Modeli
Meni

Sistemi za stabilnost vozila

ABS

Cilj sistema ABS (protiblokirni zavorni sistem) je ohraniti avto pod nadzorom tudi med nenadnim zaviranjem. Avtomobil z blokiranimi kolesi namreč drsi in ga ni mogoče nadzorovati, pa naj bo to na spolzki podlagi ali suhem asfaltu. ABS ohranja vrtenje kolesa, tako da zmanjšuje zavorno silo na posameznih kolesih. To omogoča vozniku, da se izogne oviri.

Sistemi za stabilnost vozila

ASR

ASR (regulacija zdrsa) zagotavlja nemoteno speljevanje in pospeševanje brez vrtenja koles v prazno na spolzkih površinah. Sistem samodejno uravnava še znosno količino zdrsa na enem ali več gnanih kolesih.

Sistemi za stabilnost vozila

CBC

Na podlagi podatkov o hitrosti vrtenja koles lahko CBC (Cornering Brake Control) zazna nevarne situacije pri zaviranju med zavijanjem, podkrmiljenjem ali prekrmiljenjem in lahko prepreči zdrs avtomobila s prerazporeditvijo zavornega tlaka za vsako kolo posebej.

Sistemi za stabilnost vozila

DSR

DSR (pomoč pri vrtenju volana) olajša nadzor nad vozilom v kritičnih situacijah, na primer pri zaviranju na površinah z različnimi oprijemi. Servo sistem krmiljenja tako 'priporoča' vozniku potrebno smer in količino zasuka volana za stabilizacijo vozila.

Ta stran je dodatek k začetni strani. Pritisnite na gumb za dostop do strani.

Nazaj na začetno stran