Modeli
Meni

Dizelski motor EA189

o

ALI STE LASTNIK VOZILA ZNAMKE Škoda Z DIZELSKIM MOTORJEM EA189 IN STE PREJELI OBVESTILO?

V tem primeru je vaše vozilo zajeto v servisni ukrep. Ko bo ukrep na voljo, vas bomo o tem obvestili. Od takrat naprej se lahko na pooblaščenem servisu znamke dogovorite za termin izvedbe servisnega ukrepa. Ali je vaše vozilo vključeno v servisni ukrep, lahko preverite tudi na internetnih straneh znamke, kjer lahko dobite dodatne informacije. V primeru dodatnih vprašanj se obrnite na pooblaščenega servisnega partnerja znamke, kontaktni center podjetja PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. (080 8846) ali e-naslov podpora.strankam(kwfat)porsche(kwfdot)si.

Za termin servisnega ukrepa se dogovorite z vašim servisnim partnerjem znamke Škoda.

TEHNIČNI RAZLOGI

Za večino zadevnih različic motorjev tehnični ukrep pomeni posodobitev programske opreme, ki vključuje spremembe na podlagi zadnjih ugotovitev nenehnega razvoja zgorevanja dizelskih goriv v zadnjih letih, kot je na primer izboljšan vzorec zgorevanja. Za izvedbo tega ukrepa je potrebno približno pol ure.

Le pri 1,6-litrskih motorjih je potrebno prilagoditi tudi usmernik zračnega toka. Za izvedbo tehničnih ukrepov je potrebna manj kot ena ura.

INFORMATiVNI VIDEOPOSNETKI

Ko bo servisni ukrep za vaše vozilo na voljo, boste prejeli obvestilo.  Pomembno nam je, da vam povzročamo čim manj neprijetnosti.  V teh videoposnetkih vam želimo pokazati, kateri ukrepi so bili odobreni in kaj se bo zgodilo z vašim vozilom.

Pristojni regulativni organi so potrdili, da uporaba tehničnih ukrepov nima škodljivega vpliva na podatke o porabi goriva, vrednosti emisij CO2, moč motorja, največji navor ali emisije hrupa. Poleg intenzivnega dela, opravljenega za potrditev ukrepov v okviru skupine Volkswagen, so organi izvedli tudi obsežne neodvisne teste, v nekaterih primerih s pomočjo zunanjih izvajalcev inženirskih storitev.

Vse zadevne stranke so lahko prepričane, da bodo tehnični ukrepi uspešno izvedeni. Vse vrednosti parametrov, pomembne za homologacijo vozila, ostanejo veljavne. To je bil ključni pogoj za odobritev tehničnih ukrepov s strani regulativnih organov.

V mnogo državah bo vsaka stranka, ki bo v servisnem centru izvedla tehnični ukrep na svojem vozilu, o tem prejela pisno potrdilo.

ALI MOJE VOZILA SPADA MED ZADEVNA VOZILA?

Želite preveriti, ali vaše vozilo spada med zadevna vozila? Z vnosom številke šasije (VIN) svojega vozila lahko to sami preverite.

Če orodje za preverjanje VIN potrdi, da je tehnični ukrep potreben tudi za vaše vozilo, vas prosimo, da se obrnete na pooblaščenega partnerja Škoda in se čim prej dogovorite za izvedbo.

Izvedba tehničnega ukrepa odvisno od obsega dela zahteva približno trideset minut do ene ure časa in je za vas seveda brezplačna. Iz organizacijskih razlogov, ki izhajajo iz operativnih procesov, lahko celoten postopek traja nekaj dlje. Da bi se izognili morebitnim neprijetnostim, vam bo Škoda za čas izvajanja ukrepa po potrebi brezplačno zagotovila ustrezno alternativno mobilnost, prilagojeno vašim potrebam.

Če želite stopiti v stik s ŠKODO, lahko uporabite tudi katero od naslednjih možnosti:

 

PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.

Kontaktni center
Bravničarjeva 5
1000 Ljubljana

E-mail: 

podpora.strankam(kwfat)porsche(kwfdot)si 

Brezplačni telefon za vprašanja povezana s tematiko o dizelskih motorjih

080 8846 

 

 

Zahvaljujemo se vam za potrpljenje in zvestobo naši blagovni znamki.

Škoda je za stranke, ki imajo po izvedbi servisnega ukrepa težave z določenimi deli motorja in izpušnega sistema, uvedla dodaten ukrep za krepitev zaupanja.