Modeli
Meni

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

FRONT ASSIST

Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje in preprečevanje trka. Z radarskimi senzorji spremlja stanje pred vozilom, in če se trku ni mogoče ogniti, sproži zaviranje, da tako zmanjša posledice nesreče.

Sistem lahko avto samodejno ustavi tudi takrat, ko obstaja nevarnost trka z nasproti vozečim vozilom, medtem ko zavijate ali nameravate zaviti levo, na primer v križišču.

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

PREDICTIVE CRUISE CONTROL

Predvidljivi tempomat razširja funkcije prilagodljivega tempomata. Poleg sledenja prometu pred vozilom lahko obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča pravočasno prilagoditev hitrosti, na primer takrat, ko se avto približuje ovinku, krožišču ali križišču, ali zaradi omejitve hitrosti.

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

SIDE ASSIST/BLIND SPOT DETECT

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila ta sistem zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu avtomobila. O tem je voznik obveščen z LED-signalom na notranji strani ohišij zunanjih ogledal. Druga značilnost tega sistema je opozarjanje na bočni promet od zadaj (Rear Traffic Alert), ki prepozna vozila, ki se med vzvratno vožnjo približujejo s strani. Najnovejši dodan sistem je t.i. opozarjanje ob izstopu iz avtomobila (Exit Warning system), ki opozarja, da bi pri izstopu iz parkiranega avtomobila lahko prišlo do trčenja.

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

Pomoč pri vožnji v zastojih (TRAFFIC JAM ASSIST)

Ta asistenčni sistem olajša vožnjo avtomobila v zastojih. Pri zagonu, zaviranju in obračanju avtomobila se namreč opira na podatke sistema predvidljivega tempomata in  sistema za zadrževanje vozila v voznem pasu (Adaptive Lane Assist) ter lahko tako posnema gibanje okoliških vozil v zastoju.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran