Modeli
Meni

Karoq Spoznajte njegovo zgodbo!

o

Škoda Karoq - Avtomobil s puščico

Škoda Karoq je popolnoma nov kompakten SUV. Njegovo ime izhaja iz jezika avtohtonega prebivalstva otoka ob južni obali Aljaske. Je kombinacija besede 'KAA'RAQ' (avtomobil) in 'RUQ' (puščica). Kako pa smo do imena sploh prišli? Preberite celotno zgodbo, vabimo pa vas tudi k ogledu spodnjega videa!

Oglejte si posnetek svetovne premiere Karoqa v Stockholmu

Škoda Karoq – Športni terenec z značajem

Emocionalen in dinamičen dizajn s številnimi kristalastimi elementi uteleša nov oblikovalski jezik znamke Škoda v SUV razredu. V spodnji galeriji in videu spoznajte njegove ključne značilnosti!

Osupljiv tridimenzionalen sprednji del s svojimi potezami simbolizira zaščito in moč. Prav posebej so za sprednji del vozila značilni geometrično oblikovani žarometi z natančnimi linijami.

Dolga medosna razdalja je ob pogledu s strani očitna in kaže na velikodušno odmerjeno notranjost.

Pogled od strani izdaja kratke previse spredaj in zadaj, padajočo strešno linijo poudarjata tudi oblika D stebrička in strmo padajoča prtljažna vrata avtomobila.

Z LED tehnologijo na zadku so opremljene tako zadnje kot tudi zavorne luči in meglenke.

Kristalasta oblika žarometov v polni LED tehniki in osem svetlobnih linij, ki so kot "trepalnice", ustvarjajo unikaten svetlobni vzorec.

Novi kompaktni SUV znamke Škoda je serijsko opremljen z električno parkirno zavoro. Štirikolesni pogon in 7-stopenjski DSG menjalnik sta opcijska.

Infotainment sistemi ponujajo vrhunske funkcije in vmesnike ter so opremljeni z zasloni na dotik.

Škoda Karoq - Zakrita zunanjost, skrivnosti razkrite

Kot prava Škoda ponuja Škoda Karoq izjemno prostornost v notranjosti in v prtljažniku, nove vozniške asistenčne sisteme, žaromete v polni LED tehniki in - prvič pri znamki Škoda - aktivno instrumentno ploščo. Oglejte si posnetek vožnje še maskiranega vozila ter foto galerijo tega modela v "maskirni" barvi, s čemer smo že pred svetovno premiero razkrili njegove ključne adute. 

Dimenzije

Kompaktni SUV meri v dolžino 4,382 mm, v širino 1,841 mm in v višino 1,605 mm. Dolga medosna razdalja, ki znaša 2,638 mm (2,630 pri različici s 4x4 pogonom), omogoča modelu Karoq udobno lego na cestišču. Prostora za kolena je 68 mm.

VarioFlex

V kombinaciji z opcijskim sistemom zadnjih sedežev VarioFlex je prtljažni prostor prilagodljiv in lahko meri med 479 in 588 litrov. Sedeže je mogoče tudi popolnoma odstraniti - tako se ta SUV spremeni v dostavno vozilo, ki lahko prepelje 1,810 litrov prtljage.

Asistenčni sistemi

Novi sistemi vključujejo parkirnega asistenta, asistenta za ohranjanje vozila v voznem pasu in asistenta za vožnjo v gneči. Sistem za zaznavanje vozil v mrtvem kotu, Front Assist z zaščito pešcev in Emergency Assist pomagajo k večji varnosti.

Digitalna instrumentna plošča

Digitalna instrumentna plošča, ki jo je mogoče prilagoditi po željah voznika, je pri znamki Škoda na voljo prvič.

LED luči

Žarometi v polni LED tehniki so pri tem modelu na voljo opcijsko. Ambientalna svetloba v LED tehniki v okrasnih oblogah vrat in armaturne plošče ustvarja prijetno vzdušje.

Povezljivost

Najboljša Sistema Columbus in Amundsen imata tudi dostopno točko WLAN. Na voljo je opcijski LTE modul. Nove mobilne spletne storitve Škoda Connect so seveda kompatibilne. Sistem SmartLink+ je združljiv z Apple CarPlay in Android Auto.

Motorji

Dva bencinska in dva dizelska motorja sta povsem nova v ponudbi. Prostornina motorjev znaša 1.0, 1.5, 1,6 in 2.0 litra; razpon moči znaša od 85 kW (115 KM) pa do 140 kW (190 KM). Nov 1,5 litrski TSI motor ima tudi novo funkcijo odklopa valjev.

4x4

Dvolitrski TSI motor s 140 kW (190 KM) je serijsko opremljen s 4x4 pogonom in 7-stopenjskim DSG menjalnikom. Vozni program Off Road v sodelovanju s štirikolesnim pogonom izboljša lastnosti na terenski podlagi. Izbor voznih profilov z načini Normal, Sport, Eco, Individual in Snow (4x4) je na voljo za doplačilo.