Modeli
Meni

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

Asistenca Front Assist

Asistenca Front Assist je varnostni sistem za opozarjanje in preprečevanje trka. Z radarskimi senzorji spremlja stanje pred vozilom, in če se trku ni mogoče ogniti, sproži zaviranje, da tako zmanjša posledice nesreče.

Izvede tudi zaustavitev v sili, če pešec poskuša prečkati pot avtomobilu.

Oglejte si video

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

Predvidljivi tempomat

Predvidljivi tempomat razširja funkcije prilagodljivega tempomata. Poleg sledenja prometu pred vozilom lahko obdeluje tudi prepoznane prometne znake in omejitve hitrosti, shranjene v navigacijskem sistemu. To mu omogoča pravočasno prilagoditev hitrosti, na primer takrat, ko se avto približuje ovinku, krožišču ali križišču, ali zaradi omejitve hitrosti.

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

Asistenca Side Assist

Zahvaljujoč dvema radarskima senzorjema na zadnjem delu avtomobila ta sistem zazna vozila, ki se približujejo od zadaj ali so v mrtvem kotu avtomobila. O tem je voznik obveščen z LED-signalom na notranji strani ohišij zunanjih ogledal. Najnovejši dodan sistem je t.i. opozarjanje ob izstopu iz avtomobila (Exit Warning system), ki opozarja, da bi pri izstopu iz parkiranega avtomobila lahko prišlo do trčenja.

Vozniški asistenčni sistemi: Mesto

Pomoč pri vožnji v zastojih (Traffic Jam Assist)

Ta asistenčni sistem olajša vožnjo avtomobila v zastojih. Pri zagonu, zaviranju in obračanju avtomobila se namreč opira na podatke sistema predvidljivega tempomata in  sistema za zadrževanje vozila v voznem pasu (Adaptive Lane Assist) ter lahko tako posnema gibanje okoliških vozil v zastoju.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran