Modeli
Meni

Smernica o varstvu podatkov za Facebook strani za sledilce

Zelo nas veseli, da ste izrazili zanimanje za naše izdelke in našo stran za sledilce. Varstvu zasebnosti med uporabo naše strani za sledilce posvečamo zelo veliko pozornosti. V nadaljevanju vam zato posredujemo informacije o obdelavi osebnih podatkov. To stran za sledilce upravlja podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. se pri uporabi in obdelavi osebnih podatkov strogo drži veljavnih določil glede varstva osebnih podatkov. Podjetju PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. pripada pravica do uporabe osebnih in anonimnih podatkov ob upoštevanju v nadaljevanju opisanih pravic posameznikov v zakonsko dopustnem obsegu.

S to izjavo o varstvu podatkov vas želimo seznaniti o naravi, obsegu in namenu uporabe in obdelave osebnih podatkov. Poleg tega s to izjavo o varstvu podatkov seznanimo posameznike o njihovih pravicah. 

1. Partnerstvo in skupno upravljanje

Za upravljanje te Facebook strani za sledilce uporabljamo storitve in tehnično platformo družbe Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska. V skladu s 26. členom uredbe GDPR sta PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. in Facebook Ireland Ltd. skupna upravljavca.

Ko uporabljate Facebook, se zbirajo vaši osebni podatki, vključno z vašim naslovom IP in podatki, zbranimi s piškotki, shranjenimi v vaši napravi. Več informacij o tem, kako Facebook uporablja vaše osebne podatke, najdete tukaj: https://www.facebook.com/policy.php (Facebookov pravilnik o podatkih)

Družba PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. ne izvaja vseh obdelav osebnih podatkov sama, temveč ob podpori profesionalnih partnerjev, in sicer podjetja Porsche Informatik GmbH s sedežem v Salzburgu, ki deluje po naročilu družbe PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.. Partner, ki je bil skrbno izbran, z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi skrbi, da se obdelava vaših podatkov izvaja v skladu z določbami o varstvu podatkov in je zagotovljena zaščita vaših pravic. Partner posredovanih osebnih podatkov ne sme uporabljati za lastne ali reklamne namene ali jih posredovati tretjim osebam.

Poleg tega tudi podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. podatkov ne posreduje tretjim osebam, npr. podjetjem, ki se ukvarjajo z zbiranjem naslovov, ali podjetjem, ki izvajajo direktno oglaševanje. 

2. Uporaba s strani mladoletnih oseb

Treba je opozoriti, da lahko vse obdelave osebnih podatkov uporabljajo izključno osebe, ki so dopolnile 14 let. Sodelovanje v različnih dejavnostih (nagradne igre, prijave na prireditve ipd.) na Facebookovi strani in s tem povezana obdelava podatkov uporabnikom pod to starostno mejo nista dovoljeni brez odobritve staršev/skrbnikov. Če bi kljub temu prišlo do takšne obdelave podatkov, jo bomo ustavili takoj, ko izvemo zanjo.

3. Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Podatki, ki jih posredujete vi

Osebne podatke obdelujemo samo v skladu z veljavnimi določili glede varstva podatkov. Če komunicirate z nami, ko ste prijavljeni s svojim Facebook profilom, ste seznanjeni, da bodo podatki, ki jih posredujete, obdelani za namen, opisan spodaj.

4. Obdelava podatkov, za katero ni potrebna privolitev

Interakcija na Facebooku

 • Poizvedbe: Če z nami vzpostavite interakcijo na Facebooku z všečkanjem ali deljenjem naše strani za sledilce ali prispevkov na tej strani za sledilce (gumb »Všeč mi je«), objavljanjem lastnih prispevkov na naši strani za sledilce ali poslanim sporočilom, obdelujemo vaše osebne podatke iz kategorije kontaktnih in identifikacijskih podatkov*, da bi lahko odgovorili na vaše poizvedbe.
 • Namen: Odgovor na vašo poizvedbo.
 • Utemeljitev: zakoniti interes za obdelavo in zanesljiv odziv na vaše individualne poizvedbe.
 • Čas hrambe: 1 leto

*Posamezna podatkovna polja: besedilo poizvedbe, naziv, ime, priimek, kontaktna oblika

5. Obdelava podatkov za statistične analize

Od Facebooka prejemamo anonimizirane podatke za statistično analizo naše strani za sledilce. Ti podatki zagotavljajo informacije o uporabi naše strani in demografskih značilnostih uporabnikov ter nam pomagajo izboljšati našo stran in njeno vsebino.

Ti podatki niso osebni podatki in na njihovi podlagi ni mogoče sklepati o posameznih uporabnikih.

6. Prenos podatkov v tretje države

Podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o. in njegovi partnerji podatkov ne prenašajo v tretje države. Podrobnejše informacije o prenosu podatkov s strani Facebooka najdete v Facebookovem pravilniku o podatkih: https://www.facebook.com/policy.php.

7. Piškotki in vtičniki za družbena omrežja

Možno je, da Facebook kot upravljavec spletne strani uporablja piškotke in/ali vtičnike za družbena omrežja. Več informacij najdete v Facebookovem pravilniku o piškotkih: https://www.facebook.com/policies/cookies/

8. Pravice posameznikov

Ker vaše osebne podatke upravlja Facebook, se lahko kot posameznik v zvezi z izvajanjem svojih pravic obrnete na Facebook.

V zvezi z obdelavo podatkov lahko uveljavljate naslednje pravice, ki vam pripadajo:

 • Pravica do informiranosti Zahtevate lahko potrdilo o tem, ali in v kakšnem obsegu se obdelujejo vaši osebni podatki.
 • Pravica do popravka Zahtevate lahko popravek ali dopolnitev svojih nepravilnih ali nepopolnih podatkov, ki jih obdelujemo.
 • Pravica do izbrisa Izbris svojih osebnih podatkov lahko zahtevate, če je namen, za katerega so bili pridobljeni, opuščen, če je prišlo do nezakonite obdelave, če obdelava nesorazmerno posega v vaše zakonite interese zaščite osebnih podatkov ali če je bila za obdelavo podatkov potrebna privolitev, ki ste jo preklicali. Pri tem je treba upoštevati, da lahko obstajajo razlogi, zaradi katerih takojšen izbris vaših osebnih podatkov ni možen, npr. zakonsko določene obveznosti hrambe podatkov, tekoči postopki, uveljavljanje, izvajanje ali obramba pravnih zahtevkov itd.
 • Pravica do omejitve obdelave Omejitev obdelave svojih podatkov lahko zahtevate, če:
  • dvomite v pravilnost svojih podatkov, in sicer za čas, v katerem lahko upravljavec preveri pravilnost podatkov;
  • je obdelava vaših podatkov nezakonita, vendar ne želite izbrisa in namesto tega zahtevate omejitev uporabe podatkov;
  • podatki za predviden namen niso več potrebni, vi pa jih še vedno potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; ali
  • ste vložili ugovor proti obdelavi podatkov.
 • Pravica do prenosljivosti podatkov Zahtevate lahko, da se vam vaši podatki posredujejo v strukturirani, splošno razširjeni in strojno čitljivi obliki, če se ti podatki obdelujejo na podlagi vaše privolitve ali za namene izvrševanja pogodbe ter obdelava poteka z avtomatiziranimi sredstvi.
 • Pravica do ugovora Če se vaši podatki obdelujejo za opravljanje nalog, ki so v javnem interesu, za izvrševanje javne oblasti ali na podlagi nujnosti zaščite zakonitih interesov, lahko vložite ugovor proti takšni obdelavi podatkov, če obstajajo prevladujoči interesi za zaščito vaših podatkov. Pošiljanje oglasov lahko kadar koli prekličete brez navedbe razlogov.
 • Pravica do pritožbe Uveljavljate lahko svojo pravico do pritožbe, tako da pritožbo vložite pri slovenskem organu za varstvo podatkov ali evropskem nadzornem organu. Če menite, da pri obdelavi vaših podatkov nismo upoštevali slovenske ali evropske zakonodaje o varstvu podatkov in smo s tem kršili vaše pravice, vas prosimo, da se obrnete na nas prek Facebooka ali e-poštnega naslova dpo.pslo(kwfat)porsche(kwfdot)si, da lahko razjasnimo morebitna vprašanja.
 • Pravica do preklica Vse svoje privolitve lahko kadarkoli in neodvisno drugo od druge prekličete. S preklicem se vaši osebni podatki od tistega trenutka dalje ne obdelujejo več v namene, ki so opredeljeni v privolitvi, in tako ni več mogoče uveljavljati ustreznih pravic, ugodnosti ipd.

Če ne želite, da podjetje PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.še naprej obdeluje vaše podatke, lahko kadar koli na naši strani za sledilce izberete možnost »Ta stran mi ni všeč«. S tem vaš profil več ne bo povezan z našo stranjo za sledilce. Naših objav tako ne boste več videli in povezave stranjo ne bo več.

9. Spremembe izjave o varstvu osebnih podatkov

Ta izjava o varstvu osebnih podatkov je bila nazadnje posodobljena 25. novembra 2019. Bistvene spremembe izjave o varstvu podatkov kot prispevek objavimo na začetni strani naše Facebook strani za sledilce za obdobje 30 dni. Z nadaljevanjem uporabe naše Facebook strani za sledilce se strinjate z morebitnimi spremembami. 

10. Kontaktni podatki

PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.

Bravničarjeva ulica 5

1000 Ljubljana

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov podjetja PORSCHE SLOVENIJA, d.o.o.

dr. Slavko Ažman
dpo.pslo(kwfat)porsche(kwfdot)si

Facebook:

Facebook Ireland Ltd.
4 Grand Canal Square
Grand Canal Harbour
Dublin 2 Irska