Modeli
Meni

Vozniški asistenčni sistemi: Parkiranje

Parkirni pomočnik (Park Assist)

Park Assist polavtomatsko vodi avto v prečne parkirne prostore ter v in iz vzporednih parkirnih mest. Sistem vozniku pomaga s samodejnim izvajanjem optimalnih premikov volana za parkiranje znotraj črt, ki označujejo parkirno mesto oz. boks. Voznik mora le pospeševati in zavirati. Park Assist lahko dokonča tudi parkirni manever, ki se je že začel.

Vozniški asistenčni sistemi: Parkiranje

Asistenca za parkiranje in manevriranje (Park Distance Control And Manoeuvre Assist)

Park Distance Control vozniku pomaga pri parkiranju, tako da ga opozori na potencialno nevarnost trka z ovirami. Asistent za manevriranje zazna ovire pred in za vozilom in lahko tudi aktivira zavore, da prepreči trčenje.

Vozniški asistenčni sistemi: Parkiranje

Nadzor okolice (Area View)

Širokokotne kamere za nadzor okolice Area View, ki jih je mogoče najti spredaj in zadaj v vozilu, pa tudi v ohišjih bočnih ogledal, so ekskluzivna lastnost modelov Škoda Kodiaq, Superb iV, modela Octavia in novega modela Enyaq iV. Na osrednjem zaslonu prikažejo več pogledov na neposredno okolico, vključno z navideznim pogledom od zgoraj navzdol in 180-stopinjskim pogledom od spredaj in zadaj. Kamere za nadzor okolice so najbolj uporabne na ozkih voziščih in na parkirnih mestih.

Vozniški asistenčni sistemi: Parkiranje

Pomočnik za vleko prikolice (Trailer Assist)

Funkcija pomoči pri vleki priklopnika pomaga pri preprečevanju neprijetnih napak pri vzvratni vožnji v kampu ali pred radovednimi sosedi, ki spremljajo manveriranje. Voznik s pomočjo obračalnega stikala bočnih ogledal nastavi kot, ki bi ga rad uporabil za vzvratno vožnjo ali parkiranje. Za usmerjanje priklopnika potem služi slika na avtomobilskem zaslonu, ki prikazuje kot obračanja in smer vožnje priklopnika. Nato mora voznik le nežno pospeševati - sistem naredi ostalo in samodejno krmili avto in prikolico v izbrani smeri.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran