Modeli
Meni

VSAKODNEVNA VOŽNJA V ŠTEVILKAH, KI SI JIH LAHKO PREDSTAVLJATE

o

Za koliko kilometrov se vam bo napolnila baterija v pol ure in za koliko v dveh? V kolikšnem času bo polna na različnih tipih polnilnic? Kako vpliva na doseg, če se vozite sami ali z družino, če je zima ali pomlad? Koliko vas stane polnjenje za 100 kilometrov vožnje pri različnih ponudnikih? In seveda, koliko bi prihranili pri gorivu, če bi namesto svojega trenutnega vozila uporabljali Enyaq iV? Pripravili smo vam odgovore!

Kako hitro lahko napolnite Enyaq 𝗶V?

Preverite s pomočjo spletne strani, do katere dostopate na povezavi spodaj. Tam s pomočjo drsnika zgoraj levo izberite model, ki vas zanima. S pomočjo drsnika zgoraj desno pa izberite stopnjo napolnjenosti baterije (100 % ali 80 %). Spodaj se vam bodo izpisali časi polnjenja do te stopnje napolnjenosti na različnih vrstah polnilnic.

Kako daleč lahko peljete s povsem polno baterijo modela Enyaq 𝗶V 80?

To je odvisno od nekaterih ključnih dejavnikov, denimo vremena, načina vožnje, števila potnikov, temperature v vozilu in količine tovora. S pomočjo orodja na povezavi spodaj lahko preverite, kako se v odvisnosti od vaših izbranih parametrov spreminja doseg. Najprej pa zgoraj levo izberite CALCULATE DISTANCE. Nekaj primerov (temperatura v vozilu je v vseh primerih 21 stopinj Celzija): 

 

POLETJE
571 km - mestna vožnja v ekološkem načinu, v vozilu je samo voznik
483 km - vožnja po regionalnih cestah v športnem načinu z vso družino v vozilu
371 km - avtocestna vožnja polno obremenjenega avtomobila v običajnem načinu vožnje

 

POMLAD/JESEN
558 km - mestna vožnja v ekološkem načinu, v vozilu je samo voznik
472 km - vožnja po regionalnih cestah v športnem načinu z vso družino v vozilu
363 km - avtocestna vožnja polno obremenjenega avtomobila v običajnem načinu vožnje

 

ZIMA
406 km - mestna vožnja v ekološkem načinu, v vozilu je samo voznik
344 km - vožnja po regionalnih cestah v športnem načinu z vso družino v vozilu
264 km - avtocestna vožnja polno obremenjenega avtomobila v običajnem načinu vožnje 

 

Koliko lahko prihranite?

 

Koliko pravzaprav letno prihranite z električnim avtomobilom denimo pri vožnji iz Maribora v službo v Ljubljano in nazaj (256 km) v 235 delovnih dneh na leto? Če polnite svoj Enyaq iV 80 na domači polnilnici, se vam bo račun za elektriko mesečno povečal za 80 evrov. Torej znaša letni strošek 960 evrov. Če bi se v teh 235 delovnih dneh na leto v Ljubljano in nazaj vozili s primerljivim dizelskim SUV-om, bi strošek za dizelsko gorivo letno znašal 5730 evrov.  Kar se tiče energije za vožnjo, znaša torej v petih letih prihranek z modelom Škoda Enyaq iV 80 občutno več kot 20 000 evrov, tudi če avtomobil občasno napolnite na hitrih javnih polnilnicah. 

S pomočjo orodja na strani na povezavi spodaj lahko sami izračunate, koliko prihranite pri gorivu, če vozite električni Enyaq iV 80. Vnesti morate le vaše število letno prevoženih kilometrov in porabo vašega avtomobila, ki bi ga radi primerjali z modelom Enyaq iV. Takoj boste videli, kolikšen bi bil vaš prihranek na letni ravni.