Modeli
Meni
04.10.2023

Kodiaq Sportline: bogata oprema, značilni črni poudarki in notranji elementi v kovinskem videzu

Kodiaq Sportline je aktualni najvišji model v drugi generaciji Škodinega velikega SUV-ja.

 

 

Bogata serijska oprema vključuje matrične TOP LED-žaromete in električno upravljanje prtljažnika. Zunanjost zaznamujejo številni poudarki v svetleče črni barvi, v kateri se sedaj bohoti tudi D-stebriček. Sprednji in zadnji odbijač ter stranski pragovi so v barvi karoserije, medtem ko so 19-palčna aluminijasta platišča, ki so ekskluzivna za Sportline, izdelana v poliranem antracitnem videzu. V notranjosti pri paketu Design Selection Sportline prevladuje športna črna barva v kombinaciji z notranjimi elementi v kovinskem videzu. Kodiaq Sportline je mogoče naročiti z vsemi pogonskimi sklopi, ki so na voljo v modelski seriji, vključno kot Kodiaq iV s priključnohibridnim pogonom.

 

 

Številni črni detajli, med njimi premierno tudi celotni D-stebriček

Škodini modeli Sportline so običajno opremljeni s številnimi črnimi detajli, ki so njihova razpoznavna lastnost. Druga generacija Kodiaqa pri tem ne odstopa: poleg okvira Škodine mreže hladilnika, ohišij zunanjih ogledal, okenskih okvirov, strešnih letev in zadnjega difuzorja je prvič v svetleče črno barvo odet tudi celotni D-stebriček. To predstavlja vizualno povezavo med zatemnjenimi stranskimi stekli in prav tako zatemnjenim zadnjim steklom (Sunset). Napis Škoda in oznaka modela na pokrovu prtljažnika ter Škodin logotip na pokrovu motornega prostora so prav tako v črni barvi, medtem ko so sprednji in zadnji odbijač ter stranski pragovi v barvi karoserije. Sprednja blatnika nosita oznaki Sportline. 19‑palčna aluminijasta platišča so izdelana v poliranem antracitnem videzu in so ekskluzivna za izvedbo Sportline; opcijsko so na voljo 20‑palčna aluminijasta platišča z matiranimi črnimi aerodinamičnimi pokrovi.

 

Serijski matrični TOP LED-žarometi in električno upravljanje prtljažnika

Bogata serijska oprema Kodiaqa Sportline vključuje matrične TOP LED-žaromete z animiranim pozdravnim učinkom in smerno prilagodljivimi lučmi ter zadnje TOP LED-luči. Poleg pozdravnega učinka omogočajo dinamične smernike in vključujejo rdečo dekorativno letev med zadnjima lučema. Serijsko je tudi električno upravljanje prtljažnika. Izboljšani sistem za dinamično uravnavanje podvozja DCC, ki ima sedaj še širši razpon uravnavanja, je na voljo opcijsko. Različico Sportline je mogoče naročiti z vsemi pogonskimi sklopi, ki so na voljo za drugo generacijo Kodiaqa, vključno kot priključni hibrid Kodiaq iV.

 

 

Specifični paket Design Selection: Sportline

Notranjost aktualnega najvišjega modela druge generacije Škodinega velikega SUV-ja zaznamuje specifični paket Design Selection Sportline. Vključuje športne sedeže z integriranimi vzglavniki ter črno oblazinjenje z mikrotkanino Suedia in sivimi dekorativnimi šivi. Voznikov sedež je serijsko opremljen z električnim nastavljanjem in pomnilniško funkcijo. Kot večina notranjosti je tudi stropna obloga v športni črni barvi. Obloga na armaturni plošči, aplikacije na vratih in sredinski naslon za roke so odeti v črno mikrotkanino Suedia, ki je ekskluzivna za paket Design Selection Sportline. Vizualni kontrast predstavljajo sivi dekorativni šivi v obliki črke X ter dekorativne letve v kovinskem videzu na armaturni plošči in aplikacijah v vratih, kjer jih dopolnjuje obroba v edinstvenem kromiranem videzu. Kodiaq Sportline ima 3-kraki večfunkcijski športni volan s črnimi šivi in prav tako nosi oznako Sportline. Na vstopnih letvah sprednjih vrat je napis Kodiaq. Tako kot pri drugih modelih v seriji tudi v Kodiaqu Sportline 10-palčni virtualni prikazovalnik dopolnjuje serijski prostostoječi 10-palčni zaslon infotainment sistema. Na njem se ob vstopanju v vozilo prikaže pozdravni logotip Sportline. Večji prostostoječi zaslon infotainmenta v velikosti 13 palcev je opcijsko na voljo kot sestavni del paketa Tehnologija 13".