Modeli
Meni

Škoda Octavia 4X4

Vse več strank se pri izbiri modela Octavia, enega najbolj raznolikih in priljubljenih pri znamki Škoda, odloča tudi za inteligentni štirikolesni pogon, zaradi katerega je njegova vsestranska uporabnost še večja. Octavia omogoča številne možnosti izbire in kombinacije karoserijskih različic, motorjev, menjalnikov in opreme. Inteligenten 4x4 pogon z elektronsko nadzorovano večploščno sklopko je na voljo tako v kombinaciji z dizelskim motorjem ter z ročnim ali s samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. 

Zadnja generacija večploščne sklopke zagotavlja optimalen prenos navora v modelu Octavia 4x4. Štirikolesno gnani modeli uporabljajo večvodilno zadnjo premo z nihajnimi rokami ter s tremi prečnimi vodili po kolesu, hkrati je na vsaki osi še torzijski stabilizator, ki skrbi za odlično vodljivost, obenem pa takšna rešitev zagotavlja, da je model med vožnjo dovolj udoben. Največja dovoljena teža priklopnika za modele s štirikolesnim pogonom znaša 2.000 kg (za model 2.0 TDI).

Škoda Octavia Scout, ki navdušuje s svojim terenskim videzom in številnimi funkcionalnimi elementi, je na voljo samo s 4x4 pogonom, zahvaljujoč načinu Off-Road pa se na terenu obnese odlično.

Octavia RS pa je v kombinaciji z inteligentnim štirikolesnim pogonom na voljo z 2-litrskim turbodizelskim motorjem (135 kW). Od 0 do 100 km/h doseže 0,3 sekunde hitreje kot različica s prednjim pogonom. Na voljo je kot limuzina in kot Combi. 

 

Preverite aktualna vozila Škoda Octavia 4x4 in Octavia Combi 4x4 na povezavah spodaj!

Ste vi "običajen" voznik? Je Octavia Combi RS 4x4 "navaden" avto? Kaj sploh je običajno?

Odgovorite si s pomočjo našega videa!