Modeli
Meni
11.05.2023

V družbi najboljših

Začenja se IIHF svetovno prvenstvo v hokeju na ledu. Škoda bo tam. Slovenija tudi.

 

 

Podjetje Škoda Auto je po 30 letih v vlogi glavnega sponzorja (kar je, mimogrede, Guinnessov rekord) še  podaljšalo partnerstvo s svetovnim hokejskim prvenstvom. Že 87. IIHF svetovno prvenstvo elitne divizije se bo v Tampereju na Finskem in v latvijski Rigi odvijalo med 12. in 28. majem 2023, na njem pa se bo za čim boljšo uvrstitev borila tudi Slovenija. Preboj v elitno skupino 16 ekip je slovenski reprezentanci uspel maja lani, ko je svetovno prvenstvo drugega kakovostnega razreda gostila ljubljanska Hala Tivoli.

 

 

Škoda, ki prihaja iz hokejsko ene najbolj zagretih držav na svetu in je glavni sponzor prireditve vse od leta 1993, bo tako v tej vlogi ostala najmanj do leta 2027. Organizatorjem, svetovni hokejski zvezi, zagotavlja 45 vozil, večina jih je električnih ali priključnohibridnih, hkrati pa bo na tokratnem prvenstvu prvič predstavila tudi svojo novo podobo.

 

  

Hokejske tekme brez Škodinih najnovejših modelov, ponosno razstavljenih tik ob ledeni ploskvi, si težko predstavljamo. Gre za najpomembnejši zimsko športni dogodek, ki ga spremlja več kot 1,2 milijarde televizijskih gledalcev v več kot 160 državah sveta.