Modeli
Meni

Napredni sistemi osvetlitve

Matrični žarometi

Vidnost vozila ima osrednjo vlogo pri varnosti cestnega prometa. Inovativni sistemi razsvetljave zagotavljajo najboljši možen način razumevanja pojma "videti in biti viden" pri modelih Škoda.

Napredni sistemi osvetlitve

LED žarometi

Z uporabo kamere v vzvratnem ogledalu, ki zaznava vire svetlobe iz prihajajočih vozil, matrična funkcija polnih LED žarometov v realnem času zasenči svetlobni snop dolgih žarometov okoli prihajajočih vozil s posamično preklopnimi LED čipi v vsakem žarometu. Rezultat tega je popolnoma osvetljena cesta naprej in večja varnost.

Napredni sistemi osvetlitve

LED zadnje luči

Tehnologija LED ima pomembno vlogo tudi pri zadnjih lučeh in je na voljo med serijsko ali dodatno opremo v vseh modelih Škoda, razen v modelu CITIGOe iV. Ključne prednosti LED osvetlitve vključujejo energetsko učinkovitost in predvsem hitro vklapljanje, kar je še posebej pomembno pri zavornih lučeh - voznik zadaj ima tako več časa, da se odzove. Drugi pozitivni vidiki vključujejo dolgo življenjsko dobo in odpornost na vibracije.

Napredni sistemi osvetlitve

Dinamični smerniki

Izbrani modeli ponujajo kombinacijo polnih LED žarometov in zadnjih luči z dinamičnimi smerniki, ki se postopoma vklapljajo - od sredine do roba. Glavna prednost je v tem, da bodo drugi udeleženci v prometu lažje uvideli voznikove namene, kar seveda pomeni večjo varnost. Prav tako je to impresivna oblikovna značilnost. Dinamični zadnji smerniki so na voljo v skoraj vseh modelih, medtem ko so dinamični sprednji smerniki omejeni na model Kamiq.

Napredni sistemi osvetlitve

Prilagodljivi sprednji žarometi (Adaptive Frontlight System - AFS)

Prilagodljivi sprednji žarometi AFS so sestavni del sistemov varnostne osvetlitve. AFS nadzira jakost in geometrijo žarometov kratkega svtlobnega snopa. Osvetlitev se samodejno prilagaja različnim voznim razmeram (mestni promet, podeželske ceste, avtoceste in terenska vožnja predvsem glede na hitrost vozila), načinom vožnje in vremenu. Posledično ponuja optimalno osvetlitev ceste in s tem seveda višjo raven varnosti.

Napredni sistemi osvetlitve

Auto Light Assist

Ta sistem samodejno izklopi in vklopi dolg svetlobni snop žarometov. Večnamenska kamera v temi prepozna prihajajoči promet in vozila pred seboj, Auto Light Assist pa samodejno zasenči svetlobni snop, da ne bi zaslepil drugih udeležencev v prometu.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran