Modeli
Meni

Tehnične specifikacije modela

Škoda Kamiq

Dimenzije

Varnost

Varnost brez kompromisov

Škoda Kamiq je zasnovan za varnost brez kompromisov. Poleg že opisanih varnostnih sistemov so bodisi kot standard bodisi kot opcija na voljo naslednje funkcije: 

 

  • Isofix in Top Tether za pritrditev otroškega sedeža na zunanjih sedežih druge vrste. Isofix je na voljo tudi za sovoznikov sedež. 

 

  • Za razliko od tempomata, ki vzdržuje nastavljeno hitrost, omejevalnik hitrosti vozniku omogoča vožnjo pri katerikoli hitrosti do predhodno določene vrednosti, ne pa tudi preko nje.

 

  • ABS preprečuje blokiranje koles med zaviranjem v sili ali pri zaviranju na spolzkih površinah. Sistem HBA za pomoč pri zaviranju poveča zavorni tlak v situacijah, ko je nujno zaviranje v sili. To lahko privede do pomembnega zmanjšanja zavorne poti. EBD samodejno optimizira zavorni tlak in skupno zavorno ravnotežje ter preprečuje prekomerno zaviranje zadnjih koles. 

 

  • Sistem MSR odpravlja blokiranje pogonskih koles, do katerega lahko pride, ko voznik zmanjša hitrost na gladki površini. 

 

  • ASR zagotavlja gladek zagon in pospeševanje brez zdrsavanja koles na spolzkih površinah. Sistem EDL pomaga pri pospeševanju ali vožnji navkreber z nizkim oprijemom pod enim od gnanih koles. 

 

  • TSA deluje, ko je vozilo opremljeno z originalno vlečno napravo z lastno krmilno enoto. Sistem deluje na načelu zaviranja enega ali več koles in istočasno zmanjšanja navora motorja po potrebi. Sistem TSA posreduje in pomaga stabilizirati avto s priklopnikom.

 

  • Sistem XDS+ pomaga vozniku med ostrimi zavoji in zagotavlja, da se vozilo med dinamičnim zavijanjemobnaša nevtralno. Krmilna elektronika v bistvu simulira prisotnost samozapiralnega diferenciala za izboljšanje oprijema in vozne dinamike med zavoji. Posledično bo vozilo zavijalo varneje in bolj naravno.

 

  • Sistem TPM+ za spremljanje tlaka v pnevmatikah voznika ves čas obvešča o tlaku v pnevmatikah.

 

  • Opcijski sistem Hill-Hold Control vozniku pomaga varno speljati navkreber. Sistem se aktivira na vzponih s petimi ali več stopinjami in zagotavlja enostavno in varno speljevanje brez uporabe ročne zavore. 

 

  • Utripajoče zavorne luči zmanjšujejo tveganje za trčenje od zadaj, še posebej pri približevanju koloni na avtocesti ali ob nenadnem zaviranju pred nepričakovano oviro.

Vožnja in krmiljenje

Športni nadzor podvozja s sistemom Driving Mode Select

Za maksimalni užitek v vožnji lahko Kamiq opremite s športnim nadzorom podvozja, ki vključuje sistem za izbiro voznega načina Driving Mode Select.

Športni nadzor podvozja (Sport Chassis Control), sistem nastavljivih blažilnikov, je namenjen strankam, ki si želijo športnih blažilnikov za izboljšanje voznih lastnosti pri dinamični vožnji v določenih situacijah. Športni nadzor podvozja vedno vključuje Driving Mode Select, ki vam omogoča izbiro športnega načina podvozja.

Način Normal je zasnovan za vsakodnevno vožnjo, vožnjo po slabih cestah in za dolge poti. Način Sport pa prilagodi vzmetenje tako, da blažilniki čim bolj ohranjajo stik s cesto. Trše vzmetenje izboljša odzivnost Kamiqa pri dinamični vožnji, še posebej na dobrih cestnih površinah.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran