Modeli
Meni

Škoda Kamiq Monte Carlo enostavno parkiranje

Sistem za pomoč pri parkiranju

Sistem za pomoč pri parkiranju (Park Assist) polsamodejno usmerja avto v pravokotna parkirna mesta ter v in iz vzporednih parkirnih mest. Sistem vam pomaga tako, da samodejno izvaja optimalne premike volana za parkiranje znotraj označenih linij. Vi le pospešujete in zavirate. Park Assist lahko tudi dokonča parkirni manever, ki ste ga že začeli izvajati.

Škoda Kamiq Monte Carlo enostavno parkiranje

Sistem za nadzor razdalje pri parkiranju z manevrirnim asistentom

Sistem za nadzor razdalje pri parkiranju opozarja na potencialno nevarnost trčenja z oviro med parkiranjem, pri tem pa uporablja podatke iz senzorjev, voznih parametrov in kota volana. Da bi se izognili situacijam, ko pri parkiranju kljub opozorilom o razdalji ne zavrete pravočasno, ima Kamiq vgrajeno funkcijo Manoeuvre Assist, manevrirnega asistenta, ki v takem primeru ustavi avto, da prepreči trčenje.

Škoda Kamiq Monte Carlo enostavno parkiranje

Opozorilo na promet zadaj

Pri vzvratni vožnji iz parkirnih prostorov sistem Rear Traffic Alert prepozna vozila, ki se približujejo s strani. Akustični signal opozori na morebitno trčenje. "Kritična stran" se na zaslonu infozabavnega sistema najprej prikaže v rumeni, nato pa še v rdeči barvi. Če je potrebno, se samodejno aktivirajo zavore.

Škoda Kamiq Monte Carlo enostavno parkiranje

Vzvratna kamera

Ko je izbrana vzvratna prestava, se aktivira kamera v zadnjem delu vozila, slika pa se prikaže na zaslonu infozabavnega sistema. Sistem prikaže prostor za vozilom in označi linijo vožnje, ki temelji na širini vozila.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran