Modeli
Meni

Vozniški asistenčni sistemi: Avtocesta

Prilgodljiv sistem zadrževanja v voznem pasu (Adaptive Lane Assist)

Lane Assist lahko ugotovi, kdaj nenamerno zaidete s svojega voznega pasu. Ta sistem deluje skupaj s kamero za prepoznavanje oznak voznega pasu na cesti, vključno z rumenimi črtami med cestnimi deli, stožci in drugimi obcestnimi ali pasovnimi mejami. Izboljšana različica "Adaptive" (prilagodljiva) je na voljo samo kot del sistema za pomoč pri vožnji in pomeni, da sistem zadržuje vozilo na izbrani liniji znotraj voznega pasu in tako avtomobil ne vijuga med oznakami.

Vozniški asistenčni sistemi: Avtocesta

Prepoznava prometnih znakov (Traffic Sign Recognition)

Sistem obdeluje in prepoznava znake za omejitev hitrosti, znake za prepoved prehitevanja, znake za prepoved vstopa v enosmerno ulico in morebitna dodatna navodila ter s tem povezane znake za konec omejitev. Prikazani so kot piktogrami na instrumentni plošči in/ali zaslonu infotainment sistema.

Vozniški asistenčni sistemi: Avtocesta

Sistem za zaznavo utrujenosti voznika (Driver Alert)

Ta sistem opozarja voznika na utrujenost med vožnjo in s tem zmanjšuje tveganje za nevarne situacije, ki bi lahko nastale zaradi utrujenosti. S spremljanjem vedenja voznika sistem oceni stopnjo  njegove utrujenosti in po potrebi opozori na počitek in premor.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran