Modeli
Meni

Škoda Scala varnostni asistenčni sistemi

Front Assist s prediktivno zaščito pešcev

Front Assist je sistem za opozarjanje pred trčenjem. Ob neizogibnem trčenju aktivira zavore, da zmanjša posledice nesreče. Prav tako izvede nujno zaustavitev vozila v primeru, da poskuša pešec nevarno prekrižati pot avtomobilu.

Škoda Scala varnostni asistenčni sistemi

Side Assist

Sistem Side Assist zahvaljujoč dvema radarjema na zadku avtomobila zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali se nahajajo v mrtvem kotu. Voznika o tem obvesti z LED signalom na notranji strani ohišja stranskih ogledal. Side Assist lahko zazna vozila, oddaljena do 70 metrov, s čimer voznika učinkovito opozarja na nevarne situacije na avtocestah in hitrih cestah.

Škoda Scala varnostni asistenčni sistemi

Crew Protect Assist

Ta funkcija usklajuje delovanje vgrajenih sistemov s ciljem zmanjšanja posledic nesreče. Sistem prednapne sprednje varnostne pasove v primeru neizogibnega trčenja ali nestabilnih voznih razmer, na primer pri hudem pre- ali podkrmarjenju, in se tudi poveže s sistemom za nadzor stabilnosti (ESC), da skoraj popolnoma zapre okna in objektom prepreči vstop v vozilo.

Škoda Scala varnostni asistenčni sistemi

Večnaletna zavora

Če je bila Scala udeležena v nesreči in so se sprožile zračne blazine, bi se lahko še naprej premikala in pri tem povzročila še eno nesrečo. Toda večnaletna zavora vozilo zaustavi in prepreči nadaljnje trke.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran