Modeli

Servisni ukrep

UVOD

Za nas je pomembna vsaka posamezna stranka

Pri servisni akciji za vozila z dizelskimi motorji govorimo o veliko več kot samo o motorjih. Govorimo o vsaki posamezni stranki. Zato smo do sedaj po vsem svetu uspešno posodobili več kot šeststo tisoč avtomobilov znamke ŠKODA.

Vendar se nismo ustavili tukaj. Nadaljevali smo razvoj, testiranje in preizkušanje. Vse naše tehnične ukrepe so po strogem testiranju odobrili pri homologacijskem organu VCA (Vehicle Certification Agency) v Združenem kraljestvu. To pomeni, da lahko uvedemo tehnične ukrepe za vsak zadevni dizelski motor ŠKODA.

TEHNIČNI RAZLOGI

Za večino zadevnih različic motorjev tehnični ukrep pomeni posodobitev programske opreme, ki vključuje spremembe na podlagi zadnjih ugotovitev nenehnega razvoja zgorevanja dizelskih goriv v zadnjih letih, kot je na primer izboljšan vzorec zgorevanja. Za izvedbo tega ukrepa je potrebno približno pol ure.

Le pri 1,6-litrskih motorjih je potrebno prilagoditi tudi usmernik zračnega toka. Za izvedbo tehničnih ukrepov je potrebna manj kot ena ura.

Pristojni regulativni organi so potrdili, da uporaba tehničnih ukrepov nima škodljivega vpliva na podatke o porabi goriva, vrednosti emisij CO2, moč motorja, največji navor ali emisije hrupa. Poleg intenzivnega dela, opravljenega za potrditev ukrepov v okviru skupine Volkswagen, so organi izvedli tudi obsežne neodvisne teste, v nekaterih primerih s pomočjo zunanjih izvajalcev inženirskih storitev.

Vse zadevne stranke so lahko prepričane, da bodo tehnični ukrepi uspešno izvedeni. Vse vrednosti parametrov, pomembne za homologacijo vozila, ostanejo veljavne. To je bil ključni pogoj za odobritev tehničnih ukrepov s strani regulativnih organov.

V mnogo državah bo vsaka stranka, ki bo v servisnem centru izvedla tehnični ukrep na svojem vozilu, o tem prejela pisno potrdilo.

STOPITE V STIK S ŠKODO

Vsi kupci vozil ŠKODA, za katera je bil odobren tehnični ukrep, so že bili povabljeni k sodelovanju pri izvajanju tehničnega ukrepa.

Če želite nemudoma preveriti, ali je tehnični ukrep potreben tudi za vaše vozilo, uporabite naše orodje za preverjanje VIN, ki je dostopno na naslednji povezavi:

Če orodje za preverjanje VIN potrdi, da je tehnični ukrep potreben tudi za vaše vozilo, vas prosimo, da se obrnete na pooblaščenega partnerja ŠKODA in se čim prej dogovorite za izvedbo.

Izvedba tehničnega ukrepa odvisno od obsega dela zahteva približno trideset minut do ene ure časa in je za vas seveda brezplačna. Iz organizacijskih razlogov, ki izhajajo iz operativnih procesov, lahko celoten postopek traja nekaj dlje. Da bi se izognili morebitnim neprijetnostim, vam bo ŠKODA za čas izvajanja ukrepa po potrebi brezplačno zagotovila ustrezno alternativno mobilnost, prilagojeno vašim potrebam.

Če želite stopiti v stik s ŠKODO, lahko uporabite tudi katero od naslednjih možnosti:

 

Porsche Slovenija d.o.o.
Kontaktni center
Bravničarjeva 5
1000 Ljubljana

E-mail: 

podpora.strankam(kwfat)porsche(kwfdot)si 

Brezplačni telefon za vprašanja povezana s tematiko o dizelskih motorjih

080 8846 

 

 

Zahvaljujemo se vam za potrpljenje in zvestobo naši blagovni znamki.

Za pravilno delovanje in preprostejšo uporabo te strani uporabljamo piškotke.
Sprejmi in nadaljuj