Modeli
Meni

Škoda Connect

o

Vse o Škoda Connect

Kaj je Škoda Connect?

Spoznajte storitve Škoda Connect, ki vam bodo v vsakdanjem življenju prišle zelo prav.

Aktivacija in obnova računa

Morate aktivirati storitve v svojem novem avtomobilu? Ali pa je vaša prijava potekla?

Škoda Connect – seznam storitev

Niste prepričani, katere storitve so na voljo v vašem avtomobilu?

Spletne storitve

Online storitve Škoda Connect vam zagotavljajo prijetnejšo vožnjo in lažje življenje - in to vsak dan! Izbira vseh ali le posameznih storitev, ki so na voljo, bo vašemu avtomobilu znamke Škoda dodala vrsto novih funkcij.

Več o storitvah

Oglejte so, kako vam lahko spletne storitve Škoda Connect olajšajo življenje - pa naj gre za iskanje vašega avtomobila v parkirni hiši, zaklepanje avtomobila na daljavo ali klic na pomoč v primeru okvare.

Paketi Škoda Connect

Storitve smo razdelili na posamezne sklope - od tistih, s katerimi lahko razširite funkcije infotainment sistema, do tistih, ki vam olajšajo skrb za dobro kondicijo vašega avtomobila ali omogočijo dostop do vozila na daljavo.

Infotainment Online

Storitve Infotainment Online vam bodo v pomoč pri varni in udobni vožnji do cilja. Vaša pot do cilja se izračunava prek spleta, kar vam omogoča, da se izognete zastojem. Poleg tega se zemljevidi posodabljajo samodejno. Prek spleta lahko kadarkoli poiščete bencinske servise in polnilnice, parkirna mesta ter podobno.

Care Connect: 𝗶V storitve na daljavo

Te storitve so povezane z različnimi funkcionalnostmi vašega električnega modela Škoda Enyaq iV. Nadzorujete in upravljate lahko ohlajanje ali ogrevanje avtomobila na daljavo, prav tako pa na daljavo prek mobilne aplikacije tudi upravljate polnjenje baterije.

Care Connect: dostop na daljavo

Svoje vozilo znamke Škoda lahko na daljavo prek spletnega vmesnika upravljate od koderkoli. Ogledate si lahko podatke o vožnji, preverite trenutni status vozila ali denimo potrobite, da bi si tako olajšali iskanje avtomobila na parkirišču. Odvisno od modela in poti, ki je pred vami, lahko na daljavo tudi odklenete oziroma zaklenete avtomobil in vključite ogrevanje.

Care Connect: proaktivne storitve

Paket proaktivnih storitev omogoča vašemu vozilu pošiljanje informacij izbranemu servisnemu partnerju, ko je potrebno denimo doliti olje ali zamenjati žarnico. S pomočjo aplikacije MyŠkoda lahko kadarkoli preverite informacije o svojem vozilu. Če potrebujete informacije glede vozila ali asistence na poti, preprosto pritisnite gumb za informacije oziroma okvaro na stropnem panelu.

Funkcije na zahtevo

To je vaša najhitrejša pot do novih funkcionalnosti. Na ta način lahko enostavno nadgradite funkcije vašega vozila. Obiščite trgovino Škoda Connect ali uporabite dostop do nje kar prek zaslona v avtomobilu. Tako lahko prenesete v svoj avtomobil vrhunsko navigacijo, dodatne barve in funkcije ambientalne osvetlitve ali celo nadzor nad dolgim svetlobnim snopom žarometov.

Nadzor nad dolgim svetlobnim snopom

Preklapljanje med dolgim in zasenčenim svetlobnim snopom je lahko utrujajoče, še posebej med dolgimi vožnjami. Nadzor nad dolgim svetlobnim snopom vam lahko tu pomaga in izboljša ne le vaše udobje, ampak tudi varnost drugih udeležencev v prometu, saj jih ne boste nikoli več zaslepili z dolgimi lučmi.

Ambientalna osvetlitev – dodatne barve

To vam in vašim sopotnikom omogoča, da si vožnjo naredite bolj prijetno tudi za oko. Glede na vaše razpoloženje, oblačila ali vreme lahko spreminjate ambientalno osvetlitev. Na izbiro vam je bogata paleta barv.

Ambientalna osvetlitev – dodatne funkcije

Še več užitka v vožnji v športnem načinu vam nudi ambientalna osvetlitev, ki se dinamično spreminja glede na vaše pospeške. Dodatno varnost pa vam zagotavlja sinhronizacija z opozorilnimi lučmi ter opozarjanje na odprta vrata.

Navigacija

Ste se znašli sredi ničesar, vaš telefon pa ima prazno baterijo? K sreči imate v avtomobilu vrhunsko navigacijo, s pomočjo katere se ne boste nikoli več izgubili.

Klic v sili

Vsa nova vozila so opremljena s sistemom eCall. Ta storitev je namenjena zagotavljanju hitre pomoči v primeru nesreče.

Kako poklicati na pomoč

Vaša Škoda lahko samodejno pokliče na pomoč in v center 112 pošlje informacije o vaši lokaciji, smeri vožnje, številu ljudi v avtomobilu in resnosti nesreče. Klic lahko sprožite tudi ročno s pritiskom na gumb SOS. Operater ostane na liniji, vse dokler ne pridejo reševalci.

Aktivacija in podaljšanje veljavnosti storitev

Aktivirajte storitve Škoda Connect ali jih obnovite oziroma podaljšajte njihovo veljavnost.

Aktivacija v treh korakih

1. KORAK

Prenesite si aplikacijo MyŠkoda na mobilno napravo! Preprosto skenirajte QR kodo ali kliknite na povezavo spodaj in obiščite portal Škoda Connect.

2. KORAK

Prijavite se s pomočjo svojega Škoda ID ali si ustvarite novega.

3. KORAK

Vpišite VIN številko avtomobila in sledite navodilom do konca registracije.

Podaljšanje veljavnosti storitev

Vpišite se in preverite, katere storitve bodo v vašem vozilu kmalu potekle.

S pomočjo tega videa boste preprosto in hitro podaljšali veljavnost storitev.

Druge povezljivostne možnosti

Odkrijte še druge povezljivostne možnosti in funkcije v vašem vozilu.

Glasovni asistenti

“Okej, Laura!” je dovolj, da aktivirate glasovno asistentko Lauro.
Z besedami “Okej, Google” boste aktivirali Google asistenta, ki ga lahko vprašate kaj o svojem avtomobilu.
Alexo lahko vprašate kaj o svojem avtomobilu.

SmartLink+

Sistem SmartLink+ vključuje Apple CarPlay in Android Auto. Tako vam infotainment sistem v vašem avtomobilu omogoča varno uporabo med vožnjo. Po tem, ko je vzpostavljena povezava, lahko prek zaslona infotainment sistema upravljate s klici in sporočili, poslušate glasbo ali uporabljate navigacijo. Sistem SmartLink+ vam omogoča dostop do podatkov o vaši vožnji, porabi, dinamiki vožnje in servisih ter prek aplikacije MyŠkoda zbira podrobne podatke o vožnji.

Android Auto

Android Auto širi Androidno platformo na avtomobil. Na vašem zaslonu na armaturni plošči lahko uporabljate dobro znane aplikacije. Združljivo z Android 5.0 ali novejšim.

Apple CarPlay

CarPlay tiste aplikacije z vašega telefona iPhone, ki jih želite uporabljati tudi med vožnjo, prikaže na vgrajenem zaslonu v avtomobilu. Združljiv z iPhone 5 in novejšim.

MyŠkoda

MyŠkoda je mobilna aplikacija, ki uporablja spletne storitve Škoda Connect, prav tako pa tudi storitve, povezane s Smartlink+, ki temeljijo na povezavi med pametnim telefonom in avtomobilom ter drugimi digitalnimi storitvami, kot so navodila za uporabo vozila.

Več o aplikaciji