Modeli
Meni

Vozniški asistenčni sistemi: Nujni primeri

Pomoč v sili (Emergency Assist)

Sistem pomoči v sili posreduje v primeru, da postane voznik nesposoben za vožnjo. Če sistem določen čas ne zazna premikanja volana ali druge voznikove dejavnosti, se oglasi opozorilni signal. Če voznik ne reagira, sistem sproži kratek sunek z volanom. Če voznik še vedno ne reagira, se vozilo samodejno ustavi, medtem ko se varnostne utripalke samodejno vklopijo.

Vozniški asistenčni sistemi: Nujni primeri

Pomoč za zaščito potnikov (Crew Protect Assist)

Ta sistem usklajuje dejavnosti vseh vgrajenih sistemov za zmanjšanje posledic izrednih prometnih situacij. Sistem prednapne prednje varnostne pasove v primeru nestabilnih voznih razmer, kot je prekomerno pre- ali podkrmiljenje, poleg tega pa glede na podatke sistema ESC skoraj v celoti zapre stranska in strešno okno, da prepreči morebiten vdor tujkov v vozilo.

Vozniški asistenčni sistemi: Nujni primeri

Večnaletna zavora (Multi-Collision Brake)

Če je vozilo udeleženo v nesreči in se aktivirajo zračne blazine, se lahko še vedno premika in povzroči še eno nesrečo. Na tem mestu vstopi večnaletna zavora in vozilo ustavi, da prepreči trčenje več vozil. Sistem ESC vključuje tudi večnaletno zavoro, torej varnostno funkcijo, ki po trku aktivira zavorni sistem, da prepreči nadaljnje poškodbe.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran