Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj
Modeli

ŠKODA CONNECT Najboljše za vsak dan

Online storitve ŠKODA Connect vam zagotavljajo polno življenje vsak dan! Izbira vseh ali le posameznih storitev, ki so na voljo, bo vašemu avtomobilu dodala vrsto novih lastnosti, ki vključujejo zabavo na poti ter skrb za vozilo in za vašo varnost. Preverite podrobnosti.  

INFOTAINMENT ONLINE

 

Storitve Infotainment Online vam bodo v pomoč pri varnem in udobnem potovanju do cilja. Na voljo so pri Infotainment sistemih Amundsen in Columbus, skupaj s periodičnimi posodobitvami.

1

SPLETNE PROMETNE INFORMACIJE

S prejemanjem najnovejših prometnih informacij o nesrečah, zastojih in cestnih delih lahko vselej ustrezno reagirate in pravočasno pridete na cilj. Vse te informacije upošteva tudi navigacija in poišče za vas najustreznejšo pot.  

2

BENCINSKI SERVISI

Z uporabo storitve Bencinski servisi boste vedno seznanjeni s cenami goriva na bencinskih črpalkah v okolici. V informacijskem sistemu lahko vedno, kadar to želite, preverite seznam črpalk, njihovih lokacij in trenutnih cen. Vnesite jih v navigacijo ali preprosto preglejte črpalke, kjer je na voljo gorivo za vaš avtomobil.  

3

PARKIRNI PROSTORI

Ne zapravljajte časa z iskanjem parkirnega prostora. Namesto vas ga poišče storitev Parkirni prostori. Infotainment sistem posreduje podroben pregled parkirnih prostorov v bližini, vključno z delovnim časom, cenami in prostimi mesti. Do izbranega parkirišča boste prišli samo z enim klikom. Ne, parkiranje res ne bi moglo biti bolj priročno.

4

VREME

Nikoli več ne boste izbrali napačne obutve ali šli od doma premalo oblečeni. Infotainment sistem prikazuje najnovejše vremenske podatke na vašem cilju, na vaši lokaciji in povsod drugod. Poleg vremenske napovedi z vključeno možnostjo pojava padavin sta na voljo še dnevna ali tridnevna vremenska napoved in Meteoradar z vremensko sliko. 

5

NOVICE

Bodite vedno na tekočem. S storitvijo Novice na navigacijskem zaslonu predvajate sveže novice. Svoje najljubše vire si nastavite na portalu ŠKODA Connect in jih nato prenesite v vaš avtomobil.

6

GRACENOTE

Se sprašujete, kakšen je naslov pravkar predvajane pesmi? S funkcijo Gracenote bo vaš infotainment sistem vselej poznal odgovor. Sistem prepoznava pesem in neposredno prikazuje naslov, izvajalca, album in celo ovitek albuma. Podatki so shranjeni v bazi. Ta funkcija je na voljo le pri infotainment sistemu Columbus.

7

SPLETNO ISKANJE INTERESNIH TOČK (GLASOVNO)

Poiščite svoje interesne točke, denimo najboljša kopališča ali hotele, in to varno in enostavno z vašim glasom kar med vožnjo, brez ustavljanja. Najdeni rezultati se skupaj s kontaktnimi podatki, odpiralnimi časi in navigacijo prikažejo v obliki enostavno berljivega seznama. Ta funkcija je na voljo le pri infotainment sistemu Columbus.

8

SPLETNO ISKANJE INTERESNIH TOČK (BESEDILNO)

Poiščite svoje interesne točke, na primer najbližjo marino, enostavno z besedilnim iskanjem. Vpišite cilj in dobili boste pregleden seznam bližnjih točk, vključno z naslovi, kontaktnimi informacijami in navigacijo. Interesne točke lahko shranite ali razvrstite v seznam po lastni izbiri. 

9

MOJE INTERESNE TOČKE (POI)

S to storitvijo lahko enostavno prenesete svoje interesne točke v vozilo, in tako boste vselej hitro in enostavno našli denimo svoje priljubljene kavarne in restavracije. Seznam lahko ustvarite s pomočjo portala ŠKODA Connect kar od doma prek tablice ali računalnika. 

10

SPLETNO VNAŠANJE CILJEV

Dodajte svoje priljubljene ali še neraziskane cilje v informacijski sistem kar od doma, in to z enim samim klikom prek portala ŠKODA Connect, ali kar na poti prek pametnega telefona z uporabo aplikacije ŠKODA Connect. Izberite cilj z vpisom naslova, iskanjem po imenu ali z uporabo Google® zemljevida. Potrebujete več lokacij? Brez skrbi, vpišete lahko do 100 različnih ciljev.

11

SPLETNO VNAŠANJE POTI

Se morate peljati po zapleteni poti s številnimi postanki? Enostavno vnaprej pripravite načrt na portalu ŠKODA Connect. Vaša pot lahko vključuje do 10 postankov. Ko je načrt pripravljen, ga enostavno prenesite v informacijski sistem avtomobila.  

12

SPLETNO POSODABLJANJE ZEMLJEVIDOV

Za čimprejšnji prihod na cilj poleg prometnih informacij potrebujete tudi posodobljene zemljevide, ki jih lahko z enim klikom prenesete takoj, ko so na voljo. Za daljša potovanja lahko vnaprej prenesete lokalne podatke in si zagotovite, da se po tujih krajih ne boste vozili nepripravljeni. Ta funkcija je na voljo pri infotainment sistemu Columbus. 

13

GOOGLE EARTH™

Ko zaženete ta edinstveni sistem, zagledate realne posnetke okolice in se hitro "sprehodite" do interesnih točk, ki jih želite odkriti. Google Earth™ je na voljo pri infotainment sistemu Columbus, in sicer za vozila, izdelana do koledarskega tedna 31/2018 in s podaljšanjem do koledarskega tedna 45/2019.

CARE CONNECT: PROAKTIVNE STORITVE

Care Connect je pripravljen na posredovanje pomoči ob okvarah, nezgodah ali kakšnih koli drugih dogodkih, povezanih s stanjem avtomobila. V primeru nezgode avtomobil samodejno pokliče številko 112. Če se odločite za Care Connect, lahko paket proaktivnih storitev brezplačno uporabljate 14 let. Storitev je združljiva z večino infotainment sistemov.

1

NAROČANJE NA SERVIS

S storitvijo naročanje na servis vam ni treba več skrbeti za to, kdaj je pravi čas za servis. Skrb za to bosta prevzela vaš servisni partner ŠKODA in vaš avtomobil. Vozilo samo sporoča potrebo po servisu, podrobnosti pa posreduje vašemu izbranemu servisnemu partnerju, ki vas bo kontaktiral in se z vami dogovoril za ustrezen termin.  

2

KLIC V PRIMERU OKVARE

Maksimalna sproščenost in udobje - to je naše načelo tudi, če se avtomobil pokvari. Pritisk na stikalo strešnega modula vas poveže s številko 112. Prav tako avtomobil klicnemu centru samodejno pošlje podatke o lokaciji in stanju, zato lahko z operaterjem hitro rešite težavo ali zagotovite vleko. 

3

INFORMATIVNI KLIC

Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s storitvami ŠKODA Connect ali glede vašega vozila znamke ŠKODA, lahko ne glede na to, kje ste, zgolj pritisnete stikalo na strešnem modulu in vzpostavite stik s centrom za uporabnike. Naši operaterji so vam kadarkoli pripravljeni pomagati.  

4

POROČILO O STANJU AVTOMOBILA

Po želji v poročilu preverite "zdravje" avtomobila ali pridobivajte redna poročila podobno kot bančne izpiske. Tako boste vedno vedeli, kako je z vašim avtomobilom in kaj je treba zamenjati. Poročila so dostopna preko portala ŠKODA Connect ali z aplikacijo ŠKODA Connect. Lahko jih tudi arhivirate. Podatki vključujejo prevožene kilometre, izbrana opozorilna sporočila in zahteve po servisu.

5

SAMODEJNO OBVESTILO O NESREČI

Ste imeli manjšo nesrečo? Le brez strahu! Vaš avtomobil vam lahko pomaga s klicem na številko 112. Tam vam bodo glede na stanje avtomobila svetovali, kaj storiti, da se čim prej vrnete nazaj na cesto. Če avtomobil ni več vozen, lahko zanj poskrbi vlečna služba.

CARE CONNECT: DOSTOP NA DALJAVO

Dostop do vozila na daljavo je popolnoma nov način nadzora vašega avtomobila z medsebojno povezavo vozila in pametnega telefona. Pametni telefon lahko uporabite za nadzor vozila in na telefon prejemate opozorila. Potrjevanje storitve je periodično. Storitve Care connect so združljive z večino infotainment sistemov.

1

SPLETNO DODATNO OGREVANJE

Upravljajte dodatno ogrevanje avtomobila kjerkoli na svetu z uporabo aplikacije ŠKODA Connect na vašem pametnem telefonu. Ko se denimo vračate s poti ali preden odidete od doma, predhodno aktivirajte grelnik in tako segrejte avtomobil. Poleg aktivacije lahko tudi nastavite čas odhoda in izbirate med ogrevanjem in prezračevanjem. 

2

SPLETNI PROTIVLOMNI ALARM

Obdržite nadzor nad vašim vozilom, tudi ko niste v bližini, da bi lahko slišali alarm. Ne glede na to,  kje ste, boste v primeru, da se bo aktiviral protivlomni alarm, o tem obveščeni z elektronskim opozorilom prek pametnega telefona ali pametne ure. Prejeli boste spročilo o času in vzroku sproženja alarma, tako da boste lahko takoj ukrepali. Ta storitev se aktivira vsakokrat, ko zaklenete avtomobil.

3

OBVESTILO O VOŽNJI V PREPOVEDANEM OBMOČJU

Za zaščito pred napačno uporabo avtomobila uporabljajte to funkcijo, saj boste tako obveščeni, ali je avtomobil zapustil označeno območje oziroma ali je zapeljal na prepovedano območje. V takšnih primerih boste prejeli elektronsko sporočilo ali opozorilo na pametni telefon in pametno uro. Portal ŠKODA Connect lahko uporabite za nastavitev do 10 različnih območij in tudi za nastavitev obdobij opazovanja avtomobila.  

4

OBVESTILO O HITROSTI

Aktivirajte obvestilo za primere, ko je hitrost vožnje večja od hitrosti, ki ste jo nastavili. Če vozilo preseže nastavljeno hitrostno omejitev, boste prejeli elektronsko sporočilo ali opozorilo na pametni telefon in pametno uro. Dostop, nastavitev in upravljanje omejitev hitrosti so vam kadarkoli na voljo prek portala ŠKODA Connect.

5

PODATKI O VOŽNJI

Če se želite seznaniti s parametri vaše zadnje vožnje in imeti nadzor nad porabo goriva ali pa bi preprosto radi povzetek prejšnjih poti, so Podatki o vožnji idealna rešitev. Preko portala ali aplikacije ŠKODA Connect lahko pridobivate trenutne podatke o uporabi vozila, kot so na primer povprečna poraba goriva, povprečna hitrost ali prevožena razdalja.

6

STATUS VOZILA

Prišli ste domov, vozilo pa parkirali na drugem koncu mesta: v tem primeru lahko status avtomobila preverite s pomočjo osebnega računalnika, pametnega telefona ali pametne ure. V trenutku lahko denimo preverite, ali je avtomobil zaklenjen, ali so luči izklopljene in okna zaprta, koliko je dodatka AdBlue … 

7

POLOŽAJ PARKIRANEGA AVTOMOBILA

Ne skrbite, če ste pozabili, kje na velikem parkirišču ste pustili svoj avtomobil. S to funkcijo so te skrbi preteklost. Vozilo oddaja podatke o svojem položaju po vsaki vožnji. Po pridobitvi podatkov na pametni telefon ali pametno uro boste s pomočjo GPS položaja zlahka našli svoje vozilo. 

8

POTROBI & POSVETI

Veste, kje ste parkirali, toda iskanje avtomobila je sredi vseh teh parkiranih vozil podobno iskanju igle v kopici sena? Na pametnem telefonu uporabite funkcijo Potrobi & posveti in zaslišali boste zvok hupe in zagledali utripajoče smernike svojega vozila. Težava je rešena v trenutku. Storitev deluje v oddaljenosti do 500 metrov od parkiranega avtomobila.

KLIC V SILI

Pomemben del storitev ŠKODA Connect je Klic v sili, ki je del paketa Care Connect in je brezplačen skozi celotno življenjsko dobo avtomobila.

1

KLIC V SILI

Najpomembnejša naloga Klica v sili je zagotavljanje stalne asistence. Aktivira se samodejno po nesreči, če tipala zaznajo, da je prišlo do hujše nezgode. Avtomobil vzpostavi zvočno in podatkovno povezavo s centrom 112 in tja posreduje vse potrebne informacije. Po zvočnem klicu je vzpostavljeno varovanje uporabnika do prihoda pomoči. 

PORTAL ŠKODA CONNECT

Portal ŠKODA Connect vam omogoča enostavno upravljanje storitev ŠKODA Connect.

APLIKACIJA ŠKODA CONNECT

Aplikacija ŠKODA Connect vam omogoča opazovanje in nadziranje vašega avtomobila ŠKODA na daljavo. Prenesite jo!

RAZPOLOŽLJIVOST

Enostavno preverite razpoložljivost storitev ŠKODA Connect v vaši državi.