripajoče smernike svojega vozila. Težava je rešena v trenutku. Storitev deluje v oddaljenosti do 500 metrov od parkiranega avtomobila.

DOSTAVA KAR V AVTOMOBIL

MyŠKODA Deliver je inovativna rešitev, ki omogoča dostavljalcem, da varno dostopajo do vašega vozila brez vaše prisotnosti. Vaše vozilo tako postane naslov za dostavo paketa.

PAMETNO NAČRTOVANJE

Ta nova storitev je na voljo za model ENYAQ iV, z njeno pomočjo pa lahko načrtujete ogrevanje oziroma hlajenje notranjosti vozila. Pri tem lahko uporabljate dva klimatska načrta, vključno z nastavitvami željene temperature v notranjosti vašega avtomobila. Ta storitev vam torej omogoča, da bo vaše vozilo ob pravem času pripravljeno za vašo naslednjo vožnjo.

KLIC V SILI / ECALL

Zelo pomembna varnostna funkcija je klic v sili (del paketa ŠKODA Connect - Care Connect) ali t.i. eCall, ki je brezplačen za celotno življenjsko dobo avtomobila.

KLIC V SILI/ECALL

V primeru nesreče se takoj, ko senzor (zračna blazina ali napenjalec jermena) zazna nesrečo, vzpostavi povezava z najbližjim centrom 112. Klic je moč sprožiti tudi ročno s pritiskom na stikalo. Reševalci dobijo podatek, kot so lokacija, smer, število potnikov in resnost nesreče. Klic je aktiven, dokler do avtomobila ne pridejo reševalne službe. Na ta način lahko tudi prijavite nesreče, v katerih niste udeleženi.

TRGOVINA

Izbrani infotainment sistemi vsebujejo Trgovino, kjer lahko enostavno in priročno nadgradite svoje podatkovne pakete, podaljšate veljavnost storitev ŠKODA Connect in si prenesete aplikacije, kot sta denimo Novice in Vreme.

NOVE FUNKCIJE NA ZAHTEVO

Nova OCTAVIA je prva ŠKODA, ki omogoča funkcije na zahtevo. S to inovativno tehnologijo lahko prek vašega infotainment sistema preprosto in priročno kupite nove funkcije, ki jih je bilo včasih potrebno naročiti še pred izdelavo vozila. Trenutna ponudba funkcij, ki pa se lahko med posameznimi državami razlikuje, se nahaja v Trgovini na portalu ŠKODA Connect ali neposredno v infotainment sistemu vašega vozila.

AMBIENTALNA OSVETLITEV – DODATNE BARVE

Med vožnjo uživajte v ambientu, ki ustreza vašemu razpoloženju. Dodatne barve LED ambientalne osvetlitve so ponudbo razširile na okoli 30 atraktivnih možnosti osvetlitve armaturne plošče, sprednjih vrat in vznožja.

UPRAVLJANJE Z DOLGIMI ŽAROMETI

Upravljanje z dolgimi žarometi, znano tudi kot sistem Auto Light Assist, samodejno preklaplja med dolgim in kratkim svetlobnim snopom, kar pozitivno vpliva na vaše udobje in varnost v prometu. Ko je zunaj dovolj temno, se vklopijo dolgi žarometi. Če je pred vami drugo vozilo ali pa se vam vozilo približuje po nasprotnem voznem pasu, sistem samodejno zatemni žaromete, da svetloba ne zaslepi drugih udeležencev v prometu.

NAVIGACIJA

Vam pri radiu Bolero manjka navigacija? Lahko ga preprosto nadgradite in mu dodate navigacijske funkcije, ki vam bodo vožnjo olajšale in vam pomagale, da boste brez težav prišli do svojega cilja. 

PORTAL ŠKODA CONNECT

Portal ŠKODA Connect vam omogoča enostavno upravljanje storitev ŠKODA Connect.

APLIKACIJA ŠKODA CONNECT

Aplikacija ŠKODA Connect vam omogoča opazovanje in nadziranje vašega avtomobila ŠKODA na daljavo. Prenesite jo!

 

Nabor storitev sistema ŠKODA Connect je odvisen od države, modela in modelskega leta izdelave vozila ter infotainment sistema. Na povezavi spodaj lahko preverite, katere storitve so na voljo za vaše vozilo ŠKODA. Najprej v izbirniku desno izberite državo in vozilo ter njegove značilnosti (modelsko leto, vgrajeni infotainment sistem), nato pa boste dobili seznam storitev, ki so vam na voljo.

UPRAVLJANJE Z GLASOM

Najnovejše podatke o vašem vozilu lahko dobite tudi s pomočjo glasovnih asistentov. Amazonova Alexa razume vprašanja v angleščini, nemščini in francoščini, za to pa potrebuje zvočnike Echo ali aplikacijo na pametnem telefonu. Google Home lahko v angleščini uporabljate po vsej Evropi. Tako ste enostavno na tekočem s količino goriva v rezervoarju, dosegom, ki ga ta omogoča, pa s tem, kje je avto parkiran, ali je zaklenjen in podobno.